NB II: az MLSZ-hez fordult a Honvéd, a Csákvár reagált

R. Gy.R. Gy.
Vágólapra másolva!
2023.08.03. 13:45
null
A csákváriak durva játékára panaszkodik a Honvéd (Fotó: honvedfc.hu)
Csontzenétől volt hangos az NB II 1. fordulójában a Csákvár–Budapest Honvéd találkozó. A hazaiak számos durvának minősített szabálytalansága után a budapesti klub az MLSZ-hez fordult, míg a csákváriak röviddel a Honvéd honlapján közölt írás megjelenése után – szintén hivatalos honlapjukon – reagáltak a kispestiekre. 

Egyáltalán nem zajlott nyugodt mederben a Csákvár–Budapest Honvéd (1–2) mérkőzés a másodosztály 1. fordulójában, hiszen nyolc sárga lap villant, ráadásul két Honvéd-játékost sérülés miatt le kellett cserélni.

Azt a Honvéd sem vitatja, hogy a kemény játék a futball része, viszont a durvaság nem, ezért készítettek egy videó-összeállítást a meccs jeleneteiből, és elküldték az MLSZ-nek, hogy elejét vegyék a jövőben az ilyen megmozdulásoknak. Főleg azért, mert – mint írják – a Honvédban „hét U21-es válogatott labdarúgó, rengeteg fiatal tehetség szerepel, egy súlyos sérülés derékba törheti a pályafutásukat”.

CSÁKVÁR–HONVÉD, A VENDÉGEK SZEMÉVEL

Röviddel a Honvéd honlapján megjelent írás után a Csákvár is közzétette hivatalos oldalán a saját változatát a történtekről.

Mint írják, a kispestiek nem említik írásukban, hogy a mérkőzésen kiosztott nyolc sárga lapból négyet a Honvéd játékosai kaptak, és ahogy a Honvéd sérülés miatt elveszítette Kocsis Dominikot – akinek jobbulást kívánnak –, úgy náluk is kényszerűségből kellett cserélni: egy összefejelés után Fejős Áron nem tudta folytatni.

A csákváriak azzal sem értenek egyet, hogy a Honvéd arra hivatkozik, hogy náluk hét U21-es válogatott szerepel: „Dicséretes, hogy ennyi válogatott labdarúgó szerepel a Honvédban, de ezt a mutatott játékkal, fölényes győzelmekkel kell(ene) tudatosítani az ellenfelekben” – írják a Fejér vármegyeiek, akik szintén elkészítettek a mérkőzésen történtekről saját videójukat.

CSÁKVÁR–HONVÉD, A HAZAIAK SZEMÉVEL

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik