Labdarúgó NB II: a másodosztályban is bevezetik a klublicencrendszert

www.mlsz.hu www.mlsz.huwww.mlsz.hu www.mlsz.hu
Vágólapra másolva!
2010.02.05. 18:45
Az MLSZ elnöksége a legutóbbi ülésén határozott arról, hogy az NB II-ben is bevezetik a hazai élvonalban már évek óta kötelező jelleggel működő klublicenc rendszert. A szövetség munkatársai tájékoztatót tartottak az érintett klubok képviselői részére, útmutatást adtak a március 12-ig benyújtandó licenckérelemmel kapcsolatban. Érdekesség: a licenceljárás mellett külön szabályozzák a stadionokkal kapcsolatos elvárásokat is.

Az MLSZ-ben megjelenteket Kovács István versenyigazgató tájékoztatta az NB II versenykiírásával kapcsolatos tudnivalókról, valamint a most bevezetésre kerülő klublicenccel kapcsolatos kérdésekről, majd a stadionok elvárt infrastruktúrális követelményeiről.

„A klublicencrendszer, valamint az új, egyértelműsített infrastruktúra szabályok bevezetésével a szövetség célja: segíteni az érintett klubokat abban, hogy egységes, a minimálisan elvárható követelményeknek megfelelő, de ezzel együtt korszerű feltételeket teremthessenek a játékosok, a média, illetve a szurkolók részére" – hangsúlyozta a versenyigazgató.

Az NB II-eseket érintő folyamat a nemzetközi (UEFA) és NB I-es licencek eljárásával együtt történik majd, ami azt jelenti, hogy a kérelmeket mindenkinek egységesen március 12-ig kell leadnia, ezt követi folyamatosan zajlik azok elbírálása, s a licencek kiadása, ennek legvégső határideje: május 31.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik