NB II: a Vasas-edző szerint indokolt volt a nagytakarítás

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.10.18. 19:26
null
A Vasas vezetőedzője, Dirk Berger szerint a tavaszi keret alkalmatlan lett volna céljaik elérésében. (Fotó: NS Archív)
Dirk Berger, a labdarúgó NB II-ben szereplő Vasas német vezetőedzője egy videóinterjúban beszélt arról, miért eresztették szélnek az előző szezonban a Keleti csoportban ezüstérmet szerző keret nagy részét – köztük a rutinos Szatmári Zoltánt, Nikolov Balázst és Szilágyi Pétert –, és jelenleg miért maradtak le annyira az élmezőnytől.

 

„Bő egy évvel ezelőtt nagyon nehéz helyzetben volt a klub, és ennek a megoldása nem egyik napról a másikra történik. Amikor ide érkeztem, már jobb volt a helyzet, de távolról sem ideális. Én egy olyan edző vagyok, akinek határozott elképzelései vannak a labdarúgásról, hogy mit várok el a csapatomtól. A tavaszi időszakban fél év alatt kiderült, hogy azzal a kerettel nincs esélyünk arra, hogy az igazi céljainkat elérjük. Az új idényben már megvolt a lehetőségem arra, hogy új csapatot építsek, a saját elképzeléseim alapján. Egy olyat, amely sikeres lehet, és elérheti az első osztályú tagságot. Persze, jobb lett volna, ha csak néhány játékost kell kicserélnünk, de ez az esetünkben nem volt megoldható” – nyilatkozta a klub hivatalos oldalának adott videóinterjúban a német vezetőedző, Dirk Berger.

A Vasas kilenc forduló után 13 ponttal a középmezőnyben, a nyolcadik helyen tanyázik a tabellán, 11 ponttal lemaradva a listavezető Nyíregyházával szemben.

„Az első mérkőzések bizonyították, hogy az az út, amelyet választottunk a tulajdonossal egyetértésben, nem egyszerű, de innentől kezdve minden döntés és választás az én felelősségem. Nem szeretek név szerint kiemelni senkit, de úgy éreztem, Szatmári Zoltán, Nikolov Balázs és Szilágyi Péter másképp képzelték el ezt a játékot, mint én. Nem állítom azt, hogy rossz játékosok lennének, de nekem a saját elképzeléseim szerint kell néznem mindenkit. Nekem olyan játékosokra van szükségem, aki felfogják és elfogadják azt, hogy védekezésben nem szeretem a folyamatos hátrálást, hanem rögtön a labda elvesztése után visszatámadjanak, labdát szerezzenek. Támadásban pedig azt akarom látni, hogy a lehető leggyorsabban próbáljanak helyzetet kialakítani. A futballról alkotott filozófiám kulcsszava a sebesség. Ezért van, hogy egyesek itt vannak velünk, mások pedig nem. Hiszem, hogy a mostani srácokkal elérhetjük a céljainkat. Az út elején járunk, az első meccseken már meg is szenvedtünk nagyon, de most már látszik, hogy ez az út, amelyre felléptünk, a siker felé vezet minket” – tette hozzá a határozott szakember.

A Vasas szombaton a Szolnoki MÁV FC otthonába látogat, a találkozó 17 órakor kezdődik majd.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik