NB II: felépült, s készen áll a visszatérésre a Haladás támadója

F. B.F. B.
Vágólapra másolva!
2023.11.05. 07:43
null
Kelemen Marko (zöld-fehérben) felépült, s már Barcikán pályára léphet (Fotó: Cseh Gábor/Vas Népe)
A labdarúgó NB II-ben szereplő Szombathelyi Haladás csatára, Kelemen Marko combközelítőizom-szakadása után ismét bevethető, s a kazincbarcikai mérkőzésre elutazott keret tagja – számolt be róla a klub honlapja.


A nyáron a szlovák FC Petrzalka együttesétől kölcsönben érkezett a Haladáshoz Kelemen Marko. A támadó hat NB II-es bajnokin volt kezdő, egyszer csereként állt be, s a Nyíregyháza elleni, 1–1-re végződő mérkőzésen a 23 éves csatár szerezte az egyenlítő találatot. Ám Kelemen már hosszabb ideje nem bevethető, a szeptember 24-i, ETO FC Győr–Haladás mérkőzésen combközelítőizom-szakadást szenvedett, azóta nem léphetett pályára. Kelemen mostanra felépült, a kazincbarcikai mérkőzésre szombaton elutazott keret tagja.

A győri meccs előtt éreztem, hogy valami nem stimmel a combommal, de ugye emiatt az ember nem hagy ki csak úgy mérkőzést – emlékezett vissza a támadó. – Csereként szálltam be, majd a 70. percben jártunk, amikor egy hirtelen mozdulat után beszúrt a combom. Nem akartam lejönni, már csak egy cserénk volt, úgyhogy fájós lábbal ugyan, de „végignyomtam” a mérkőzést. Aztán a meccs után már alig tudtam járni. Az ultrahangos vizsgálat megállapította, hogy 33 milliméteres szakadás van a combomban, s körülbelül négy-hat hét, mire ismét futballozhatok. Az első két hétben sajnos semmit sem csinálhattam, aztán a felsőtestemet erősítettem, majd elkezdhettem mozogni, biciklizni. Folyamatosan kaptam mágneses és lézeres kezelést, és jártam Pozsonyban is, ahol egy igazán kiváló sportklinikán is segítettek. Nemrég csatlakoztam a csapathoz, de a bemelegítés után még kiszálltam, az egymás közötti játékban és hasonlókban akkor még nem vehettem részt. Viszont pár napja rendesen edzek, most már teljesen rendben vagyok, elutaztam a csapattal a kazincbarcikai mérkőzésre.”

Az NB II 14. fordulójában a Haladás vasárnap 13 órától a Kazincbarcika vendége lesz.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik