Siófokon tért vissza a győzelem útjára a listavezető ETO

Vörös SándorVörös Sándor
Vágólapra másolva!
2023.09.27. 17:50
null
A fehér mezes győriek mindkét félidőben kétszer találtak be, jutalmuk három pont lett (Fotó: <a href="https://www.eto.hu/hirek/14192/harom-pont-a-balaton-partjarol/">eto.hu</a>)
Két nyeretlen bajnoki után jó iramú, hat gólt hozó mérkőzésen szerzett három pontot az ETO FC Győr: a labdarúgó NB II 9. fordulójában a Rába-partiak sokáig döntetlenre álltak a BFC Siófokkal, de a hajrában kétszer is betaláltak, így 4–2-es győzelmet arattak.

LABDARÚGÓ NB II
9. FORDULÓ

BFC SIÓFOK–ETO FC GYŐR 2–4 (1–2)
Siófok, Városi Stadion, 400 néző. Vezette: Derdák Marcell (Rózsa Dávid, Király Zsolt)
SIÓFOK: Hutvágner – Polényi, Vékony (Szedlár, 63.), Debreceni Á. – Major G., Varjas Z., Kitl M. (Nemes, 90+1.), László D. (Csató, 79.), Böndi – György N. (Girsik, 63.), Menyhárt (Dénes, 63.). Vezetőedző: Dragan Vukmir
ETO: Ruisz – Kovács M. (Vera, 72.), Szépe, Szujó, Vianna (Csontos D., 66.) – Kröhn (Huszár M., 51.), Tóth R. (Vingler, 72.), Anton – Lacza (Diarra, 66.),Skvarka, Bumba. Vezetőedző: Antonio Munoz
Gólszerző: Varjas Z. (28.), Böndi (64.), ill. Skvarka (22.), Szépe (35.), Bumba (90.), Diarra (90+4.)
MESTERMÉRLEG
Dragan Vukmir:
– Szerettünk volna bravúrt véghez vinni, közel is álltunk hozzá, de a Győrnek a végén a friss cserejátékosokkal és a minőségibb kispaddal sikerült a fölényét érvényre juttatnia.
Antonio Munoz: – Jó meccset játszottunk. Támadásban sok helyzetet dolgoztunk ki, a két kapott gólt viszont sajnálom. A cserékkel jól sikerült frissítenünk, s a végén bebiztosítanunk a győzelmet.

ÖSSZEFOGLALÓ

Aki a találkozó előtt a tabellára pillantott, könnyedén kijelenthette, hogy a zöld-fehérek balatoni vendégjátéka egyértelmű forgatókönyvet tartogat(hat), ám az utóbbi hetek alapján mégis korai lett volna jóslásokba bocsátkozni. Nem vitás, a két csapat lehetőségei más-más célokért küzdve messze állnak egymástól, ugyanakkor az elmúlt fordulókban mégis egymás nyomában jártak: a siófokiak nyolc, míg a győriek hét ponttal gazdagodtak az előző öt fellépésen.

A déli partra két nyeretlen mérkőzéssel a háta mögött érkező ETO esélyeshez méltóan többet birtokolta a labdát, de az első húsz percben három szögleten kívül mást nem rögzíthettünk. A folytatásban szinte egy csapásra megélénkült a találkozó, a játékrész derekán tizenhárom perc alatt három gólt is láthatott a publikum: ezzel kétségkívül a vendégek tábora lehetett elégedettebb, hiszen bár Michal Skvarka góljára Varjas Zoltán gyorsan válaszolt, Szépe János rövid időn belül visszaszerezte a vezetést csapatának (1–2).

A második félidő elején György Nico lábában maradt a második hazai gól, majd nem sokkal később Major Gergő jelezte egy átlövéssel, hogy a balatoniak nem tettek le az egyenlítésről. Ami ekkor még kimaradt, nem sokkal később összejött, hiszen Böndi Ádám a gólpasszát követően, ha kis szerencsével ugyan, de bevette a vendégek kapuját (2–2). Az idő előrehaladtával úgy tűnt, meglehet a balatoniaknak a bravúrpont, ám a 90. percben Claudiu Bumba, majd négy minutummal később Mamady Diarra is mattolni tudta a védelmüket, idénybeli hatodik győzelméhez juttatva a listavezető zöld-fehér csapatot (2–4).

9. FORDULÓ
Szeptember 27., szerda
Nyíregyháza–Mosonmagyaróvár 2–0
BVSC-Zugló–Vasas 0–2
Gyirmót FC Győr–Ajka 2–1
Kozármisleny–PMFC 3–0
Csákvár–Kazincbarcika 0–0
Tiszakécske–Szeged-Csanád Grosics Akadémia 2–2
Siófok–ETO FC Győr 2–4
Szombathelyi Haladás–Soroksár 2–1
Szeptember 28., csütörtök
19.45: Budapest Honvéd–Budafok

AZ ÁLLÁS
1. ETO FC Győr961221–12+919
2. Nyíregyháza Spartacus95414–6+819
3. Vasas FC952220–9+1117
4. Kozármisleny952215–9+617
5. Budafoki MTE851210–6+416
6. Szeged-Csanád Grosics Akadémia935111–10+114
7. FC Csákvár941411–9+213
8. Pécsi MFC93424–4013
9. Szombathelyi Haladás933312–14–212
10. Kazincbarcika926111–8+312
11. Soroksár SC932410–10011
11. Budapest Honvéd832310–10011
13. Tiszakécske923411–14–39
14. BFC Siófok92349–15–69
15. Gyirmót FC Győr915310–13–38
16. BVSC Zugló91357–16–96
17. FC Ajka91265–12–75
18. Mosonmagyaróvár9367–21–143

PERCRŐL PERCRE

90+4. perc: A jelzett hosszabbítást követően véget ért a mérkőzés, melyet az ETO FC Győr a 2–1-es szünetbeli vezetését követően 4–2-re megnyert, s megszerezte idénybeli hatodik győzelmét. Köszönjük megtisztelő figyelmüket!

90+4. perc: GÓL! BEBIZTOSÍTOTTA GYŐZELMÉT AZ ETO FC GYŐR! Csontos bal oldali bedobását követően Anton passzolt Skvarkának, aki az ötösig cselezte magát, majd a lövését Hutvágner lábbal védte. A kipattanó labda az üresen maradó Mamady Diarra elé került, a vendégek támadója bal lábbal, 6 méterről a kapu közepébe lőtte. 2–4!

90+1. perc: Az utolsó balatoni csere, Kitl Miklós le – Nemes Marcell be.

Letelt a rendes játékidő, melyet követően Derdák Marcell négy percet hosszabbít.

90. perc: GÓL! HARMADSZOR IS MEGSZEREZTE A VEZETÉST AZ ETO FC GYŐR! Anton hosszú felívelésével Csontos indult meg a bal oldalon, majd a laposan középre passzolt labdáját Diarra készítette le lövésre: az érkező Claudiu Bumba jobb lábbal, 13 méterről kilőtte a kapu bal alsó sarkát. 2–3!

87. perc: Vingler fordult le védőjéről, majd kapura tört, s Bumbát hozta játékba, aki azonnal indította Huszár Marcellt: a vendégek játékosa nagy helyzetben csúnyán fölé lőtt.

85. perc: Kitl Miklós vitte földre egy sárga lapért cserébe Huszár Marcellt.

83. perc: Egy bal oldali beadást követően Debreceni Ákos nem tudta átvenni a labdát, Diarra így elvitte mellette, majd Skvarkát hozta játékba, akinek 6 méteres lövésénél Hutvágner mutatott be nagy védését, s mentett szögletre.

79. perc: Cseréltek a balatoniak: László Dávid helyett Csató Martin a pályán.

A Siófok a mögöttünk hagyott 8 forduló alatt három – pályaválasztóként egy – mérkőzésen nem szerzett gólt, míg az ETO eddig valamennyi találkozóján betalált az aktuális ellenfél kapujába. A házigazdák eddig egy idegenbeli találkozót hoztak le kapott gól nélkül, míg a vendégek két alkalommal – idegenben egyszer sem – tudták nullán tartani az ellenfelet.

72. perc: Újabb dupla változtatás a zöld-fehéreknél: Tóth Rajmund helyett Vingler László kap lehetőséget, Kovács Márkot pedig Luciano Vera váltotta.

66. perc: Kettős cserével frissítettek a Rába-partiak: Lacza Alex helyett Mamady Diarra a pályán, Fábio Vianna helyére pedig Csontos Dominik érkezett.

66. perc: Tóth Rajmund húzta vissza sárga lapot érően a siófoki térfél közepén meglóduló Girsiket.

64. perc: GÓL! EGYENLÍTETT A BFC SIÓFOK! Major jobb oldali bedobását követően Dénes indította Szedlárt, aki betört a tizenhatoson belülre, majd középre passzolt: az érkező Böndi Ádám 10 méterről, bal lábbal kapura lőtte a labdát, ami Ruisz kapus lábáról a felső lécre, majd onnan a gólvonalon túlra pattant. 2–2!

62. perc: Tripla csere a siófokiak oldalán: György Nico, Vékony Viktor, illetve Menyhárt Zsombor le – Girsik Áron-Róbert, Szedlár Zoltán, valamint Dénes Csanád Vilmos be.

A két klub ezen az estén 13. egymás elleni bajnokiját vívja meg a másodosztályban. Az elmúlt években öt siófoki győzelem és két döntetlen mellett öt győri siker született, a gólkülönbség (14–15) pedig a vendégeknek kedvez. Siófokon a ma esti a hetedik egymás elleni találkozó, a múltban három hazai és két vendégsiker mellett egy döntetlen született, 9 balatoni, valamint 7 győri góllal.

56. perc: Menyhárt – László volt a labda útja, utóbbi remekül indította a hosszú oldalon megiramodó Major Gergőt: a siófokiak játékosa egy igazítást követően, 15 méterről nagy erejű lövéssel vette célba a kapu bal oldalát, Ruisz azonban komoly védést mutatott be.

53. perc: Megszületett a találkozó első sárga lapja, miután Major Gergő a jobb oldalon buktatta Szujót. A siófokiak játékosa idénybeli második sárgáját gyűjtötte be.

51. perc: Cserélt az ETO FC Győr: Christopher Kröhn helyett Huszár Marcell a pályán.

47. perc: Komoly egyenlítési lehetőség maradt ki! Böndi hosszan felívelt labdáját Szépe rosszul fejelte le, György Nico így kapura törhetett, majd 17 méterről, Szujó mellett a bal alsó sarok mellé lőtt.

46. perc: Elkezdődött a második játékrész. A félidőben egyik szakvezető sem cserélt.

Az ETO FC Győr ebben az idényben idegenben aktuális ellenfelével szemben nem állt még döntetlenre az első játékrész után: a zöld-fehérek a Gyirmót FC Győr, az Aqvital FC Csákvár, valamint most, a Siófok ellen vezettek, míg a Nyíregyháza Spartacus FC, Budapest Honvéd duóval szemben hátrányban voltak.

Derdák Marcell sípszava egyben azt is jelentette, hogy a BFC Siófok ebben az idényben továbbra sem vezetett az első játékrész után: a sárga-kékek a Kolorcity Kazincbarcika SC, Budapest Honvéd, Szombathelyi Haladás, FC Ajka négyes ellen döntetlenre álltak, míg a Nyíregyháza Spartacus FC, Pécsi MFC, Tiszakécskei LC, Vasas FC, ETO FC Győr ötössel szemben hátrányban voltak.

45+1. perc: A jelzett hosszabbítást követően véget ért az első félidő, melynek derekán 13 perc leforgása alatt három gól született, s így az ETO FC Győr 2–1-re vezet. Maradjanak velünk, hamarosan jövünk a második játékrésszel!

Egy perc ráadás lesz az első félidő végén.

35. perc: GÓL! ISMÉT MEGSZEREZTE A VEZETÉST AZ ETO FC GYŐR! A zöld-fehérek harmadik szögletét Anton adta középre a jobb oldalról: Szujó Vékony mellett kapura fejelte a labdát, László azonban kikotorta a gólvonalról. A kipattanó labdát Vianna nagyon rosszul találta el, de így lett jó Szépe Jánosnak, aki közvetlen közelről a kapu bal oldalában passzolta. 1–2!

28. perc: GÓL! EGYENLÍTETT A BFC SIÓFOK! Kitl végzett el egy szabadrúgást a kezdőkörből, a balra kitett labdával Debreceni Böndit hozta játékba, aki egy igazítást követően középre tekerte: az érkező Varjas Zoltán 6 méterről, Szujó mellett lefejelte a földre, majd a jobb oldali kapufáról a bal alsó sarokba pattant a labda. 1–1!

A két együttest hét pont és tizenkét hely választotta el egymástól a fordulót megelőzően. A BFC Siófok a megszerzett 9 pontjából ötöt gyűjtött be pályaválasztóként, míg az ETO FC Győr 16 pontjából hatot zsebelt be vendégként. Ha csak az első félidőket vesszük figyelembe, akkor a tópartiak neve mellett 4 pont szerepel, míg a vendégek az első felvonások alapján 16 egyéggel rendelkeznek – ugyanannyival, mint amennyit végül sikerült is megszerezniük.

22. perc: GÓL! MEGSZEREZTE A VEZETÉST AZ ETO FC GYŐR! Kovács bedobásából indult a vendégek akciója: Anton hosszú felívelése után Vianna – Bumba volt a labda útja, utóbbi remek passzal hozta játékba Michal Skvarkát, aki 18 méterről, jobb lábbal kilőtte a kapu bal oldalát. 0–1!

A találkozót Derdák Marcell vezeti, munkáját Rózsa Dávid és Király Zsolt segíti. A 31 esztendős, szombathelyi játékvezető 54. másodosztályú bajnokiján működik közre vezetőbíróként, 245 sárga mellett 10 piros lap a mérlege. Derdák a Siófoknak eddig hét mérkőzésen fújta a sípot, mely fellépéseken a tópartiak tizenkét pontot szereztek. Az NB II-es mezőnyben a 2019/2020-as idényben debütáló játékvezetővel a zöld-fehérek hat mérkőzésen találkoztak vezetőbíróként, legutóbb idén augusztus 23-án az Aqvital FC Csákvár otthonában megnyert bajnokin (1–2).

1. perc: Elkezdődött a mérkőzés, a BFC Siófok indította útjára a labdát!

Eltiltás miatt egyedül a győriek brazil középpályása, Riquelme hiányzik, a hazaiak oldalán színes lapok miatt senki nem kényszerült a lelátóra. A teljességhez tartozik, hogy a BFC Siófok játékosai az eddigi 8 forduló alatt 18 sárgát kaptak, míg az ETO futballistái 20 kártyával gazdagodtak (19 sárga + 1 piros) – utóbbiak közül a siófoki bajnokit a kispadon kezdő Csontos Dominik 4 sárga lap miatt veszélyben van.

Érkeznek a csapatok, hamarosan kezdődik a mérkőzés! A balatoniak tetőtől talpig kékben szerepelnek, Hutvágner Gergely zöld dresszben véd. A győriek tiszta fehérben játszanak, Ruisz Barnabás pedig citromsárga szerelésben áll a gólvonal elé.

Az elmúlt napok hideg időjárása után kifejezetten kellemes futballidő, derült égbolt, s 25 Celsius-fok fogadta a csapatokat. A Révész Géza utcai Stadionban javában tartanak már az előkészületek, a két együttes ideális körülmények között szállhat harcba a pontokért.

Köszöntjük kedves olvasóinkat a siófoki Városi Stadionból, ahol az eddig 9 pontot gyűjtő, a tabella 13. helyén álló BFC Siófok a 16 egységgel listavezető ETO FC Győr együttesével találkozik. Meglátjuk, mire megy a legutóbbi öt bajnokiján nyolc pontot gyűjtő balatoni együttes az előző két bajnokiján nyeretlen Rába-partiakkal szemben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik