Windecker József úgy érzi, hazai pályán lehet esély a Fradi ellen

ZOMBORI ANDRÁSZOMBORI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2024.10.03. 08:57
Windecker József a Fehérvár elleni bajnoki hősévé vált remek góljának köszönhetően (Fotó: Paksi FC)
Kihagyott tizenegyes után vált a Fehérvár elleni mérkőzés hősévé a pazar gólt szerző Windecker József, aki abban bízik, a vasárnapi rangadón a Paks ismét megfogja a Ferencvárost.

Windecker József, a Paksi FC egyik legfontosabb játékosa, vasárnap a kispadon kezdte a Fehérvár FC elleni mérkőzést. A szünetben beállt, és egyértelműen főszereplővé vált. Az 51. percben, 1–0-s hazai vezetésnél tizenegyest rúghatott, ám lövését Dala Martin a kapufa segítségével hárította, a 77. percben pedig sárga lapot érőn szabálytalankodott vele szemben Kasper Larsen, akinek volt már ilyen figyelmeztetése, ezért a játékvezető kiállította. Amikor úgy tűnt, a csapatok egy-egy pontot szereznek, a 96. percben jobb külsővel bombázott a fehérvári kapu jobb alsó sarkába – maradjunk annyiban, kevés ilyen pazar megoldást látni manapság a pályákon.

Volt már rá példa, hogy a mérkőzés hosszabbításában találtam be: ebben az idényben az Újpestnek is akkor fejeltem győztes gólt, korábban pedig, még újpestiként Gyirmóton fejeltem három pontot érő gólt – árulta el lapunknak a paksiak 31 éves középpályása. – Amikor a Fehérvár ellen Zimonyi Dávid nagy helyzetben nem talált be a hosszabbításban, azt gondoltam, kimaradt a meccslabdánk, de ment tovább a találkozó, és bár Silye Erik felívelésénél nem tudtam, mennyi lehet hátra, mivel a játékvezető nem fújt, sejtettem, azt a támadást még végigvihetjük. Álomszerű, hogy sikerült gólt szereznem, mivel korábban elhibáztam a tizenegyest, megviselt volna, ha 1–1 marad az eredmény. Hogy miért külsővel lőttem? Nem mondanám, hogy úgy lövök külsővel, mint Luka Modric vagy Ricardo Quaresma, de ha edzésen úgy adódik, szívesen próbálkozom. Amikor átvettem a labdát, gyorsan kellett jó döntést hoznom, örülök, hogy betaláltam, szép megoldás volt.”

Vasárnap rangadó következik az OTP Bank Ligában, a bajnokságot hibátlan mérleggel vezető Ferencváros érkezik Paksra.

„Nehéz megjósolni, hogy a Fradi milyen állapotban lesz a Tottenham elleni Európa-liga-meccse után, velünk is előfordult, amikor versenyben voltunk a nemzetközi porondon, hogy a hétközi kupamérkőzés után jól futballoztunk a bajnokin, de az is, hogy rosszul. Egy biztos, a Ferencváros kerete messze a legerősebb a magyar mezőnyben, azaz gond nélkül jó állapotban lévő csapattal tud felállni. Pakson azért néhányszor már megfogtuk a Fradit, és bár nagyon nehéz kilencven perc elé nézünk, hazai pályán egyértelműen a győzelem megszerzése a célunk.”

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik