A Mol-csoport reagált az új újpesti stadionról szóló hírekre

DOMONKOS BÁLINTDOMONKOS BÁLINT
Vágólapra másolva!
2024.10.09. 15:24
Csak a szurkolókkal való egyeztetés után döntenek az Újpest FC új stadionjának helyéről (Fotó: Dömötör Csaba)
Mint arról az Újpesti Hírmondóra hivatkozva beszámoltunk, megtalálhatta új stadionjának helyszínét a közelmúltban tulajdonosváltáson áteső Újpest FC. A kerületi honlap értesüléseire most a lila-fehéreket tulajdonló Mol-csoport is reagált.

Megírtuk, hogy az Újpesti Hirmondó szerint a Tungsram Fóti úti telephelyén épülhet meg a labdarúgó NB I-ben szereplő Újpest FC új stadionja, ugyanis ott jelenleg geodéziai felmérések zajlanak, s mellette szól a nagy mérete és a jó megközelíthetősége is.

A lap úgy tudja, az önkormányzat hivatalosan még nem kapott tájékoztatást a projektről, és csak informális csatornákon keresztül értesültek a tervek egyes részleteiről. Forrásaik szerint egyelőre nincsenek konkrét tárgyalások az új stadion építéséről, így még rendkívül sok a nyitott kérdés a beruházás körül. 

Mint ismert, az Újpest FC elnöke, Ratatics Péter nyáron, először egy szurkolói ankéton, aztán a 33. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor egyik beszélgetésén mondta el, hogy 2027-re készülhet el a lila-fehérek új stadionja, ám az elöljáró akkor arról beszélt, lehet, hogy a Szusza Ferenc Stadion helyén, de lehet, hogy máshol építik meg az új létesítményt.

A Világgazdaság megkeresésére most reagált az Újpest FC-t tulajdonló Mol-csoport is, amely közölte: még nem döntöttek az új stadion helyéről, ám annyi biztos, hogy Újpest közigazgatási határain belül épül meg az új létesítmény.

A kommüniké szerint a jelenlegi Megyeri úti helyszínt sem vetették el, de több helyszín vizsgálat alatt van, a végleges döntést viszont csak a szurkolókkal való széles körű egyeztetés után hozzák meg.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik