NB II: a III. Kerület középpályása Szentlőrincen folytatja

Vágólapra másolva!
2022.07.19. 20:44
null
Daróczi Zoltán (balra) nagyon örült a szentlőrinci lehetőségnek (Fotó: szentlorincse.hu)
A III. Kerület csapatából érkező Daróczi Zoltánnal erősítette meg középpályáját a Szentlőrinc SE – adta hírül a baranyai klub honlapja.

 

Daróczi Zoltán Hajdúnánáson kezdte pályafutását, majd szerepelt a Báránd, a Debreceni Honvéd és a Hajdúböszörmény csapatában is. Böszörményből 2012-ben igazolt Felcsútra, ahol a 2016–2017-es idényben a felnőttek között is bemutatkozhatott a Tata elleni Magyar Kupa-mérkőzésen, amelyen ráadásul csereként beállva góllal debütált. Daróczi karrierje során megfordult még a Csákvárban és a Vasasban is, majd 2020-ban a III. Kerülethez igazolt. Óbudán az NB III-as bajnokcsapatban még meghatározó játékosnak számított, hiszen 20 alkalommal is kezdőként lépett pályára, de az NB II-ben ez mindössze hétszer adatott meg neki.

„Nagyon örültem a Szentlőrinc megkeresésének, mert korábbi csapattársaimtól csupa jót hallottam erről a klubról. Tudtam, hogy jó a közösség, miként azt is, hogy itt bátran adnak lehetőséget a fiataloknak, számomra ez különösen fontos volt. Volt más ajánlatom is, maradhattam volna a Kerületnél, de én továbbra is az NB II-ben akartam futballozni, meg szeretném mutatni, hogy megállom a helyem a másodosztályban! Szeretnék minél több időt a pályán tölteni, és bízom benne, hogy közösen elérjük a célt, bent marad a Szentlőrinc” – árulta el Daróczi Zoltán.

Fekete Tivadar klubigazgató azt is elárulta, hogy nem véletlenül esett a választásuk a fiatal középpályásra: „A 2000-es korosztály kimagasló tehetsége volt, különleges játékosnak tartom, aki rendkívül kreatív, remek szervezőkészséggel van megáldva, kiválóan hozza helyzetbe a társait, emellett fizikailag is megállja a helyét ebben az osztályban. A felnőtt karrierje nagyon ígéretesen indult, de egy súlyos sérülés miatt megtorpant a fejlődése. A tárgyalások során nagyon szimpatikus volt számomra, hogy a szakmai szempontokat tartotta elsődlegesnek, így mindenben villámgyorsan meg tudtunk állapodni. Tetszett, hogy nem a biztosat, a tutit választotta, hanem inkább eljött hozzánk, és vállalja a kihívást, mert bizonyítani akar az NB II-ben.”

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A SZENTLŐRINCNÉL
Érkezők:Csörgő Raul(Nyíregyháza),Czuczi Péter(Kaposvár – kölcsönből vissza), Daróczi Zoltán (III. Kerületi TVE),Kiss-Szemán Péter(Vasas),Mervó Bence(Budafok – kölcsön után végleg),Rétyi Róbert(Vasas)

Távozók: Andrija Drljo(bosnyák-magyar, MTK Budapest – kölcsönből vissza),Biben Barnabás(MTK – kölcsönből vissza),Czuczi Péter(Majos SE),Harsányi István(PMFC),Mervó Bence(Budafok – kölcsönből vissza),Mucsányi Márk(Újpest II – kölcsönből vissza),Nagy Barnabás(MTK – kölcsönből vissza),Németh Barnabás(Honvéd II-MFA – kölcsönből vissza)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik