NB II: a Hollandiából hazatérő Szőke a DVTK-nál folytatja

Vágólapra másolva!
2022.06.22. 10:11
null
Szőke Adrián a Diósgyőrnben folytatja (Fotó: dvtk.eu)
A labdarúgó NB II-ben szereplő Diósgyőrben folytatja pályafutásáét Szóke Adrián. A 23 éves támadó Hollandiából szerződött haza.

Szőke legutóbb a Heracles játékosa volt, három idény alatt 40 alkalommal lépett pályára a holland élvonalban, s egy gólt szerzett.

A vajdasági Zentán született játékos a Tarpa felnőttcsapatában 15 évesen mutatkozott be a megyei II. osztályban, 2014 tavaszát a Puskás Akadémiánál töltötte, az 1. FC Köln tartalékcsapatában is játszott.

A Heracles nemrég jelezte, nem hosszabbítja meg a korábban a magyar válogatott keretébe is meghívott Szőke szerződését.

„Azért döntöttem a DVTK mellett, mert ezen a klubon éreztem leginkább azt, hogy engem akar – idézi Szőke Adriánt a klub honlapja.Hollandiában sokat tanultam és rengeteg tapasztalatot szereztem, játéklehetőséget viszont szakadozottan kaptam. Ezért nem tudtam igazán belelendülni, és száz százalékig megmutatni, mire vagyok képes. Számomra most az legfontosabb, hogy számítanak rám, és mindent megteszek azért, hogy folyamatos játéklehetőséget harcoljak ki magamnak, és hasznára legyek a csapatnak. Támadóként nem is lehet más a célom, mint gólpasszokat adni a társaknak, esetleg góllal járulni hozzá a csapat sikeréhez.”

A Diósgyőr azt is bejelentette, hogy a 19 éves Bényei Ágoston is nála folytatja. Az U-válogatott középpályás a Debreceni VSC-től érkezik.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A DVTK-NÁL
Érkezők: Bényei Ágoston (DVSC), Csirmaz István (Puskás Akadémia), Holdampf Gergő (Szombathelyi Haladás),Lukács Dániel(Kecskemét),Makrai Gábor (Csákvár – kölcsönből vissza), Szőke Adrián (szabadon igazolható, legutóbb Heracles – Hollandia), Viczián Ádám (Vasas), Zsemlye Balázs(PMFC – kölcsönből vissza)
Távozók: Belényesi Csaba (Kecskeméti TE), Bokros Szilárd(PAFC – kölcsönből vissza),Borsos Vilmos(Paks – kölcsönből vissza),Dejan Karan(visszavonult),Kocsis Dominik(Bp. Honvéd – kölcsönből vissza),Lucas(brazil-magyar, Kisvárda – kölcsönből vissza), Molnár Gábor (Mezőkövesd),Orosz Marcell(DEAC – kölcsönből vissza),Polgár Kristóf (?),Rotem Keller(izraeli, Maccabi Netanya – Izrael, kölcsönből vissza), Zsolnai Richárd (Ajka)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik