Videó: az UEFA-kupa-menetelés 40. évfordulója alkalmából találkoztak a Videoton legendái

   Munkatársunktól Munkatársunktól
Vágólapra másolva!
2024.09.22. 12:30
Az UEFA-kupa-menetelés 40. évfordulója alkalmából találkoztak a Videoton legendái (Fotó: Fehérvár FC)
Hosszú idő után pénteken találkoztak ismét a Videoton 1984–1985-ös UEFA-kupa-menetelésében részt vett játékosai.

 

40 évvel ezelőtt, 1984. szeptember 18-án a cseh Dukla Praha ellen játszotta a Videoton az első mérkőzését az UEFA-kupa-menetelés alkalmával. A jubileum kapcsán a klub a várossal közösen ünnepi megemlékezés-sorozatot is szervez a következő hónapokban. Az egykori csapattársak péntek délután közös vacsora keretében találkoztak Székesfehérváron. 

Van, akivel jó pár éve nem találkoztam, most előjöttek a szép emlékek” – mondta az eseményről készült videós összeállításban Szabó József, míg Csongrádi Ferenc hozzátette: „Csodálatos élmény, amikor a régi játékostársakkal találkozunk. Annyi a probléma, hogy ez már a negyven éves évforduló.”

Burcsa Győző szerint az 1985-ös UEFA-kupa-döntő óta ennek az eredménynek egyre nagyobb értéke van. A Videoton menetelése azért is nevezetes, mert magyar együttes azóta sem játszott nemzetközi kupa döntőjében. A fináléban ugyan nem volt esély a végső sikerre, mert a Real Madrid taktikusan játszva már a fehérvári találkozón eldöntötte a kupa sorsát (3–0), a visszavágó azonban világraszóló fehérvári győzelmet hozott (0–1). 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik