Rangadók hétvégéje – FTC–Puskás Akadémia és Fehérvár–Paks mérkőzések a Tippmixprón!

Vágólapra másolva!
2024.09.27. 11:09
(Fotó: Koncz Márton)
A bajnoki címvédő FTC a legutóbbi szezonban hatalmas fölénnyel nyerte a hazai élvonalbeli pontvadászatot, a nemzetközi indulást jelentő pozíciókban viszont nagy volt a tülekedés, végül Paks, Puskás Akadémia és Fehérvár sorrend alakult ki a zöld-fehérek mögött. A hétvégi fordulóban ez a négy csapat egymás ellen lép pályára: a jelenlegi listavezető Puskás Akadémia a Groupama Arénában vizitál, míg a kupagyőztes Paks a nagy átalakuláson áteső Fehérvár otthonába látogat. (x)

Az NB I vasárnapi játéknapja tartogatja a forduló rangadóit: elsőként a Paks lép pályára Székesfehérváron, majd a Puskás Akadémia üllői úti fellépése zárja a 8. kört. A Tolna megyeiek nem őriznek szép emlékeket a Fehérvár otthonából, hiszen 2019 óta nem tudták innen elvinni a három pontot. Azóta négy döntetlen mellett kétszer hazai győzelem született, és a hat mérkőzés közül csak a legutóbbi, 3-0-s fehérvári győzelemmel zárult találkozó volt olyan, amelyen nem szerzett gólt mindkét csapat. A jelentős változásokon áteső hazaiak gólszerzői közül viszont már csak Katona Mátyás tagja jelenleg is a Fehérvár keretének, aki már ebben a szezonban is betalált a bajnokságban. 

Fehérvár – Paks – Mindkét csapat szerez gólt

SZAVAZÁS

Mindkét csapat szerez gólt?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

A Paks a selejtezők során nagyon közel került ahhoz, hogy bejusson a Konferencia Liga főtáblájára, azonban a Mlada Boleslav 3-0-s idegenbeli sikerével végül jobbnak bizonyult Bognár György csapatánál. A pontvadászatban nem annyira magabiztosak a paksiak, különösen vendégként teljesítenek rosszul, hiszen három idegenbeli fellépésükön mindössze egy pontot tudtak szerezni, miközben a Fehérvár a bajnokságban még veretlen saját szurkolói előtt. A Paks az előző években rendre támadójátékával tűnt ki a mezőnyből, és többször is a zöld-fehérek keretéből került a ki a bajnokság gólkirálya – Hahn János, Ádám Martin és Varga Barnabás is Paks-játékosként nyerte el ezt a címet. Ebben az idényben eddig azonban nem egy támadó, hanem a középpályán szerephez jutó Windecker József a paksiak legeredményesebbje négy találatával.

Fehérvár – Paks – Szerez gólt? – További kimenetelek a Tippmixprón!

SZAVAZÁS

Szerez gólt? – További kimenetelek a Tippmixprón!

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

A bajnoki címvédő FTC nagyon nehéz sorozatba kezdett a héten: az Európa-liga első körében az Anderlecht vendégeként szenvedett 2–1-es vereséget, ezt követően a Puskás Akadémia elleni bajnoki rangadó, majd jövő héten egy Tottenham és egy Paks elleni találkozó vár Pascal Jansen csapatára. A zöld-fehérek mind az öt bajnokijukat megnyerték, a Puskás Akadémia pedig szintén 15 pontot gyűjtött eddigi 6 ligameccsén a szezonban. A Fejér megyeiek a Pakshoz hasonlóan szintén nagyon közel kerültek a Konferencia Liga főtáblájához, a legutóbbi döntős Fiorentina csak büntetőpárbajt követően tudta kiharcolni a továbbjutást a Pancho Arénában. Hornyák Zsolt csapata már 13 tétmérkőzésen lépett pályára a szezonban, és mindössze egyszer szenvedett vereséget a rendes játékidőben, a Paks otthonában kapott ki 2–1-re. 

Ráadásul a Puskás Akadémia utolsó öt egymás elleni mérkőzésükön egyszer sem maradt alul a rendes játékidőben az FTC ellen: háromszor végeztek döntetlenre két félidőt követően – ebből egy Magyar Kupa-párharc hosszabbítást követően a zöld-fehérek továbbjutását hozta –, kétszer pedig elvitték a három pontot a Groupama Arénából. Legutóbbi két egymás elleni bajnokijukon nem született döntés, mindkét találkozó 1–1-es döntetlennel zárult, és mindkétszer Lamin Colley szerezte a Puskás Akadémia gólját. A gambiai támadó ezt a szezont is remekül indította, már három találatnál jár a bajnokságban, ezzel pedig csapata legeredményesebbje a svéd Jonathan Levivel holtversenyben. A zöld-fehérek részéről eddig csak a legutóbbi szezon gólkirálya, Varga Barnabás és Mohamed Ben Romdane tudott egynél több gólt szerezni az NB I-ben. 

FTC – Puskás Akadémia – Szerez gólt? –További kimenetelek a Tippmixprón!

SZAVAZÁS

Szerez gólt? – További kimenetelek a Tippmixprón!

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

Az NB I-es mérkőzések kapcsán érdemes figyelni a Tippmixpro aktuális szuper oddsait, és a Tippmixpro legújabb, Korai kifizetés ajánlatát is, amivel akkor is nyertes lesz a fogadásod, ha az általad győztesnek tippelt csapat a mérkőzés rendes játékidejében bármikor kétgólos előnybe kerül – függetlenül attól, hogy később mi lesz a végeredmény! Emellett az Őszi foci Oddspiramis ajánlat feltételeinek megfelelve is növelheted várható nyereményed összegét. 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik