Berki Krisztián: Az ajánlatunk ugyanúgy fennáll

Füzesi BálintFüzesi Bálint
Vágólapra másolva!
2012.06.11. 10:21
Címkék
Az elmúlt időszakban több információ is napvilágot látott a váci futball jelenlegi helyzetével és várható jövőjével kapcsolatban. Mint ismeretes, a tavasszal az utánpótlást működtető egyesület elnökét, Bodonyi Bélát Berki Krisztiánon keresztül megkereste egy angol cég, hogy – az egyesület közbenjárásával – megvásárolná a felnőttcsapatot működtető kft.-t; a tárgyalások el is kezdődtek a főtulajdonos képviselője és az egyesület között, de megegyezés nem született.

Megkerestük Bodonyi Bélát, Berki Krisztiánt és Héger Józsefet, mondják el, hogyan látják a jelenlegi helyzetet.

Bodonyi Béla a váci felnőttfutball megmaradása érdekében most olyan lépésekre is hajlandó, amelyeket normális esetben nem tenne meg.

Egyezség még nincs, de Berkiék ajánlata fennáll (Fotó: Németh Ferenc, archív)
Egyezség még nincs, de Berkiék ajánlata fennáll (Fotó: Németh Ferenc, archív)

„Nagyon remélem, hogy továbbra is lesz felnőttfutball Vácon – kezdte a Vác VLSE elnöke. – Mi mindent megteszünk ezért, azonban most még az a kérdés, hogy ki lesz az új tulajdonos. A jelenlegi tulajdonos, a városvezetők és a Berki Krisztián fémjelezte angol befektetőcsoport között próbálok közvetíteni, de bonyolítja a helyzetet, hogy az NB II-es licencet csak a kft. kapta meg, és ez nem átruházható; Héger József főtulajdonos keresi a megoldást, de a licenc miatt az egész kft.-t el kell adnia, így viszont az eredetileg tisztázott összeghez képest már másról van szó.”

„Az angolok letétbe helyezték az általuk felajánlott harmincmillió forintot, ők tehát várnak, most nekünk kellene lépni az egyesület részéről. További tárgyalásokra van szükség, de az egyesület elnökeként nekem főképp az utánpótlás érdekeit kell képviselnem – elsőként azt, hogy a gyerekek továbblépési lehetőségei biztosítottak legyenek egy váci NB II-es csapatba, másodsorban azt, hogy az MLSZ-től elnyerhető támogatások esélyei is biztosítva legyenek.”

„A közelmúltban hárommillió forintot átutaltunk a kft. számlájára – én adtam tagi kölcsönt az egyesületnek, és ezen összeget továbbítottuk a kft.-nek –, így lettek kifizetve az áprilisban elmaradt bérek. Ám nem értek egyet azzal, és továbbra is vitatom, hogy a városi támogatás fele a felnőttcsapathoz kerüljön. A váci NB II-es futball megmaradása érdekében azonban most még erre is készek vagyunk, még úgy is, hogy az önkormányzat a tavalyi huszonötmillió forintról levette a támogatást huszonegy millióra, ráadásul az idén még csak kétmillió forintot utalt át a számlánkra. Az ésszerűség határain belül mindenben segítjük a felnőttcsapatot; én, mint mondtam, igyekszem magánemberként és egyesületi elnökként mindent megtenni a jövő egyesületéért, és eközben reménykedem a városi támogatásban is. Remélem, a keddi dunaújvárosi tulajdonosi ülés után már többet fogunk tudni, ott a jelenlegi főtulajdonos kijelöli az új ügyvezetőt, hiszen az eddigi ügyvezető, Ofella Zoltán lemondott tisztségéről.”

A Berki Krisztián által képviselt angol befektetői csoport 45 napos határidőt szabott meg ajánlatában, amely időközben letelt. Berki Krisztiántól azt kérdeztük, hogy mik a szándékaik, illetve azt, miért nem a jelenlegi többségi tulajdonossal tárgyalnak a kft. átvételéről?

„Ajánlatunk ugyanúgy fennáll, ahogy eddig, de értetlenül állok a dolgok alakulása előtt” – kezdte az egykoron a Ferencvárosnál is dolgozó sportvezető.

„Ha valaki tesz egy ajánlatot, akkor arra vagy igennel, vagy nemmel kellene válaszolnia – ez eddig nem történt meg, de ha Héger úr igennel válaszol, átvesszük a kft. üzemeltetését, ha nemet mond, akkor az általam képviselt befektetői csoport nem vállal szerepet a váci futballban. A huszonötmillió forintos tévés pénz elméletileg nem generálhat problémákat, hiszen ez már a következő bajnoki szezonra vonatkozik, de ha a jelenlegi tulajdonos ebből elvesz, akkor természetesen a kivont összeggel csökkenti vételi ajánlatunkat. Előszerződésünk van, ügyvédi letétbe helyeztük az általunk felajánlott összeget, és bár a negyvenöt napos határidő lejárt, az én jóindulatomnak és Bodonyi Bélához fűződő kapcsolatomnak köszönhetően vételi ajánlatunkat továbbra is fenntartjuk – pont a kapcsolat miatt az egyesület elnökét kerestük meg, és nem a főtulajdonost. Továbbá nagy öröm számomra, hogy a város vezetősége érzékelteti, mennyire pozitívan áll esetleges szerepvállalásunkhoz, de jó lenne, ha Héger József eldöntené, hajlandó-e eladni tulajdonrészét.”

Természetesen megkértük a főtulajdonos képviselőjét, Héger Józsefet, reagáljon az elhangzottakra:

„Én már igent mondtam Bodonyi Bélának, és a licenc ügyében az MLSZ-hez fordultunk, ám mert az engedély nem átruházható, ezért csak az egész kft. megvásárlása jöhet szóba – mondta Héger József főtulajdonosi képviselő. – Mivel azonban az ajánlott összegből nem tehermentesíthető a kft., tovább keressük a megoldást, de az biztos, hogy az általam képviselt tulajdonosok eldöntötték, befejezik a váci labdarúgás finanszírozását. A tárgyalásokat Bodonyi Bélával és az alpolgármester úrral folytatjuk, hiszen ha van tőkeerős vevője az egyesületnek, a kft. értékesíthető.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik