A diósgyőri légió legyőzte a Spartacust

Vágólapra másolva!
2011.04.17. 14:56
null
Diósgyőri örömünnep Nyíregyházán (Fotó: Hegedüs Gábor) <br />
A Diósgyőr elsősorban légiósai remek játékának köszönhetően 3–2-re győzött Nyíregyházán a labdarúgó NB II Keleti csoportjának vasárnapi rangadóján. A DVTK idegenbeli sikerével három ponttal meglépett a tabellán a második helyen található riválisától.
MESTERMÉRLEG

„Két szögletrúgás után elveszítettük a meccset. El kell ismerni, a mérkőzés nagyobb részében jobban játszott a Diósgyőr, a végén ugyan mindent megtettünk az egyenlítésért, de ez már a veszett fejsze nyele volt” – nyilatkozta a DVTK-tól elszenvedett vereséget követően a Nyíregyháza vezetőedzője, Brekk János.

 

„Sem iramában, sem pedig hangulatában nem szokványos mérkőzés volt. Ha egy csapat a Nyíregyháza otthonában három gólt tud szerezni, akkor az megérdemli a győzelmet” – mondta a DVTK szakvezetője, Benczés Miklós.

Derbi a kelet aranyáért – röviden így foglalhatjuk össze a Nyíregyháza–DVTK NB II-es rangadót, amely előtt a remek tavaszi szezont produkáló vendégek pontszámban már beérték, és több győzelmüknek köszönhetően meg is előzték a tabellán sokáig élen álló Spartacust.

A találkozó a várt remek hangulatban, 8000 néző – 2000 vendégszurkoló – előtt kezdődött. A nyíregyházi Pákolicz Dávid a meccs előtt még úgy nyilatkozott, hogy a hazai pálya előnye miatt ők számítanak a meccs esélyesének, ám a találkozó képe nem igazolta a középpályás várakozását.

A hazaiak ugyanis nagyon sok hibával, meglehetősen bátortalanul kezdtek, szemben a diósgyőriekkel, akik elsősorban légiósaik révén többször is veszélyeztettek.

A 19. percben a spanyol José Luque nevéhez fűződött a meccs első jó lövése is – Holczer Ádám vetődve szögletre mentett. A sarokrúgást is Luque végezte el, Mohamadau Abdouraman a kapufa érintésével vezetéshez juttatta a Diósgyőrt.

A Nyíregyháza játékán a kapott gól sem változtatott, a DVTK a folytatásban is fölényben játszott, a vendégeket remekül mozgatta Luque.

A DVTK a második félidő elején növelte előnyét, méghozzá egy újabb szögletből, egy másik légiós, a szerb Szavo Rakovics fejesének köszönhetően. A 65. percben egy kontra végén Dobos Attila is betalált, ekkor úgy tűnt, végleg eldőlt a meccs.

Sabin Cosmin Goia azonban egy perccel később szépíteni tudott, majd a 74. percben Dobos kiállítása (a játékvezető szerint rálépett Andorka Péterre) után emberhátrányba kerültek a vendégek.

A Nyíregyháza a hajrában nagyobb fokozatra kapcsolt, a télen Diósgyőrben is próbajátékon járt kameruni Anicet Eyenga góljával 3–2-re feljött a Spartacus, de újabb gólra már nem maradt ereje. A DVTK győzelmével három pontra meglépett első számú riválisától a tabellán.

PERCRŐL-PERCRE

1. perc: Elkezdődött a mérkőzés!

 

Fantasztikus hangulatban, nyolcezer néző (ebből 2000 diósgyőri) előtt kezdődött a Keleti csoport rangadója, amelyen a kevesebb győzelme miatt második helyre szorult Nyíregyháza fogadta a kiváló tavaszi szezont produkáló, immár listavezető Diósgyőrt. A két csapat őszi meccsét a DVTK nyerte 2–1-re.

 

3. perc: A hazaiak kameruni támadója, Eyenga kemény belépője adta meg a meccs alaphangját – saját térfeléről jöhetett szabadrúgással a DVTK.

 

A második bajnokiját (első hazait) játszó Eyenga személye azért érdekes, mert télen Diósgyőrben (és korábban Debrecenben is) járt próbajátékon, de nem tartották rá igényt, Nyíregyházán azonban szerződést kapott – most bizonyíthat a diósgyőrieknek is: rosszul döntöttek, hogy elengedték őt.

 

9. perc: Az első említésre méltó akció: a vendégek jobb oldali támadását követően a kameruni George Menougong elől mentettek a hazai védők.

 

A DVTK legeredményesebb játékosa ebben a szezonban a tízgólos George.

Tíz perc elteltével nagyon idegesek a csapatok, mind a két oldalon sok a pontatlanság és a kemény, nem egyszer szabálytalan belépő.

 

18. perc: Demjén bal oldali szögletét húzta le Rados.

19. perc: Dobos próbálkozott kiugratással, de Horváth Levente lefülelte a labdát.

19. perc: Az első lövést a vendégek mutatták be: Luque jó 22 méterről vette célba a kaput, Holczer nagyot vetődve szögletre mentett.

20. perc: Megszerezte a vezetést a DVTK! Luque jobb oldali szöglete után Abdouraman fejelt kapura, a labda a jobb oldali lécről vágódott a gólvonalon túlra, ahonnan Nacim ugyan kifejelte, de a játékvezető gólt ítélt. 0–1

 

A kameruni Abdouraman az ötödik gólját szerezte ebben a szezonban.

 

26. perc: Luque beadásából Granát fejelt a kapu mellé.

31. perc: Eyenga bokapassza után Pákolicz lőtt jó 25 méterről, de a lapos kísérlet nem okozott gondot Radosnak.

 

Pákolicz a meccs előtt azt nyilatkozta, hogy a hazai pálya miatt a Nyíregyháza a mérkőzés esélyese – egyelőre azonban inkább bénítólag hat a Spartacusra a hazai közönség.

 

32. perc: Luque 17 méterről állítgatás nélkül egyből ellőtt egy legurított labdát, Holczer védett.

35. perc: Abdouraman kapott sárga lapot – a jobb oldali hazai szabadrúgást követően Rakovics szabadított fel.

38. perc: Kovacsevics saját tizenhatosának vonalán lekönyökölte a mögötte helyezkedő Georgot – a játékvezető nem vette észre az esetet, elmaradt a piros lap.

40. perc: A jobb szélen érkező Granát kapott remek labdát Luquétől, de nyolc méterről nem találta el a kaput.

 

A nyíregyháziak támadójátéka nagyon esetleges, szemben a vendégekével, akiket Luque nagyszerűen irányít, a spanyol több megmozdulása is gólhelyzetet eredményezett már.

 

44. perc: Minczér egy testcsel után passzolt balra, Boukar pedig 22 méterről lőtt mellé. A másik oldalon George Menougong a balösszekötő helyén 10 méterről leadott lövését védte Holczer.

45. perc: 25 méteres szabadrúgásból Nacim ívelt kapu elé, Eyenga öt méterről a kapu fölé fejelt.

Vége az első félidőnek!

Elkezdődött a második félidő!

46. perc: Bajzát 18 méteres lövését védte Rados.

51. perc: Rados húzta le Demjén szabadrúgását, majd a másik oldalon a visszaérő Demjén mentett.

53. perc: Lippai bal oldali szöglete után Rakovics fejelt a kapuba. 0–2

A szerb Rakovics 13. NB II-es meccsén a második gólját szerezte. Érdekesség, hogy a DVTK második szögletéből a második gólját szerezte.

54. perc: Granát fejelt Vadász beadásából az oldalhálóba.

55. perc: Pákolicz helyett Andorka állt be a hazaiaknál.

60. perc: Goia lőtt passza után Bajzát lapos lövéssel próbálkozott 16 méterről, kísérlete szögletre pattant.

63. perc: Granát 28 méteres szabadrúgása levágódott a hazai sorfalról.

65. perc: Granát teljesen egyedül elment a jobb oldalon, középre adását Dobos közelről a kapuba passzolta. 0–3

67. perc: Potyognak a gólok! Bal oldali beadásból a hosszú érkező Goia fejjel szépített. 1–3

69. perc: Rakovics kapott sárga lapot.

70. perc: Boukar helyett Germán állt be.

73. perc: Kovacsevics feltartotta George-ot, sárga lapot kapott.
74. perc: Dobos a játékvezető szerint rálépett Andorkára, amiért piros lapot kapott.

76. perc: Granát helyett Nagy Tamás állt be a vendégeknél.

80. perc: Bajzát ugratta ki Andorkát, aki keresztbe lőtte a labdát, a középen érkező Eyenga pedig becsúszva a kapuba talált. 2–3

81. perc: Bajzát akadt össze Rados kapussal egy beadás után – mindketten sárga lapot kaptak. 81. 81. perc: George helyett Pál Szabolcs állt be.

87. perc: Minczér lövése vágódott szögletre, a sarokrúgásból nem alakult ki helyzet. Ugyanebben a perben Nagy Tamás kapott sárga lapot.

 

A hajrában nagyon erőlködik a hazai csapat, de ez komoly helyzetekben nem mutatkozik meg.

 

89. perc: Luque helyett Arze állt be.

Vége a mérkőzésnek, idegenben nyert a DVTK 3–2-re.

LABDARÚGÓ NB II
KELETI CSOPORT, 22. FORDULÓ
NYÍREGYHÁZA SPARTACUS–DIÓSGYŐRI VTK 2–3 (0–1)
Nyíregyháza, Városi Stadion, 8000 néző. Vezette: Bognár T. (Erős G., Ring Gy.)
NYÍREGYHÁZA: Holczer – Minczér, Goia, Kovacsevics, Horváth L. – Boukar (Germán, 70.), Nacim, Demjén, Pákolicz (Andorka, 55.) – Eyenga, Bajzát

DIÓSGYŐR: Rados – Vadász V., Rakovics, Gal, Gohér – Lippai, Dobos, Abdouraman, George (Pál Sz., 81.) – Granát (Nagy T., 75.), Luque (Arze, 89.)

Gólszerző: Goia (67.), Eyenga (80.), ill. Abdouraman (20.), Rakovics (53.), Dobos (65.)
Kiállítva: Dobos (74.)
DVSC–DEAC–VECSÉSI FC 2–1 (1–0)
Debrecen, 200 néző. Vezette: Szőts (Márton Zs., Kovács P.)
DVSC-DEAC: Novakovics – Nagy Z. (Bényei, 55.), Ludánszki, Szűcs I., Ferenczi J. – Vinicius, Lucas, Spitzmüller, Farkas II B. – Mokánszki (Etogo, 62.), Csorba (Sigér, 81.). Edző: Kondás Elemér
VECSÉS: Gyenes – Máj, Hungler, Vasas Z., Radnai (Cseke, 60.) – Zana, Kovács II Z. (Kiss K., 21.), Lannert, Fritz – Bojtor (Piros, 70.), Ponczok. Vezetőedző: Détári Lajos
G: Farkas II B. (43. – 11–esből, 0–1)., Bényei (67. – öngól, 1–1) a 67., Etogo (2–1) a 79. percben
K: Ludánszki (92.)
MESTERMÉRLEG
Kondás Elemér: – Küzdelmes mérkőzésen jó játékkal sikerült nyernünk a nagyon jól szervezett Vecsés ellen.
Détári Lajos: – Kellemes Húsvéti Ünnepeket Kívánok a játékvezetői hármasnak!
MTK BUDAPEST II–OROSHÁZA FC 2–1 (0–1)
Budafok, 100 néző. V: Böcskei (Péter, Szeles)
MTK II: Hegedűs L. – Szurkos, Kornis, Kelemen, Zámbó – Macura, Szabó Á., Kákonyi (Ódé, 90.), Nikházi, Frank (Forró , 83.) – Molnár M. (Dobó, 86.). Edző: Pölöskei Gábor
OROSHÁZA: Molnár T. – Szabó N., Kerekes I., Futaki, Lupsa (Baranyai B., 84.) – Balogh M. – Szabó T. (Mike, 69.), Kerepeczki, Bartyik, Ács (Petneházi, 66.) – Randelovics. Vezetedző: Marik László
G: Bartyik (0–1) az 5., Nikházi (1–1) az 59., Kákonyi (2–1) a 82. percben
K: Zámbó (második sárga lap után) a 80. percben
MESTERMÉRLEG
Pölöskei Gábor: – Rendkívül lelkesen és fegyelmezetten futballozó ellenfelet győztünk le mérsékelt játékkal.
Marik László: – Olyanok voltunk, mint a varjú La Fontaine meséjében, kiénekelték a szánkból a sajtot.
MAKÓI FC–BÉKÉSCSABA ELŐRE SE 1–1 (1–1)
Makó, 500 néző. V: Fábián (Varga Zs., Márkus T.)
MAKÓ: Halász – Rakonczai, Béres R., Tóth I., Krucsó (Faragó B., 50.) – Retek, Nagy A., Puskás Cs., Podonyi – Fülöp T., Schreiber (Csamangó, 80.). Vezetőedző: Kolozsvári János
BÉKÉSCSABA: Szécsi – Oláh G., Kállai, Makra, Juhász – Csiszár (Mészáros L., 75.), Bogdán, Horváth T. – Pozsár, Gajda (Simon A., 69.), Csák Z. (Szélpál, 69.). Vezetőedző: Pásztor József
G: Kállai (0–1) az 5., Tóth I. (1–1) a 15. percben
K: Juhász (kezezésért) a 30., Nagy A. (második sárga lap után) a 85. percben
MESTERMÉRLEG
Kolozsvári János: – Támadójátékunkra jellemző, hogy hatvan percen át emberelőnyben futballozva még tizenegyesből sem tudtunk gólt rúgni.
Pásztor József: – Lehetett volna győzelem, de akár vereség is, úgyhogy reális a döntetlen.

 

NYUGATI CSOPORT
BKV ELŐRE–BP. HONVÉD-MFA 4–1 (3–0)
Sport utca, 300 néző. V: Nagy R. (Pápai, Galán)
BKV ELŐRE: Vezér – Baranyai N., Miklósvári, Makrai, Sebők I. – Merczel (Cseri, 65.), Horváth A. (Fazakas, 58.), Csikós, Ribi R. – Csopaki, Faragó I. (Molnár T., 87.). Vezetőedző: Soós Imre
HONVÉD-MFA: Kunsági – Labudovic, Remes, Varga P., Sadjo – Lengyel Gy. Tisza K., Nagy A., Azevedo (Vernes, a szünetben) – Haruna (Berki, a szünetben), Diallo (Kovács Á., 84.). Edző: Lőrincz Emil
G: Csopaki (11–esből, 1–0) a 4., Csopaki (2–0) a 32., Csopaki (3–0) a 45., Lengyel Gy. (3–1) a 71., Ribi R. (4–1) a 90. percben
MESTERMÉRLEG
Soós Imre: – Megérdemelten győztünk. Sajnálom a kapott gólt, mert négy fordulós sorozatunk szakadt meg vele.
Lőrincz Emil: – Ameddig nem tudunk egy stabil védelmet összerakni, ilyen gólokat kapunk.
LABDARÚGÓ NB II
A 22. FORDULÓ ÖSSZES EREDMÉNYE
KELETI CSOPORT
Vasárnapi mérkőzések
Makó–Békéscsaba 1–1
MTK Budapest II–Orosháza 2–1
DVSC-DEAC II–Vecsés 2–1
Már közölt eredmény
Nyíregyháza Spartacus–Diósgyőri VTK 2–3
Szombati mérkőzések
Dunakanyar-Vác–REAC 1–0
Kazincbarcika–Cegléd 3–3
Hajdúböszörmény–Mezőkövesd 1–2
Bőcs–Újpest FC B 0–0
NYUGATI CSOPORT
Vasárnapi mérkőzés
BKV Előre–Budapest Honvéd II 4–1
Szombati mérkőzések
Gyírmót–Barcs 1–0
Videoton FC II–Győri ETO FC II 2–0
Ajka–Pécs 0–1
Baja–Kaposvölgye 3–0
Kozármisleny–Veszprém 2–1
Ferencváros II–Szigetszentmiklós 5–1
FC Tatabánya–Budaörs 2–1

 

A KELETI CSOPORT ÁLLÁSA
1. DVTK 22 16 2 4 46–19 +27 50
2. Nyíregyháza Spartacus 22 14 5 3 47–14 +33 47
3. Mezőkövesd-Zsóry 22 14 4 4 35–14 +21 46
4. Dunakanyar-Vác 22 12 5 5 33–20 +13 41
5. MTK Budapest II 22 11 7 4 34–23 +11 40
6. Békéscsaba 1912 22 7 9 6 37–33 +4 30
7. Makó FC 22 8 4 10 26–34 –8 28
8. Vecsési FC 22 7 6 9 26–24 +2 27
9. Újpest FC II 22 7 5 10 32–42 –10 26
10. Kazincbarcikai SC 22 6 8 8 30–44 –14 26
11. REAC 22 6 6 10 17–24 –7 24
12. DVSC-DEAC 22 6 5 11 28–39 –11 23
13. Orosháza FC 22 5 7 10 23–38 –15 22
14. Bőcs KSC 22 4 6 12 20–38 –18 18
15. Ceglédi VSE 22 4 5 13 28–43 –15 17
16. Hajdúböszörményi TE 22 3 8 11 19–32 –13 17

A NYUGATI CSOPORT ÁLLÁSA
1. Videoton-Puskás Akadémia 22 15 4 3 50–20 +30 49
2. Gyirmót FC 22 15 3 4 49–23 +26 48
3. Pécsi MFC 22 13 3 6 33–15 +18 42
4. Bajai LSE 22 12 2 8 37–32 +5 38
5. BKV Előre SC 22 10 6 6 29–26 +3 36
6. FC Ajka 22 10 4 8 35–22 +13 34
7. Szigetszentmiklósi TK-Erima 22 10 4 8 37–30 +7 34
8. Eternet FC Tatabánya 22 9 6 7 32–29 +3 33
9. Győri ETO FC II 22 10 2 10 31–34 –3 32
10. Kozármisleny SE 22 9 4 9 28–28 0 31
11. Ferencvárosi TC II 22 9 2 11 29–21 +8 29
12. Budaörsi SC 22 7 8 7 32–26 +6 29
13. Veszprém FC 22 7 15 24–44 –20 21
14. Barcsi SC 22 6 3 13 22–51 –29 21
15. Budapest Honvéd II 22 3 5 14 15–39 –24 14
16. Kaposvölgye VSC 22 2 2 18 13–56 –43 8

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik