NB II: Ha valaki jó, azt bárhol be tudja bizonyítani – Géresi Krisztián

Vágólapra másolva!
2023.07.12. 13:58
null
Géresi Krisztián meghatározó játékos lehet az NB II-ben szereplő Nyíregyházában (Fotó: NyíregyházaSpartacus.hu)
Mint megírtuk, a másodosztályban szereplő Nyíregyháza Spartacusnál folytatja pályafutását az egyszeres válogatott Géresi Krisztián, aki nem mond le arról, hogy újra az NB I-ben futballozzon.

 

Nem történt régen, sokan emlékezhetnek rá: a Nyíregyháza Spartacus a 18. helyen zárta a 2022–2023-as idényt az NB II-ben, és csak a Veszprém elleni sikeres osztályozóval (0–0 idegenben, majd 1–0 hazai pályán) harcolta ki a bennmaradást. A klub vezetősége mindent elkövet, hogy hasonló ne forduljon többé elő, így Tímár Krisztián személyében új vezetőedzőt nevezett ki, és a játékoskeretet is átalakítja. A legnagyobb fogásnak kétségtelenül az egyszeres válogatott Géresi Krisztián megszerzése tűnik: a 29 esztendős támadó a Szeged-Csanád Grosics Akadémiától érkezett, és két évre kötelezte el magát.

„A Spartacus vezetőedzőjével, Tímár Krisztiánnal még a Vidinél dolgoztam együtt, ismerem a gondolkodásmódját, vele beszéltem először erről a lehetőségről – mondta el szerződtetése körülményeiről Géresi Krisztián. Aztán Fekete Tivadar sportigazgató is megkeresett, szimpatikus volt, hogy mindkettőjükön éreztem, ambiciózusak, sikereket akarnak elérni – ez az alapja lehet egy jól felépített csapatnak. Hogy milyen érzések vannak bennem az előző idénnyel kapcsolatban? A Vasasnál a felkészülés elején beteg voltam, nem jöttem ki jól abból az időszakból, ugyanakkor sajnáltam Kuttor Attila vezetőedzőt, amikor elküldték a klubtól. Az ősz végén parkolópályára kerültem, aztán az átigazolási időszak utolsó napján Szegedre szerződtem, és ez jó döntésnek bizonyult. Rendszeresen játszottam egy jó csapatban, márpedig ha valaki, én tudom értékelni, amikor az ember egészséges, és mindennap azt csinálhatja, amit a legjobban szeret.”

No igen. Novemberben már nyolc éve lesz, hogy a székesfehérvári születésű Géresi Krisztián 21 esztendősen bemutatkozott az NB I-ben (a Videoton 1–0-ra verte meg az MTK-t), két héttel később ő szerezte a régi Sóstói Stadionban az utolsó gólt (1–0 a Paks ellen), hogy aztán gerincproblémái miatt 2017 decembere és 2020 októbere között egyetlen meccs se jusson neki az első osztályban. Félő volt, befejezi a pályafutását, ám óriási akaraterővel talpra állt, és amikor kölcsönbe a Puskás Akadémiához került, olyan jól ment neki a játék, hogy 2021. március 28-án a San Marino ellen 3–0-ra megnyert mérkőzésen Marco Rossi szövetségi kapitány pályára küldte a válogatottban. Meglehet, vannak, akik azt gondolják, jó két évvel a bemutatkozása után nem ott tart a pályafutásában, ahol kellene, ám Géresi Krisztián egyáltalán nem mondott le arról, hogy hétről hétre a legjobbak között futballozzon.

„Vannak olyan időszakai egy-egy pályafutásnak, amikor vissza kell lépni egyet, hogy aztán újra előre tudjunk törni, nekem most Nyíregyházán kell megmutatnom, mire vagyok képes – folytatta Géresi Krisztián.  – Kaptam egy lehetőséget a sors­tól. Ha valaki jó, azt bárhol be tudja bizonyítani, de természetesen szeretnék még az NB I-ben futballozni. Két évre írtam alá, s az a legfontosabb, hogy Nyíregyházán stabil NB II-es csapat legyen. Amint említettem, a célom az első osztály, de ez másodlagos: az a fontos, hogy a közösség, amelyhez tartozom, tudja, lehet rám számítani. Bánkódhatnék, hogy két és fél év kiesett a pályafutásomból, benne volt az is, hogy abbahagyom – már csak ezért is sokat jelent, hogy egészséges vagyok, és a Spartacusnál bíznak bennem. Fontos, hogy elvégezzük az eredményességhez szükséges munkát.”

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik