NB II: profi szerződést írt alá a fiatal kapus a Vasashoz

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.05.28. 06:52
A Kubala Akadémiához tartozó 18 esztendős kapussal, Lékai Somával hároméves profi szerződést kötött a Vasas – számolt be róla a klub honlapja.

A kapus eddig a Vasas Kubala Akadémiával állt szerződésben, amely 2014. június 30-án jár le, ezért a Vasas vezetői hosszú távú profi szerződést kínáltak a labdarúgónak.

„Örömömre szolgál, hogy ismét egy fiatal tehetség kötelezte el magát hosszú távra csapatunkhoz – mondta Vancsa Miklós ügyvezető a klub honlapján. – Külön kiemelném, hogy az Akadémia vezetői lemondtak a képzési költségek Vasas általi kifizetésétől, azonban ha a klub a jövőben továbbértékesítené a tehetséges kapust, annak eladási összegéből az Akadémia is részesedik. Természetesen a közeljövőben további szerződéskötések is lesznek a már nálunk lévő labdarúgókkal, illetve új játékosokkal is megállapodunk."

A Vancsa által elmondottak azért is érdekesek, mert a Nemzeti Sport Online információi szerint a korábbi akadémista fiatalok közül csak Ádám Martint, Cseke Benjámint és Szedlár Zoltánt köti szerződés a Vasashoz, viszont Berecz Zsombornak és a holland Vitesse által figyelt Vida Máténak egyelőre a Kubala Akadémiával van profi szerződése. Utóbbi két játékos így kettős játékengedély birtokában futballozhatott tavasszal a Vasas felnőttcsapatában.

Értesüléseink szerint egyébként Vida iránt ezidáig nem érkezett konkrét ajánlat a Vitesse részéről.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik