A „Barnsley legendájának” sokan mondták: hülyeséget csinálsz!

Vágólapra másolva!
2008.07.24. 19:14
Harmadszorra sikerült megszereznie a Ferencvárosnak Ferenczi Istvánt. Kérdés: harmadszorra sikerül-e kiharcolni a feljutást az élvonalba a zöld-fehér egyesületnek. A támadót mindenesetre legendának tartják a Barnsley szurkolói, és nem felejtik mennyit tett a csapat bennmaradásának érdekében a Championshipben. Most Ferenczinek a feljutást kell kiharcolnia a Fradival, no meg ismét vissza kell szereznie helyét a válogatottban.
Ferenczi idővel ismét válogatott lehet
Fotó: M.Németh Péter (NS-archív)
Ferenczi idővel ismét válogatott lehet
Ferenczi idővel ismét válogatott lehet
Fotó: M.Németh Péter (NS-archív)
Ferenczi idővel ismét válogatott lehet

FERENCZI A BARNSLEY LEGENDÁJA

„Thanks Stan” címmel szép írás található az interneten egy Barnsley-szurkoló tollából, illetve billentyűzetéből. Ebben megemlíti, hogy Ferenczi, bár az előző szezon nem a legjobban sikerült a játékos számára, kétség kívül az angol klub legendája.
Az írás felhívja az olvasók figyelmét arra, hogy miután Ferenczi 2007 januárjában (honfitársával, Rajczi Péterrel egyetemben) a Barnsley csapatához igazolt, hamar a szurkolók kedvencévé vált. A bentmaradás szempontjából igen fontos hat gólt szerzett, elismertségét pedig növelte hihetetlen munkabírása.
Most azonban a csapatnak új csatárokkal kell felvennie a versenyt a másodosztályban, de remélhetőleg a „legenda” is megtalálja számítását a magyar másodosztályban.
„Sok barátom mondta azt, hogy idióta vagyok, ha elmegyek a másodosztályba a Fradiba, ők azzal érveltek, hogy ha már haza is térek, menjek az NB I-be” – nyilatkozta a szerződéskötést követően a 100%Fradinak Ferenczi István, aki elmondta: szerdán korán reggel döntötte el, hogy a Ferencvárosban folytatja pályafutását.

A válogatott támadót már többször is megpróbálta magához csábítani a zöld-fehér egyesület. Egykoron Nyilasi Tibor is szívesen látta volna keretében a játékost. Pár évvel ezelőtt pedig a Zalaegerszegből kívánta őt leszerződtetni a Fradi.

De mint tudjuk: három a magyar igazság!

„Ültem én már ebben az irodában pár éve, csak az a különbség, hogy most alá is írtam a Ferencvároshoz” – mondta Ferenczi.

„A cél természetesen az NB I, és úgy gondolom, egy év múlva az élvonalban már igazán kitüntető és felemelő dolog lesz komoly tétmeccseket játszani a Fradi-mezében”.

A folytatásban a Barnsley együttesétől hazatérő játékos a válogatottságról is beszélt. Elmondta, nem tudja hogyan fogadja a szövetségi kapitány a másodosztályba igazolását, de mindent megtesz azért, hogy újra beválogassák a nemzeti csapatba.

A fanatikusoknak az elkövetkező napokban a 13-as mezt kell keresniük a boltokban, Ferenczi ugyanis ezt a számot örökölte új csapatánál.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik