NB II: újra a Honvédban bizonyíthat a DVTK-t elhagyó középpályás

F. B.F. B.
Vágólapra másolva!
2023.09.06. 22:25
Kovács Nikolaszt, Kundrák Norbertet és Bobál Gergelyt követően ismét egy korábbi akadémista tér vissza a labdarúgó NB II-ben szereplő Budapest Honvédhoz, miután a klub szerződtette Lőrinczy Attilát a DVTK-tól, akivel kétéves megállapodást kötött – számolt be róla a kispestiek honlapja.



Lőrinczy Attila a DVTK után a Honvédot segítheti feljutáshoz (Fotó: honvedfc.hu)
Lőrinczy Attila a DVTK után a Honvédot segítheti feljutáshoz (Fotó: honvedfc.hu)


A 29 esztendős támadó középpályás 2008 nyarán érkezett Kispestre, az U15-ös csapatban szerepelt elsőként, a felnőttek között 2011 augusztusában lépett pályára először (a második együttes színeiben előbb a Magyar Kupában, majd az NB II-ben debütált), míg az első osztályban 18 esztendősen 2013 májusában mutatkozott be (Honvéd–Eger 3–0). 2016-ban hagyta el a Honvédot, amelynek első csapatában 8 tétmérkőzésen egy gólt szerzett, s nevelőegyesülete után szerepelt Békéscsabán, Szolnokon, Ajkán, Mosonmagyaróváron, Soroksáron, Budafokon, ismét Soroksáron, végül Diósgyőrben.

Lőrinczy Attila eddig összesen 191 NB II-es mérkőzésen lépett pályára, ezeken 42 gólt és 46 gólpasszt jegyzett, az elmúlt két idényben pedig 72 találkozón 23+25 a mérlege. Az élvonalban 27 meccsen 1 gól a mérlege.

Nagyon jó éveket töltöttem az akadémián, rengeteget tanultam, itt lettem felnőtt futballista – tekintett vissza a klubhonlapon Lőrinczy Attila. – Sajnáltam, hogy anno úgy alakult, hogy távozom, de követtem végig a csapatot, szomorúan láttam a kiesést, viszont örültem a lehetőségnek, hogy visszatérhetek és segíthetek abban, hogy újra oda kerüljön a Honvéd, ahová a klub való. Sokat fejlődtem az elmúlt években, formálódott a játékom, minden téren érettebb lettem. Nagyon jó korban vagyok, ez szeretném kamatoztatni, minden erőmmel azon leszek, hogy visszajussunk az NB I-be. Kicsit későn érőnek tartom magam, most pedig már olyan játékosként vagyok itt, akinek van rutinja, tud segíteni a fiataloknak, miközben én is tanulhatok tőlük, és egymás húzva érthetünk el szép eredményeket, én pedig szeretnék vezéregyéniség lenni. A legjobban középen érzem magam, de az előző idényben szélen is szerepeltem, élveztem a futballt, akár befelé játszottam onnan, akár a vonal mellett. A társak közül Holman Dáviddal 10 éves korunk óta ismerjük egymást, fociztunk is együtt. Adorján Krisztiánt és Kundrák Norbertet is ismerem, így nem lesz gond a beilleszkedéssel.“

„Attila átigazolásával növekednek a variációs lehetőségeink, hosszú az idény, rengeteg meccs van, a kupában is szeretnénk jól teljesíteni, és ehhez olyan keretre van szükség, amely bő, de közben lehetőséget ad arra a fiataloknak is, hogy szerepeljenek az első csapatban – mondta Kun Gergely, a klub ügyvezetője. – A rutinos játékosaink jó karakterek, éhesek és tudják segíteni a keret többi tagját, Folyamatosan figyeltük a piacot és számítottunk rá, hogy az átigazolási időszak utolsó napjaiban lesz olyan játékos, akit érdemes szerződtetnünk, Attila pedig ilyen.“

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A BUDAPEST HONVÉDNÁL
Érkezők: Adorján Krisztián
(Budafok), Bobál Gergely (szabadon igazolható – legutóbb Vasas), Haragos Viktor (Monor), Holman Dávid (szabadon igazolható, legutóbb Slovan Bratislava – Szlovákia), Lőrinczy Attila (DVTK), Kálnoki-Kis Dávid (szabadon igazolható – legutóbb ZTE), Kovács Nikolasz (Paks), Kundrák Norbert (Debreceni VSC), Megyeri Gábor (Kazincbarcika– kölcsönből vissza), Nyitrai Bence (BFC Siófok – kölcsönből vissza), Makszim Puhtjejev(ukrán, Mosonmagyaróvár – kölcsönből vissza)
Távozók: Luka Capan (horvát, Kifiszia – Görögország), Albi Doka (albán, KF Tirana – Albánia), Brandon Domingues (portugál-francia, DVSC), Richlord Ennin (kanadai, Spartaks Jurmala – Lettország – kölcsönből vissza), Fábiánkovits István (Szeged-Csanád GA), Christian Gomis (francia-szenegáli, Mezőkövesd),Horváth Milán (Szeged-Csanád GA), Vidar Ari Jónsson (izlandi, FH Hafnarfjördur– Izland), Lukas Klemenz (lengyel, Górnik Leczna– Lengyelország),László Dávid (szentlőrinci kölcsön után Siófok), Nenad Lukics (szerb, Csangcsun Jataj– Kína), Mihály Bálint (Békéscsaba), Németh Barnabás (Nyíregyháza), Tamás Krisztián (Újpest), Lazar Csirkovics (szerb, ?), Makszim Plakuscsenko (izraeli-ukrán, Maccabi Netanya– Izrael), Herdi Prenga (albán-horvát, RFS – Lettország), Jairo Samperio (spanyol, ?), Zsótér Donát (?), Feledy Balázs (?), Kárász Simon (?), Kozma Richárd (?), Nikola Njamcsulovics (szerb, ?), Nikola Mitrovics (szerb-magyar, BVSC-Zugló)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik