NB II: Olaszországból igazolt U21-es válogatott játékost az ETO

R. Z.R. Z.
Vágólapra másolva!
2022.07.08. 19:10
null
Csinger Márk a DAC és az ETO együttműködésének köszönhetően került Győrbe (Fotó: eto.hu)
Csinger Márk személyében U21-es válogatott játékossal erősödött az ETO – számolt be róla a győri klub honlapja.

Csinger Márk Jászboldogházán kezdte pályafutását, majd Zagyvarékas érintésével került Szolnokra ahonnan 2016-ban igazolt az MTK Budapesthez. A fiatal játékos végigjárta a ranglétrát az utánpótlás-válogatottaknál, teljesítményével két olasz csapat, a Napoli és a SPAL érdeklődését is felkeltette, végül utóbbihoz igazolt. Utóbbi állomáshelyén az olasz tartalékbajnokságnak számító Primaverában 40 mérkőzésen lépett pályára. Csinger idén nyáron elhagyta olasz csapatát és a dunaszerdahelyi DAC-hoz igazolt, onnan került kölcsönbe a győriekhez.

„Nagyszerű érzés, hogy az ETO-ban tudok játszani, hiszen egy nagy múltú együtteshez csatlakozhatok – kezdte Csinger Márk. – Várom már, hogy megtapasztaljam, milyen kihívásokat tartogat a felnőtt futball. Alapemberré szeretnék válni a csapatban, és jó játékkal segíteni az együttest, hogy minél jobb eredményt érjünk el a bajnokság végén. A keretből Szujó Attilát jól ismerem, vele a válogatottban csapattársak voltunk. Nem lesz ismeretlen számomra Tímár Krisztián mester sem, tisztában vagyok vele, hogy mit vár el, hiszen az U19-es válogatottnál dolgoztunk már együtt. Nagyon várom, hogy bekapcsolódhassak a munkába, és megkezdjem a felkészülést a társakkal.”

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS AZ ETO FC-NÉL
Érkezők: Bencze Márk(Szeged-Csanád GA),Csinger Márk (DAC –kölcsönbe),Deákovits Richárd, Huszár Marcell, Kiss Ákos, Kráz Tamás, Mitring Zsombor, Óvári Balázs, Tullner Péter, Vingler László(mindannyian Fehér Miklós Akadémia),Kanalos Tony-Markos(romániai, CSM Satu Mare/Szatmárnémeti VSK – kölcsönből vissza),Kiss Balázs(BFC Siófok),Szujó Attila(Debreceni VSC)
Távozók: Bagi István(?),Barna Szabolcs(?),Berki István(?),Csonka Bálint(?),Klausz Milán(ZTE FC),Lipták Zoltán(visszavonult),Múcska Viktor(Mosonmagyaróvár),Pálfi Donát(?),Vernes Richárd(Vasas – kölcsönből vissza)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik