Visszatérő kérdés Szolnoki Rolandhoz: Mikor jössz már vissza?

Vágólapra másolva!
2024.09.22. 09:19
Itt is, ott is kedvelik Szolnoki Rolandot: a Puskás Akadémia rutinos játékosa csupa szív labdarúgó, ezt a székesfehérvári időszakában is bizonyította (Fotó: Török Attila)
Mindig szeretettel köszöntik a Vidi-szurkolók Szolnoki Rolandot, a fehérváriak korábbi, a felcsútiak jelenlegi játékosát, akire a vasárnapi összecsapáson is több poszton számíthat Hornyák Zsolt vezetőedző.

Puskás Akadémia, Fehérvár – nem kétséges, ez a két klub a legfontosabb Szolnoki Roland számára. A 32 éves futballista Mórról indult, kölyökként lett az akkori Videoton-utánpótlás tagja, 2005 és 2008 között Felcsúton szerepelt, majd tíz évre visszatért Fehérvárra, 2018 óta ismét a Puskás Akadémia tagja.

„Ennyi idő alatt, főleg így, hogy háromszor találkozunk minden ellenféllel egy bajnokságban, sokszor játszottam már korábbi klubom ellen – mondta lapunk érdeklődésére Szolnoki Roland. – Mindig különleges, sok barátom van ott, a csapatban egyre kevesebb, hiszen cserélődnek a játékosok, de fontos mérkőzés ez nekem. Székesfehérváron a mai napig rendszeresen megszólítanak a piros-kék drukkerek, szeretettel köszöntenek, érdeklődnek, jólesik, amikor azzal köszönnek el: mikor jössz már vissza?”

Úgy gondolja, a három hét szünet után mindig kérdés, melyik csapat milyen formában folytatja a bajnokságot, de az biztos szerinte, hogy a futballisták várják már az újabb tétmérkőzést.

„Nagyszerű összecsapás lehet a vasárnapi, több okom is van ezt gondolni – folytatta Szolnoki Roland. – Hazai pályán futballozunk, itt mostanában jól megy nekünk, a nemzetközi kupa, noha búcsúztunk a Fiorentina ellen, jót tett a csapategységnek. Nem okoztunk csalódást, és ami még fontos: az ellenfelünk szeret futballozni, ez fekszik nekünk, mi is jobban kínlódunk, ha a vendégünk csak bekkel, nem akar játszani, inkább csak túlélné a mérkőzést. A stabil védekezés alapvető, ez természetes, ám mind a két együttes próbál sokat támadni, ezért gondolom, hogy ez változatos, lüktető, fordulatos, élvezetes csata lehet.”

Szolnoki Roland több poszton is bevethető: jobbhátvédként, belső védőként és belső, főleg a védekezéssel megbízott középpályásként is számíthat rá Hornyák Zsolt vezetőedző. A rutinos játékos eddigi 266 élvonalbeli mérkőzésen öt gólt szerzett, és azt mondja, a motivációval semmi gondja sincs.

„A súlyos térdsérülésem óta még inkább élvezem az edzéseket, a mérkőzéseket, minden gyakorlatot meg akarok nyerni      – mondta Szolnoki Roland. –      Nagyon boldog vagyok, hogy nincs fájdalom és ott lehetek a pályán. És igen, az is fontos nekem, hogy a többiek, a fiatalok – úgy értem, a pályafutásuk elején járók, mert, ugye, a többségnél idősebb vagyok – lássák, hogyan dolgozom, mi a megfelelő munkamorál, milyen mentalitással lehet megküzdeni a játéklehetőségért. Nagyon várjuk a vasárnapi mérkőzést!”


Windecker József: Nehéz meccs lesz ez…

A legutóbbi ETO–Paks bajnokin még a győri csapatot erősítette Windecker József, aki paksiként természetesen abban bízik, hogy vendégsikert hoz a vasárnapi találkozó.   

Windecker József óvatosságra int: a bajnokságban még nyeretlen ETO FC Győr nekieshet a Paksnak (Fotó: Földi Imre)

  

Csaknem tíz évet kell visszamenni az időben ahhoz, hogy megtaláljuk a bajnokit, amelyet mindeddig utoljára játszott egymással az ETO és a Paksi FC: 2014. november 30-án fordulatos meccsen 2–2-es döntetlent hozott a párharc. Az ETO kétszer is megszerezte a vezetést (az első gólt a grúz Giorgi Kvilitaia, a másodikat a jelenleg másodedzőként dolgozó Lipták Zoltán szerezte), de előbb Simon András a beállása után az első labdaérintéséből egyenlített, majd már a hosszabbításban Bartha László pontot mentett csapatának. A vasárnapi találkozó kuriózumát az adja, hogy Windecker József, a vendégek középpályása végigjátszotta azt a meccset, ám nem a Paks, hanem még az ETO színeiben.

„Pénteken a honlapunkon láttam annak a kettő kettes mérkőzésnek az összefoglalóját, volt, amire már nem is emlékeztem tisztán – árulta el lapunknak a paksiak 31 esztendős középpályása. – Nálunk Miriuta László volt a vezetőedző, a másik oldalon Csertői Aurél, és úgy kaptuk a második gólt a kilencvenegyedik percben, hogy Bartha László a jobb szélről be akarta adni a labdát, de lecsúszott a lábáról, és a rövid saroknál a kapusunk, Milos Kocics hasa alatt a hálóba gurult. Rengeteg idő telt el azóta, az ETO csak az idén tért vissza az első osztályba, és bár jelenleg az utolsó helyen áll, biztosan nehéz kilencven perc vár ránk.”

Tény, az ETO négy vereséget szenvedett az első négy bajnoki fordulóban (a Nyíregyházától 2–1-re, a DVSC-től 3–0-ra, az MTK-tól és a KTE-től pedig ugyancsak 2–1-re kapott ki), aztán a Puskás Akadémia elleni találkozója elmaradt, legutóbb pedig a DVTK (0–0) vendégeként megszerezte első pontját. A klub irányítói mindent elkövettek a játékoskeret megerősítése érdekében, egymás után igazolták a légiósokat, más kérdés, hogy Borbély Balázs vezetőedzőnek lesz-e ideje csapattá gyúrni őket. Mindenesetre az előző héten a Magyar Kupában Putnokon 6–2-re nyert az együttes, a Paks viszont nem játszott a válogatott szünetben – majd csak október 9-én lép pályára Mezőörsön.

„Nincsenek rossz játékosai az ETO-nak, ám a klub sok külföldit szerződtetett, a beépítésük nem megy egyik pillanatról a másikra – folytatta Windecker József. – Az elveszített mérkőzéseken is pariban voltak riválisukkal, nagy koncentrációra lesz szükség, ha nyerni akarunk. Márpedig azt akarjuk, ez nem kérdés! A többi első osztályú csapattal ellentétben nem léptünk még pályára a Magyar Kupában, három hete nem játszottunk tétmeccset, ami azért furcsa, mert előtte másfél hónap alatt tizenkettőt is.”  

NB I
7. FORDULÓ
16.30: Puskás Akadémia FC–Fehérvár FC (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
19.00: ETO FC Győr–Paksi FC (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!

   
AZ ÁLLÁS       
  1. Ferencvárosi TC

5

5

9–2

+7

15

  2. Puskás Akadémia

5

4

1

9–5

+4

12

  3. Újpest FC

7

3

1

3

12–7

+5

10

  4. Paksi FC

5

3

1

1

9–8

+1

10

  5. MTK Budapest

6

3

3

7–6

+1

9

  6. Fehérvár FC

6

2

3

1

9–9

0

9

  7. Diósgyőri VTK

7

2

3

2

5–7

–2

9

  8. Debreceni VSC

6

2

1

3

9–9

0

7

  9. Zalaegerszegi TE

6

2

1

3

8–9

–1

7

10. Nyíregyháza Spartacus

7

2

1

4

11–16

–5

7

11. Kecskeméti TE

7

1

2

4

5–9

–4

5

12. ETO FC Győr

5

1

4

3–9

–6

1

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik