NB II: a Honvéd edzőjének ez fáj a legjobban a Kozármisleny elleni hazai vereség után

N-P. T.N-P. T.
Vágólapra másolva!
2023.08.07. 09:13
A labdarúgó NB II 2. fordulójában az előző idényben még élvonalbeli Bp. Honvéd Benczenleitner Barna pontos fejesével az első félidőben előnybe került a Kozármisleny ellen, de a vendégek a szünet után előbb Gajág Gergő góljával egyenlítettek, majd Vajda Roland góljával 2–1-re megnyerték a mérkőzést. A találkozó után a kispestiek gólszerzőjével beszélgetett az NSO Tv stábja, illetve megmutatjuk Pinezits Máté sajtótájékoztatóját is.

Benczenleitner Barna úgy érzi, mindent megtettek a győzelemért.

„Ahogy az előző héten is. Most nem sikerült, de érzek némi szerencsétlenséget is benne. Megyünk tovább, és szeretnénk javítani a következő héten.”

Videónkban beszél arról, hogy az előző fordulóban mentő vitte el a pályáról, most mégis játszhatott; feleleveníti a gólját; szóba kerül a hangulat, illetve az is, hogy 19 évesen már szinte a rutint képviseli ebben a csapatban.

Pinezits Máté vezetőedző sajnálta, hogy nem sikerült meglovagolniuk a hangulatot, amit a szurkolók teremtettek.

„Mindig jobb nyerni, mint kikapni, de engem az zavar a legjobban, hogy nem fociztunk annyira bátran és bevállalósan, mint amennyire képesek vagyunk rá. Nekem ez fáj, hogy sokkal bátrabban kell fociznunk a következő időszakban.”

Az NSO Tv videójában elárulja, mi kell a bátrabb játékhoz, illetve ő is méltatja a jelenetet, amikor a vereség ellenére a szurkolók vastapsban és buzdításban részesítették a játékosokat.

ACZÉL ZOLTÁN A KISPESTI UTAT MÉLTATTA

LABDARÚGÓ NB II
2. FORDULÓ

BP. HONVÉD–HR-RENT KOZÁRMISLENY 1–2 (1–0)
Budapest,
Bozsik Aréna, 3709néző. Vezette:Antal Péter (Aradi József, Ország Péter)
HONVÉD: Dúzs – Kovács N. (Lovric, 85.), Szabó A., Kálnoki-Kis, Benczenleitner – Bocskay (Haragos, 75.), Adorján (Simon B., 85.) – Átrok (Eördögh, 58.), Holman, Keresztes (Krajcsovics, 75.) – Kerezsi. Vezetőedző: Pinezits Máté
KOZÁRMISLENY: Lékai – Beke, Gajág, Füredi, Turi – Bor (Rácz B., 58.), Kozics – Nagy E. (Hegedűs M., 58.), Schuszter (Sági, 67.), Barkóczi (Vajda R., 58.) – Kirchner (Nagy M. K., 80.). Vezetőedző: Aczél Zoltán
Gólszerző: Benczenleitner (31.), ill. Gajág (53.), Vajda R. (71.)
MESTERMÉRLEG
Pinezits Máté:
– Nem játszottunk olyan bátran és bevállalósan, ahogy elterveztük, sajnálom, hogy nem tudtuk győzelemmel meghálálni a szurkolók támogatását. Fantasztikus hangulat volt a mérkőzésen, sokat jelentett, hogy a vereség ellenére megtapsolta a játékosokat a közönség. Jó képességű labdarúgók alkotják a csapatot, még több tartalommal kell megtöltenünk a játékunkat.
Aczél Zoltán: – Nagyon boldog vagyok, megérdemelt a győzelmünk, egyes periódusokban jól futballoztunk. Az első félidőben jól zártuk le a területeket, pontrúgás után mégis hátrányba kerültünk, a szünet után viszont bátran, kreatívan játszottunk, egyenlítettünk, majd fordítottunk. Kettő-egynél lezárhattuk volna a meccset, de a Honvédnak is voltak lehetőségei a pontszerzésre a hosszabbításban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik