NB III: a tulaj azt kéri a játékosoktól, ne eddzenek

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.01.10. 22:31
Az utóbbi években igencsak hányatott sorsú egri labdarúgás a legválságosabb időszakát éli. Ezt többek között az támasztja alá, hogy a csapat – tulajdonosi kérésre – nem kezdte el a felkészülést, a játékosok továbbra is várnak a pénzükre és a csapat nem vesz részt a nagy hagyománnyal bíró egri teremtornán – számolt be az agriasport.hu.

Az eredeti tervek szerint csütörtökön kellett volna először edzenie az Egri FC labdarúgó csapatának. Több helyen is napvilágot láttak olyan híresztelések, mely szerint az NB III-as gárda játékosai megtagadták a munkát, ezért nem álltak edzésbe.

Molnár Róbert, az egri szakmai munka irányítója az agriasport.hu érdeklődésére elmondta: a focisták tulajdonosi kérésre nem húztak cipőt. Kósa Sándor ígérete szerint az adósságok kifizetése a jövő hétre várható, addig pedig azt kéri csapattól, hogy ne eddzen. Molnár szerint a tulaj nem fordított hátat az egri focinak, sőt, erősködik a folytatás mellett. Kósa pénzei nem úgy folytak be az utóbbi időben, ahogy azt eltervezte, a szponzorok bevonása pedig manapság nem egyszerű küldetés. Molnár Róbert kifejtette: nem lesznek elkésve, ha csak egy héttel később kezdik el az alapozást, viszont a bizonytalanság miatt nem vesznek részt a hagyományos Hírlap Kupán.

Ennél azért borúsabban látja a helyzetet az Egri FC kapusa, Illyés Dániel, aki szerint még a játékosok sem tudják, hogy mi lesz a csapattal.

„Kósa Sándor tulajdonos november vége óta gyakorlatilag elérhetetlen – mondta a csapatkapitány Illyés Dániel az egrifoci.hu-nak. – A labdarúgóknak fogalmuk sincs a klub jövőjéről. A külföldi játékosok engem is többször megkerestek, hogy tudok-e bármilyen információt a klubbal kapcsolatban, hogyan készüljenek januárban, jöjjenek vissza vagy keressenek más csapatot... Teszik ezt azért is, mert a csapat tagjai nem kapták meg – az egyébként megígért – novemberi és decemberi bérüket, illetve a tulajdonos nem fizetett júliusra sem, illetve a szeptemberi-októberi-novemberi fizetésekből is visszatartott a gyenge szereplése hivatkozva egyszer fél, majd kétszer negyed havi, tehát összesen egy havi fizetést.”

Az egrifoci.hu információi szerint egyébként az önkormányzat szeptemberben – a 2014-es támogatási keret terhére – 5.5 millió forintot biztosított az Egri FC Kft.-nek. Novemberben arra kérték a tulajdonost, számoljon be arról, mire költötte ezt az összeget. Elszámolás helyett az a válasz érkezett, hogy 2013. december 31-ig visszafizeti a pénzt. Ez azonban nem történt meg; ezen felül bérleti díjakkal is el van maradva, illetve egyéb korábbi, az Egri Sportiskola felé fennálló tartozásokat sem rendezett még.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik