A Vasas gálázva nyerte az ötpontosok csatáját a Siófok ellen

Vörös SándorVörös Sándor
Vágólapra másolva!
2023.08.27. 18:50
null
Az angyalföldiek pályaválasztóként 2019 februárja óta nem kaptak ki a balatoniaktól (Fotó: Földi Imre – archív)
Sorozatban negyedik mérkőzésén maradt veretlen a Vasas a labdarúgó NB II-ben: a fővárosiak az első öt körben hozzájuk hasonlóan öt pontot gyűjtő BFC Siófokot fogadták a 6. fordulóban, s a balatoniaknak esélyt sem adva 4–0-s győzelmet arattak.

LABDARÚGÓ NB II
6. FORDULÓ

VASAS FC–BFC SIÓFOK 4–0 (2–0)
Budapest, Illovszky Rudolf Stadion, 1105 néző. Vezette: Nazsa Tamás (Márkus Tamás, Tőkés Róbert)
VASAS:
Uram – Szivacski, Pávkovics, Baráth B., Deutsch L. – Hidi M. (Szilágyi Sz., 82.), Urblík – Radó (Tóth M., 62.), Holender (Hinora, 62.), Bakti (Girsik A., 65.) – Novothny (Zimonyi, 82.). Vezetőedző: Desits Szilárd
SIÓFOK:
Winter – Varjas Z. (György N., 82.), Vékony, Debreceni Á. – Polényi, Kitl M. (Nemes, 82.), Girsik Á. (Szedlár, 65.), Böndi – Major G., Dénes (László D., 65.) – Nagy R. (Menyhárt, a szünetben). Vezetőedző: Dragan Vukmir
Gólszerző: Novothny (21.), Pávkovics (45+2.), Tóth M. (70.), Urblík (85.)
MESTERMÉRLEG
Desits Szilárd:
– Mind a játékkal, mind az eredménnyel elégedettek lehetünk. Jól álltak bele játékosaim a meccsbe, ezzel a mentalitással kell tovább mennünk az úton.
Dragan Vukmir: – Sokkal jobb volt a Vasas, nem volt kérdéses a győzelme. Rosszul játszottunk, nem alakítottunk ki helyzeteket, a hazaiak pedig kihasználták hibáinkat. Az idei leggyengébb teljesítménnyel rukkoltunk ki.

ÖSSZEFOGLALÓ

Öt forduló, öt pont – röviden így lehetett összefoglalni a Vasas és a BFC Siófok eddigi teljesítményét, ám amíg a Balaton-parton elégedettek lehetnek, addig Angyalföldön jó eséllyel nem így tervezték a rajtot. A tópartiak annak tudatában érkeztek az Illovszky Rudolf Stadionba, hogy a házigazdákkal megegyező mérleggel rendelkeznek, ugyanakkor eddig négy góllal kevesebbet kaptak. Utóbbiban nagy szerepe volt annak a Vágó Gábornak, aki a Budapest Honvéd elleni találkozón (2–1) keresztszalag-szakadást szenvedett, így Dragan Vukmir Varjas Zoltánt rendelte egy sorral hátrébb.

A Vasas rögtön magához ragadta az irányítást, a találkozó elején két Winter-védés is kellett ahhoz, hogy a balatoniak ne kerüljenek hátrányba. Negyedórával később azonban már a fiatal kapus is tehetetlen volt, amikor Novothny Soma 6 méterről a kapu közepébe fejelt (1–0). A hazaiak a folytatásban is sorra dolgozták ki a lehetőségeket, őszintén szólva csak idő kérdése volt, hogy mikor születik meg a második góljuk, melyre végül a szünet előttig kellett várni: a lepattanó labda Pávkovics Bence fejéről vágódott a léc alá (2–0).

A második játékrész ott folytatódott, ahol az első abbamaradt, a piros-kékek akarata érvényesült inkább, több kihagyott nagy lehetőség után a 70. percben Tóth Milán növelte csapata előnyét (3–0). Az angyalföldiek a hajrában sem vettek vissza, a mérkőzést végig irányításuk alatt tartották, a pontot az i-re a 85. percben Urblík József tette fel szépségdíjas góllal (4–0).

Nem vitás, ezen a napon a két csapat nem volt egy súlycsoportban, a siófokiak idénybeli leggyengébb teljesítményüket nyújtották, s ezúttal egy mérkőzésen kaptak annyi gólt, mint az eddigi öt fordulóban összesen.

6. FORDULÓ(augusztus 27–28.)
Augusztus 27., vasárnap
Soroksár–Nyíregyháza 1–2
Mosonmagyaróvár–BVSC Zugló 3–3
Budafok–Kozármisleny 1–2
Kazincbarcika–Ajka 1–0
Vasas–Siófok 4–0
Szeged-Csanád Grosics Akadémia–Csákvár 0–2
ETO FC Győr–Tiszakécske 2–0
PMFC–Gyirmót FC Győr 0–0
Augusztus 28., hétfő
20.00:Budapest Honvéd–Szombathelyi Haladás (Tv:M4 Sport)

Az állás
1. ETO FC Győr65115–7+815
2. Budafoki MTE64118–3+513
3. Kozármisleny64210–7+312
4. Nyíregyháza Spartacus6339–5+412
5. Pécsi MFC6334–0+412
6. Szeged-Csanád Grosics Akadémia63217–6+111
7. Soroksár SC63128–6+210
8. Kazincbarcika62317–4+39
9. Vasas FC622214–8+68
10. Budapest Honvéd52126–607
11. FC Csákvár6248–9–16
12. Tiszakécske61237–10–35
13. FC Ajka61233–6–35
14. BFC Siófok61234–10–65
15. Szombathelyi Haladás51136–10–44
16. BVSC Zugló61145–12–74
17. Gyirmót FC Győr6426–8–24
18. Mosonmagyaróvár6246–16–102

PERCRŐL PERCRE

90+4. perc: A jelzett hosszabbítást követően véget ért a mérkőzés, melyet a Vasas magabiztosan, 4–0-ra megnyert a BFC Siófok ellen. Köszönjük megtisztelő figyelmüket!

Letelt a rendes játékidő, melyet követően Nazsa Tamás négy percet hosszabbít.

85. perc: GÓL! MÁR NÉGGYEL VEZET A VASAS! Szivacski hosszú felívelését Zimonyi vette át a jobb oldalon, majd betört a tizenhatoson belülre, s visszagurította a labdát Urblík Józsefnek, aki 16 méterről, jobb lábbal, kapásból óriási gólt lőtt a kapu jobb oldalába. 4–0!

82. perc: Dupla csere mindkét oldalon: a hazaiaknál Hidi M Sándor és Novothny Soma le, Szilágyi Szabolcs és Zimonyi Dávid be. A vendégeknél Varjas Zoltánt György Nico, míg Kitl Miklóst Nemes Marcell váltotta.

80. perc: Talán már nem meglepő, de újabb sárga lapot könyvelhettünk el: Polényi Gábor buktatta a bal oldalon meglépni igyekvő Tóthot.

79. perc: Tényleg színes esténk van, ezúttal Girsik Attila sárgult be, miután hátulról buktatta Vékonyt.

77. perc: Menyhárt Zsombor vágta fel sárga lapot érően a bal oldalon Tóth Milánt. Az eset után a siófokiak asszisztensedzője, Nikházi Márk is besárgult, méghozzá reklamálásért.

76. perc: Deutsch passzát Urblík vette át a tizenhatos előterében, majd befelé cselezte magát, s jobb lábbal, 18 méterről a bal felső sarkot vette célba – kísérletében volt fantázia, nem sokkal kerülte el a vendégek kapuját!

A Vasas pályaválasztkóként 1666 napja veretlen a BFC Siófokkal szemben: a Balaton-partiak legutóbb 2019. február 3-án nyertek (0–2) a XIII. kerületben, ahol az azóta lejátszott három mérkőzésen két döntetlen, valamint egy piros-kék győzelem született.

Visszatértek a játékosok a rövid frissítést követően, már folytatódik is a mérkőzés.

Nazsa Tamás a második félidő derekán is ivószünetet rendelt el.

70. perc: GÓL! MEGTRIPLÁZTA ELŐNYÉT A VASAS! Szivacski jobb oldali bedobását követően a labda átszállt a fejek fölött, s így lett jó Tóth Milánnak: a házigazdák játékosa 11 méterről jobb lábbal a kapu jobb oldalába belsőzte. 3–0!

68. perc: Öt percen belül a harmadik siófoki sárga lapot könyvelhettük el: ezúttal a kezdőkörben Kitl Miklós rántotta vissza Urblíkot.

65. perc: Dupla csere a siófoki, szimpla a hazai oldalon: Girsik Áron Szedlár Zoltánnak, míg Dénes Csanád Vilmos László Dávidnak adta át a helyét a vendégeknél. Az angyalföldieknél Bakti Balázs helyett Girsik Attila a pályán.

65. perc: A sárga lapok időszakát éljük, ezúttal Major Gergő kapott egy ilyen jellegű figyelmeztetést, miután Deutschot buktatta a bal oldalon.

63. perc: A mérkőzés harmadik sárga lapját Debreceni Ákos kapta, miután feltartotta Baktit.

62. perc: Kettős cserével frissített a házigazdák szakmai stábja: Radó András helyére Tóth Milán érkezett, míg Holender Filip helyett Hinora Kristóf kap lehetőséget.

Az angyalföldi bajnokira magukkal vitték sérült csapattársuk mezét a siófokiak (a szerző felvétele)
Az angyalföldi bajnokira magukkal vitték sérült csapattársuk mezét a siófokiak (a szerző felvétele)

Mint ismert, a BFC Siófok az előző fordulóban megszerezte első győzelmét. A balatoniak Budapest Honvéd FC felett aratott sikerét (2–1) súlyos sérülés árnyékolte be, hiszen Vágó Gábor a bal térdében keresztszalag-szakadást szenvedett. A védelemben alapembernek számító játékos szerdán sikeres műtéten esett át.

55. perc: A félpályán Varjas Zoltán rántotta le sárga lapot érően Hidi M Sándort.

53. perc: Radó ezúttal a bal oldalról végezhetett el egy szabadrúgást: a középre tekert labdájára Baráth érkezett, majd 12 méterről Varjas mellett kapu bal oldala mellé fejelte.

46. perc: A szünetben cserélt a balatoniak szakmai stábja: Nagy Richárd helyett Menyhárt Zsombor a pályán.

46. perc: Elkezdődött a második félidő.

A BFC Siófok ebben az idényben idegenben még nem vezetett az első játékrész után: a sárga-kékek a Kolorcity Kazincbarcika SC és a Budapest Honvéd ellen döntetlenre álltak, míg a Nyíregyháza Spartacus FC, Pécsi MFC, Tiszakécskei LC trióval szemben hátrányban voltak.

A Vasas ebben az idényben hazai pályán aktuális ellenfelével szemben nem állt még döntetlenre az első játékrész után: a piros-kékek a Credobus Mosonmagyaróvár ellen vezettek, míg a Budafoki MTE, Kolorcity Kazincbarcika SC duóval szemben hátrányban voltak.

45+2. perc: A jelzett hosszabbítást követően véget ért az első félidő. A házigazdák Novothny révén a 21. percben vezetést szerztek, majd az előnyüket közvetlenül a szünet előtt Pávkovics duplázta meg. Hamarosan jövünk a második játékrésszel!

45+2. perc: GÓL! MEGDUPLÁZTA ELŐNYÉT A VASAS! Az angyalföldiek ötödik szögletét is Deutsch végezte el a jobb oldalról: a tizenhatoson kívülre érkező ívelése után Urblík kapásból, 18 méterről tüzelt. A lepattanó labdába Pávkovics Bence a vendégek kapujától 10 méterre beletette a fejét, ahonnan a léc alá vágódott. Winter ugyan nyújtózkodott, de nem volt esélye a hárításra. 2–0!

Kettő perc ráadás lesz az első félidő végén.

44. perc: Bakti vette el a labdát a vendégek térfelén Nagytól, majd kapura tört: a tizenhatoson belül Novothny elé játszott, aki az időközben visszaérő Nagy mellett 5 méterről a bal alsó sarkot vette célba, ám Winter lábbal szép védést mutatott be.

37. perc: Hidi M Sándor játszotta magát tisztára Girsik Áron mellett, majd senkitől sem zavartatva vezethette a balatoniak kapujára a labdát. Bár a lehetőség ígéretesnek tűnt, a fővárosiak játékosa 23 méterről jócskán fölé lőtt.

A Vasas pályaválasztkóként 1666 napja veretlen a BFC Siófokkal szemben: a Balaton-partiak legutóbb 2019. február 3-án nyertek (0–2) a XIII. kerületben, ahol az azóta lejátszott három mérkőzésen két döntetlen, valamint egy piros-kék győzelem született.

31. perc: Bakti indította a jobb oldalon meglépő Holendert, aki a hosszú labdavezetés után középre tekert: az érkező Novothny Vékonyt megelőzte, majd 6 méterről a bal alsó sarkot vette célba, Winter azonban szögletre ütötte a labdát.

A rövid frissítés után már folytatódik is a játék.

Novothny találatát követően Nazsa Tamás ivószünetet rendelt el.

21. perc: GÓL! MEGSZEREZTE A VEZETÉST A VASAS! Holender harcolt ki egy faultot Debreceni mellett: a szabadrúgást Radó teketre középre, ahol Novothny Soma két siófoki védőt is megelőzött, majd 6 méterről a kapu közepébe fejelte a labdát. 1–0!

18. perc: A mérkőzés első szögletét a házigazdák végezhették el a jobb oldalról: a Deutsch László által remekül középre tekert labdát Novothny Kitl mellett az ötösről a kapu fölé fejelte.

Ha már előkerült Nazsa játékvezető zsebéből a figyelmeztetői kártya, akkor megjegyezhetjük, hogy a Vasas futballistái az első öt fordulóban nyolc lappal (10 sárga + 1 piros) gazdagodtak, míg a BFC Siófok játékosai kilenc sárgát kaptak.

14. perc: Megszületett a találkozó első sárga lapja: az angyalföldi tizenhatos előterében Baráth Botond buktatta hátulról Dénes Csanád Vilmost.

A két klub egymással szemben bajnoki körülmények között a 46. alkalommal szállt harcba a győzelemért, közös történelmük 1985 óta íródik. A felek korábban 34 bajnokit vívtak az élvonalban, míg a másodosztályban ez a tizenkettedik találkozó. Az NB II-ben három siófoki győzelem és döntetlen mellett öt fővárosi siker született, s a gólkülönbség is a piros-kékeknek kedvez (18–13). Angyalföldön ez a hetedik találkozó: korábban kettő hazai és vendégsiker mellett kettő döntetlen született 4–6-os gólkülönbséggel.

5. perc: Újabb Winter-védés! Egy bal oldalról érkező beadást Debreceni rosszul fejelt a mezőnybe, a kipattanó Hidi M Sándor elé került, aki 23 méterről a kapu jobb oldalát vette célba, a siófokiak kapusa azonban ezt a kísérletet is hárította.

4. perc: Urblík indította a bal oldalon meglóduló Hinorát, aki a labdaátvétel után az érkező Novothny elé játszott: a hazaiak támadója az ötösön belül a bal alsót vette célba, Winter azonban magabiztosan hárított.

A találkozót Nazsa Tamás vezeti, munkáját Márkus Tamás és Tőkés Róbert segíti. Nazsa pályafutása 92. másodosztályú bajnokiján működik közre vezetőbíróként, 421 sárga mellett 38 piros lap a mérlege. A 37 éves, hajdú-bihari játékvezető a Siófoknak korábban tizenegy bajnokit vezetett, melyeken a lehetséges harmincháromból tizenhét pontot gyűjtöttek be a balatoniak. Az angyalföldiek eddig háromszor találkoztak vele vezetőbíróként, az említett fellépéseken egy-egy győzelmet, döntetlent, valamint vereséget számlálnak.

1. perc: Elkezdődött a mérkőzés, a Vasas indította útjára a labdát!

Egyperces gyászszünet előzte meg a találkozót Benkő László emlékére. A Magyar Labdarúgó Szövetség korábbi elnöke a hét folyamán életének 91. évében hunyt el.

Az összeállításokat szemlézve megerősítést nyert az, amire előzetesen számítani lehetett: ezen az estén akár egy igazi testvérpárharcot is láthatunk, hiszen Girsik Áron a BFC Siófok, míg öccse, Girsik Attila a Vasas játékosa. Az utolsó augusztusi bajnokin Áron a kezdőcsapatban, Attila egyelőre a kispadon kapott helyet: előbbi eddig 174, utóbbi 210 percet kapott ebben az idényben.

Érkeznek a csapatok, hamarosan kezdődik a mérkőzés! A házigazdák hagyományos piros–kék szerelésükben játsszák le az előttünk álló kilencven percet, Uram János fekete szerelésben áll a gólvonal elé. Dragan Vukmir tanítványai tetőtől talpig citromsárgában szerepelnek, Winter Dániel pedig zöld dresszben véd.

A nyárzáró hőhullám a hónap utolsó vasárnapján sem okozott csalódást: a XIII. kerületben is forró idővel, 36–37°C körüli hőmérséklettel búcsúzott a hét. A találkozóval kapcsolatos érdekesség, hogy a nyári időpont ismeretében a Vasas már július közepén szerette volna a pályaválasztói jogot felcserélni, ám a kérelmet a BFC Siófok visszautasította.

Köszöntjük kedves olvasóinkat az Illovszky Rudolf Stadionból, ahol egy hét után ismét bajnoki mérkőzést rendeznek: augusztus utolsó vasárnap estéjén a tabella 10. helyén álló Vasas a 12. pozícióban állomásozó BFC Siófok együttesét fogadja. Hamarosan meglátjuk, mire megy egymással az eddig egyaránt öt pontot gyűjtő két csapat.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik