Pécs: régen pörkölt mellett fröccsöztek, ma már méltó módon ünneplik a futballt

Laufer László (fotók), Mayer András (szöveg), Nagy-Pál Tamás (videó)Laufer László (fotók), Mayer András (szöveg), Nagy-Pál Tamás (videó)
Vágólapra másolva!
2018.11.11. 11:01
A dicsőséges pécsi futballpercekre, pillanatokra emlékeztek ismét a helyi labdarúgás jeles személyiségei, korábbi játékosok, edzők, vezetők az immár harmadik alkalommal megrendezett Pécsi Labdarúgás Napján. A közel ötven éve elért csodálatos siker (a Pécsi Dózsa 1970. november 4-én 2–0-ra legyőzte a Newcastle Unitedet az Európai Városok Kupájában) apropóján életre hívott kezdeményezés telitalálat: minden ilyen estén megelevenedik a múlt, a megjelentek leporolják a régi sztorikat, s rengeteget megtudhatunk a sikerek hátteréről.
A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON IDE!
A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON IDE!

A mostani estén ismét nagyon sokan összejöttek, hogy koccintsanak egymással a pécsi futballra: ott volt például Tallósi István és Bércesi Ferenc, Dunai János, Udvarácz Milán egyenesen Koppenhágából érkezett, de nem hagyhatta ki ezt a rendezvényt többek között Bérczy Balázs sem. Miként elfogadta a szervezők meghívását a korábbi szövetségi kapitány, Gellei Imre is, aki elárulta, annak idején, még 1978-ban pont a Pécstől szenvedte el csapata a legnagyobb vereségét: 5–0-ra kaptak ki, s már akkor is összeölelkeztek, amikor ezen a meccsen egyáltalán átmentek a felezőn.

A Pécsi Labdarúgás Napján ezúttal egy életműdíjat is átadtak: a korábbi kiváló válogatott játékos, olimpiai bronzérmes Dunai Jánosnak köszönték meg ezzel az elismeréssel azt, amit a pécsi futballért tett.

Nézze meg az esemény videós összefoglalóját!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik