NB II: új sportigazgatót neveztek ki Nyíregyházán; új edző is lesz

F. B.F. B.
Vágólapra másolva!
2022.12.13. 14:09
null
Fekete Tivadar (balra) lett a Szpari új sportigazgatója
A labdarúgó NB II-ben szereplő Nyíregyháza Spartacus tulajdonosa, Révész Bálint új sportigazgatót nevezett ki, ennek értelmében a legutóbbi Szentlőrincen dolgozó Fekete Tivadar látja el a jövőben a poszttal járó teendőket – számolt be róla a szabolcsiak honlapja.


Révész Bálint tulajdonos, egyben elnök úgy döntött, komoly változtatásokat hajt végre a Spartacusnál. A jövőben Fekete Tivadar sportigazgatóként dolgozik a klubnál és keresik az új vezetőedzőt is.

Évek óta ismerjük egymást Fekete Tivadarral, tetszik az az elszántság, ahogy dolgozik, és amilyen eredményeket ért el a Szentlőrinc együttesével – mondta Révész a klubhonlapon. – Kis csapattal jutottak fel az NB II-be és eredményesen dolgoztak. A jövőben ő felel majd sportigazgatóként a szakmai munkáért, a klub operatív irányítását Dankó Gergő végzi, Kósa Árpád pedig a stadionberuházás kapcsán projektmenedzseri feladatokat lát el. Személyesen szeretnék egyeztetni a szurkolókkal is, hogy visszatérjenek a lelátóra.”

Az új sportigazgató, Fekete Tivadar a Szentlőrincnél dolgozott hét évig ebben a pozícióban. A 2019–2020-as idényben kiharcolta a csapattal az NB II-be kerülést, és bár az egyik legkisebb költségvetéssel gazdálkodtak, sikerült kivívniuk a bennmaradást. Ebben nagy szerepe volt annak, hogy bátran számítottak olyan játékosokra, akikről máshol lemondtak.

Mindig szerettem a kihívásokat, ezért is fogadtam el a Nyíregyháza megkeresését, mert nagy múlttal rendelkező klub és évek óta nem éri el azt az eredményt, melyet a szurkolók, a tulajdonos szeretne – mondta Fekete Tivadar. – Azért jöttem, hogy ezen változtassak. El kell érnünk a közeljövőben, hogy Nyíregyházának versenyképes csapata legyen ebben az osztályban. Nem vagyok az a típus, aki hatalmas ígéreteket tesz, szeretném, hogy a tetteim igazoljanak majd. Elhivatott, fanatikus embernek tartom magam, nagyon várom már az első aktív napokat, amikor a csapattal dolgozhatok. Amikor egyébként Szentlőrincre kerültem sportigazgatóként, az NB III középmezőnyébe tartoztunk és az volt a tulajdonos kérése, hogy fiatal, energikus csapatot alakítsunk ki, amely az élmezőnyben lesz. Szerény infrastruktúrával és költségvetéssel rendelkező együttessel sikerült feljebb lépnünk, így a harmadik idényét tölti a csapat az NB II-ben, ahol masszív gárda lett. A pályánk építése alatt ráadásul sok helyen játszottunk albérletben, úgyhogy ez nem lesz szokatlan a Spartacus esetében sem. Olyan játékosokat kerestem, akikről máshol lemondtak, nem bíztak bennük, és lehetőséget kaptak a bizonyításra a fiatalok is.”

Az első és legfontosabb feladata a Szparinál a vezetőedző személyének kiválasztása lesz – már folynak egyeztetések.

Mindenképp olyan edzőt szeretnék, aki ismeri a ligát, a csapatokat, dolgozott már ebben a bajnokságban – folytatta Fekete. – Fontos, hogy az utánpótlás terén is legyen korábbi tapasztalata, de nem lehet egyből telerakni csupán fiatalokkal a gárdát, meg kell találni a megfelelő egyensúlyt. A következő lépés a szakmai stáb, majd a játékoskeret kialakítása lesz. Már ezen is dolgozunk.”

Révész Bálint tulajdonos-elnök hozzátette, hogy bár a vállalkozásai jól működnek, a Szpari gyenge szereplése miatt nagyon csalódott.

Nagyon csalódott vagyok az elért eredmények kapcsán, ezt nem is titkoltam, sem a futballisták, sem pedig a klub dolgozói előtt – mondta Révész Bálint. – A vállalkozásaim évek óta sikeresen működnek, a Spartacus Torna Club nemzetközi versenyekről tér haza érmekkel, a fiam már egy neves csapat Formula–3-as autóját vezetheti, a Révész Racing másodszor lett Európa-bajnok, Kiss Norbertet pedig negyedik Eb-címéhez segítettük. Egyedül a labdarúgó-együttes eredményei nem hozzák azt a szintet, amit elvárok tőlük, pedig minden feltételt biztosítok ehhez. Nagyon sok ígéretet kaptam az elmúlt években, melyek aztán nem párosultak eredménnyel. De nem adom fel, teljes mellszélességgel a Szpari mellett állok.”

A 22 ponttal az NB II 15. helyén álló, hazai meccseit Sényőn, albérletben játszó Nyíregyházát ősszel három tréner is irányította: Feczkó Tamás, Huszák Géza, majd az utolsó két bajnokin megbízott edzőként Lengyel Roland.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik