NB II: téves kiállítás? Az MLSZ utólag másik játékost tiltott el – videó

Vágólapra másolva!
2022.05.03. 17:26
null
A FEB megszüntette a Farkas Márk (jobbra) ellen elrendelt fegyelmi eljárást (Fotó: Imre György)
Két rendhagyó határozatot is közzétett a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) Fegyelmi Bizottsága (FEB) a keddi ülése után: az NB II-ben szereplő Szolnok kapusedzőjét, Ulviczki Attilát súlyos, ötmeccses eltiltással sújtotta, míg a Békéscsaba–ETO (2–3) mérkőzésen kiállított hazai védő, Farkas Márk ellen elrendelt fegyelmi eljárást megszüntette, miközben csapattársát, Király Patrikot egymeccses eltiltással büntette.

Négy vendég piros lap „tarkította” a múlt hét vasárnap rendezett, végsőkig kiélezett Szeged–Szolnok mérkőzést (2–1): Tóth Bence, Szekszárdi Tamás és Kurdics Levente – akik egyaránt egy meccsre szóló eltiltást kaptak – mellett a hevesen reklamáló Ulviczki Attila kapusedzőt is kiállította a játékvezető. Ráadásul Ulviczki a FEB keddi döntése nyomán ötmeccses eltiltásban részesült.

Rendhagyó döntés született a Békéscsaba védője, Farkas Márk ügyében is, akit döntő szituációban, 2–1-es állásnál állított ki a bíró, mert úgy ítélte meg, hogy nyilvánvaló gólhelyzetben szabálytalankodott a tizenhatoson belül Bacsa Patrikkal szemben. Az esetet követő tizenegyest Priskin Tamás értékesítette, s az ETO 3–2-re nyert.

A FEB utólag úgy határozott, hogy megszünteti a Farkas ellen elrendelt fegyelmi eljárást, s helyette a kiállítást megelőző akció másik résztvevőjét, Király Patrikot tiltja el egy mérkőzésre.

A piros lappal végződő esetet (0.26-tól) a Békéscsaba hivatalos Facebook-oldalán osztotta meg. A Békés megyeiek azt is sérelmezték, hogy a játékvezető nem adott büntetőt a 15. percben, holott szerintük szabálytalanságot követtek el Lukács Raymond ellen.

A további fegyelmi határozatokról itt olvashatnak!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik