Vasas: a klub korábbi játékosa ismét a csapattal edz

Vágólapra másolva!
2013.01.22. 12:33
Még munkába sem állt, de sokan rögvest pálcát törtek felette, mondván, a sikeres Szapor Gábornak miatta kellett felállnia a Vasas kispadjáról. A német tulajdonos honfitársát, Dirk Bergert nevezte ki helyette, aki egyebek mellett beszélt magyarországi emlékeiről, valamint céljairól is. Az NB I azonban egyelőre nem téma a Keleti csoport második helyén álló csapat számára.

„Vegyes érzések kavarognak bennem – ismerte el a 46 esztendős edző. – Nem vagyok az az ijedős fajta, de kétségtelen, óriási megtiszteltetés, egyben teher olyan patinás magyar klubnál dolgozni, mint amilyen a Vasas. Szerencsés alkat vagyok, akit a kihívások nem agyonnyomnak, hanem nagyobb erőbedobásra ösztönöznek. Fiatal edzőként abban bízom, az együttműködésből a csapat velem együtt csak profitál. Igyekeztem tájékozódni az ideszerződésem előtt, ismerem a magyar labdarúgás múltját és jelenét. Anno kelet-németországi játékosként nagyra becsültem például Détári Lajost, aki szinte velem egyidős. Aztán ott van Lothar Matthäus, aki kapitányi munkát vállalt az országban. Az, hogy egy ilyen remek labdarúgó edző lett Magyarországon, annak az egyértelmű jele, hogy a sportág itt is fejlődőképes, és óriási lehetőségek rejlenek benne.”

Jaj annak az angyalföldi hátvédnek, aki hátul gurigázik, Dirk Berger ugyanis a támadófutball elkötelezettje. Egységes, sokat futó, karakteres csapat kialakítására törekszik, ebben a Vasas vezetősége minden segítséget megad számára. Így történhetett, hogy az újpesti Popovics Bertold mellett (a vezetőedző kérésére) két amerikai labdarúgó (Shane Recklet és Jacob Wilson) s egy ballábas német, Bastian Hohmann érkezett Angyalföldre – sőt a klub korábbi játékosa, Ferkó Csaba is a kerettel edz.

„Minden esetben a Vasas érdekeit tartjuk szem előtt – mondta Varga Endre, a csapat ügyvezetője. – Ezért további erősítéseket is tervezünk. Elsősorban olyanokat szeretnénk megszerezni, akik a segítségünkre lehetnek céljaink elérésében. Volt válogatott, élvonalbeli futballistákat keresünk, folyamatosan nyomon követjük a piac alakulását.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik