Drága mulatság lehet az MLSZ-nek a zöld-fehérek jogtalan kizárása

Vágólapra másolva!
2007.07.06. 15:13
Jelentős összegű kártérítést követel az FTC Labdarúgó Zrt. a Magyar Labdarúgó-szövetségtől, miután a nemrég megszületett jogerős határozat értelmében jogellenesek voltak azok a döntések, amelyek az FTC-nek a licencet megadó korábbi határozatát hatályon kívül helyezték. Petró László, a Ferencváros jogi képviselője az Inforadiónak elmondta, a klub több, mint kétszáz millió forintra számíthat.
Ha már a csapat nem is, a jogászok helyreálllíthatják a klub becsületét
Ha már a csapat nem is, a jogászok helyreálllíthatják a klub becsületét
Ha már a csapat nem is, a jogászok helyreálllíthatják a klub becsületét
Ha már a csapat nem is, a jogászok helyreálllíthatják a klub becsületét

Petró László szerint hatalmas anyagi és erkölcsi kár érte a Ferencvárost, és mi sem természetesebb, hogy jogi úton próbálnak elégtételt venni az egyesületet ért veszteségek miatt. A zöld-fehérek jogi képviselője elmondta több, mint kétszáz milliós összegre számíthat a klub, ha megnyeri a pert a Magyar Labdarúgó-szövetség ellen.

A Legfelsőbb Bíróság három napja hagyta helyben a Fővárosi Ítélőtábla határozatát, mely szerint a kilencedik kerületi alakulat kizárása az élvonalból jogtalan volt. Ezek után semmi akadálya nincs a szövetség elleni kártérítési per megindításának.

A Petró által említett összeg több, a Ferencvárost a másodosztályú tagsága miatt elkerülő, pénzösszegből tevődik össze.

Miután alsóbb ligában indult, a Fradi elveszítette legfőbb támogatóját, a T-mobile-t. A főszponzor a kizárás után az addigi 150 millióról 50 millió forintra csökkentette a csapat évi támogatását. Ezt tehette, hisz a szerződésben foglalt juttatásokhoz a Fradinak az első osztályban kellett (illetve kellett volna) szerepelnie.

Továbbá bizonyíthatóan csökkent a csapat reklámértéke, valamint komoly károkat okozott a közvetítési díjak elmaradása is. A játékosok eladásából befolyt összegre is kihatott a ( most már nyugodtan mondhatjuk: jogtalan) lépése a Kisteleki István vezette szövetségnek.

A zöld-fehér klubnak nem vagyoni jellegű kártérítési igénye is van a súlyos presztízsveszteséget követően, ugyanis a csapat százhét éves fennállása során először kényszerült a másodosztályba.

Folytatás a bíróságon.

Takács Tibor szerint az összeg a négyszáz millió forintot is elérheti

Az FTC Labdarúgó Zrt. igazgatósági tagja az MTI-nek adott nyilatkozatában (sikeres per esetén) már 200-400 millió forint közötti kártérítési összegről beszél. Takács Tibor elmondta a jogtalan kizárásból fakadó anyagi károk megtérítése mellett azért is keresetben támadják az MLSZ-t, mert nem a sporttörvénynek megfelelően osztott szét a klubok között a közvetítési jogdíjak értékesítéséből származó bevételt.
MTI
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik