REAC: „Jelentős futballbázis alakulhat ki Rákospalotán”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.04.29. 15:02
A labdarúgó NB III Keleti csoportjában szereplő REAC elnöke, egyben tulajdonosa, Forgács József az elmúlt időszak gyötrelmei után sem szállt ki a fociból, megbocsát a vétkeseknek, és – bár a közeljövőben háttérbe vonul – újabb tervei vannak a palotai futball fejlesztésével kapcsolatban.

Az üzletemberként is sikeres elnök-tulajdonos a Népszabadságnak beszélt arról, hogy miért nem intett búcsút a futballnak a bundaügyek után sem. Népszabadságnak beszélt arról, hogy miért nem intett búcsút a futballnak a bundaügyek után sem.

„Nem tudom pontosan kifejezni, mi zajlott le bennem, de a futballrajongásom nem változik sohasem, így meg sem fordult a fejemben, hogy kiszállok – mondta Forgács József. – A sport a szenvedélyem. Más kártyázni vagy golfozni jár, én sportklubot támogatok és vezetek. Annyi örömöt kaptam a sporttól, hogy a ragaszkodásom sohasem változik. Borzalmas fájdalmakat éltem át, nagyon meggyötört Robi (Kutasi Róbert – a szerk.) elvesztése és a bundaügy nyomozati időszaka. A klub nem követett el semmit, a bűnösökről meg majd a bíróság mond ítéletet. Nekem csak magammal kell elszámolnom, s mivel tudom, hogy semmi közöm a bundaügyhöz, nincs miért elvonulnom. Ennek ellenére a vétkesek egyikére sem tudok haragudni, meg is bocsátok majd a fiúknak. Hogy nincs bennem harag, az alighanem a klubnak és a közös történetünknek köszönhető.”

Forgács arról is említést tett, hogy az önkormányzattal közösen újabb évtizedes terveken gondolkodik, és úgy érzi, hogy egy erős másodosztályú csapatnak lenne létjogosultsága a kerületben.

„A célokat a körülményekhez kell igazítani – mutatott rá a klubelnök. – Úgy vélem, Rákospalota ma erős NB II-es csapatot tud fenntartani. Szeretnénk előrelépni a harmadosztályból, ehhez passzol, hogy a kerületnek is tervei vannak a sporttal, az önkormányzat sportcélú városközpontot fejleszt. Meggyőződésem: ha folytatódnak a fejlesztések, évtizedes távlatban jelentős futballbázis alakulhat ki Rákospalotán. Mivel én hamarosan a háttérbe vonulok, a következő évadban – reményeim szerint – már a feljutásért küzdő együttes kialakítását Tamás fiam és Sági Ferenc, a klub utánpótlásrészlegével együttműködő sportiskola vezetője kezdi el."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik