MK: Kitomboltuk magunkat a Vasas kiejtése után – Beke Péter

BORSOS LÁSZLÓBORSOS LÁSZLÓ
Vágólapra másolva!
2023.04.08. 10:13
null
Amikor kiskoromban elkezdtem focizni és a tévében néztem a meccseket, olyan mérkőzésen akartam pályára lépni, mint amilyen a szerdai volt (Fotó: Árvai Károly)
Az NB II-es Budafok mesterhármast szerző támadója, Beke Péter a fegyelemnek tulajdonítja a Mol Magyar Kupa-döntőbe jutást.


Nehezen találta a szavakat Beke Péter, miután három góljával a másodosztályú Budafok kiütötte az élvonalbeli Vasast a Mol Magyar Kupa elődöntőjében. A 22 éves támadó jelleméről sokat elárul, hogy noha az InStat adatelemző rendszer statisztikái szerint is toronymagasan ő volt a mezőny legjobbja, a lefújást követően nem győzte hangsúlyozni, a 3–0-s siker a csapat és a szakmai stáb közös érdeme. Bár a szerdai továbbjutás óta három nap eltelt, a korábbi korosztályos válogatott futballista még a mérkőzés hatása alatt áll, sorra kapja a gratuláló, elismerő üzeneteket.

„Életem egyik legfontosabb meccsén vagyok túl – nyilatkozta lapunknak a csatár.  – Pénteken edzettünk újra a Vasas kiejtése óta, és beszédes, hogy az öltözőben Mátyus János vezetőedző sem tudott sokáig mit mondani nekünk. Ez persze érthető, hiszen a klub és a játékosok szempontjából is hatalmas tettet hajtottunk végre, senki sem gondolta volna, hogy másodosztályú csapatként a döntőig menetelhetünk. Mégsem mondanám csodának, ami történt, fegyelmezetten megvalósítottuk a szakmai stáb nagyszerűen kidolgozott taktikáját. Amikor kiskoromban elkezdtem focizni és a tévében néztem a meccseket, olyan mérkőzésen akartam pályára lépni, mint amilyen a szerdai volt. Örülök, hogy a szeretteim jelenlétében adatott meg, és Európa egyik legszebb stadionjában, a Puskás Arénában vívhatunk döntőt. A továbbjutást követően kitomboltuk magunkat, azóta pedig megbeszéltük, mostantól csak az előttünk tornyosuló feladatokra összpontosítunk, mivel áprilisban nyolc meccset játszunk.”

A Budafokra fennállása első kupafináléja vár, ahogyan Beke Péter is pályafutása első MK-döntőjére készül – ráadásul korábbi klubja, a ZTE FC ellen léphet pályára.

„Presztízsmeccs lesz ez nekem, amelyen szeretnék bizonyítani. A Kisvárdának kettő, a Vasasnak három gólt rúgtunk, úgyhogy képesek vagyunk a Zalaegerszeget is legyőzni. Korosztályos szinten nyertem már kupát a Hamburggal, ám a felnőttek között még nincs trófeám. Felejthetetlen napnak ígérkezik május harmadika, aznap lesz ugyanis a nővérem esküvője is, ahová a meccs után igyekszem majd odaérni – remélem, nem csak a nász miatt lesz okom az ünneplésre…”

 


Érdekesség, hogy a budafoki játékos „közreműködésével” az idényben már három vezetőedző veszítette el az állását: a Kazincbarcika ellen szerzett triplája után Varga Attilának, a Szentlőrinc elleni dupláját követően Jeremiás Gergőnek köszönték meg a klubért tett szolgálatát, szerdai mesterhármasa után pedig Kondás Elemérrel bontott közös megegyezéssel szerződést a Vasas.

Nagy Miklós, az angyalföldiek sportigazgatója a Kossuth Rádiónak elmondta, az MK-elődöntő egy folyamat kicsúcsosodása (vagy inkább mélypontja) volt, a mérkőzés után pedig egyértelműen úgy érezte, az 59 éves szakember elvesztette az öltözőt – ezért vált meg tőle a klub, amely a vasárnapi, Bp. Honvéd elleni bajnokiig nem nevez ki új trénert a megüresedett posztra. Az edzéseket Kuttor Attila és Kondás Elemér korábbi másod­edzője, Desits Szilárd vezényli, információnk szerint a 45 éves edző irányít az együttes vasárnapi mérkőzésén.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik