Horváth Dávid: Félelem nélkül várjuk az örökrangadót

VAJDA GYÖRGYVAJDA GYÖRGY
Vágólapra másolva!
2024.09.20. 08:58
Horváth Dávid (Fotó: Dömötör Csaba)
Az előző bajnokságban két súlyos vereséget szenvedett az MTK a Ferencvárostól, ám a kék-fehérek vezetőedzője, Horváth Dávid bízik benne, az idei kiírásban győznek az örökrangadón. Pénteken 20 órától rendezik az idény első örökrangadóját.

 


 

ELTÉRŐ ADATOK szerepelnek az adatbázisokban az MTK és a Ferencváros összecsapásairól, de pénteken a 225. bajnoki örökrangadó következik. Az eltérő számítás oka két 1925-ös mérkőzés, az országos bajnoki döntő – 0:0 és 4:1-es MTK-siker –, de ezeket a bajnokságon kívül bonyolították le a vidék legjobbjainak részvételével. A jelenkor statisztikája mindenesetre a Ferencváros esélyessége mellett szól, a bajnoki cím védője az előző kiírásban mind a háromszor megverte az MTK-t, két alkalommal nagy különbséggel győzött (6–1, 5–1 és 2–1 volt a végeredmény a háromkörös lebonyolításban), s már az új évad eredményei is az FTC-t teszik esélyesebbé, eddig ugyanis mind a négy mérkőzését megnyerte, ha nem is mindig imponáló futballal. Az MTK Budapest az eddigi öt mérkőzéséből hármat nyert meg, s kétszer vereséget szenvedett. Bár az örökrangadón minden megtörténhet, a Ferencváros a négy győzelmével úgy is vezeti a táblázatot, hogy két bajnoki meccsét elhalasztották. Ráadásul a zöld-fehérek kapták a legkevesebb gólt – eddig csupán a nyíregyházi Kovácsréti Márk talált be a kapujukba.

Míg Pascal Jansen, az FTC holland vezetőedzője a bőség zavarával küzdhet, Horváth Dávidnak főhet a feje, kit küld pályára a péntek esti meccsen. Az irányító Bognár István ugyanis lázas betegség után a hétközi Magyar Kupa-mérkőzés előtt kezdhetett el edzeni, s bár játszott a Hódmezővásárhely ellen 2–0-ra megnyert összecsapáson, nem százszázalékos az erőnléte. Hasonló a helyzet Nemanja Antonovval, ő szintén betegség miatt hagyott ki néhány edzést, ám a Ferencváros ellen vélhetően a kezdőben kap helyet (ő is játszott Hódmezővásárhelyen). A rutinos, általában csereként bevethető, a mérkőzéseket eldöntő Stieber Zoltánnak rendbe jött a vádlija, ám a kupamérkőzésen elővigyázatosságból nem került be a keretbe. A gólerős Németh Krisztián sérülése a múlté, a Budafok elleni edzőmeccsen probléma nélkül játszott, viszont a kupamérkőzés hetében vírusos megbetegedéssel küzdött, s a védő Nagy Zsombor is belázasodott, ugyanakkor a rutinos Kádár Tamás két és fél hónapos sérülése után teljes értékű edzésmunkát végezhetett, így vélhetően kezdhet.

„Az a furcsa helyzet állt elő, hogy az eddigi öt meccsünkből négyet idegenben játszottunk   – nyilatkozta a klub honlapjának Horváth Dávid, az NB I-es tabellán 5. helyen álló MTK vezetőedzője.  – Csupán egyszer élvezhettük a hazai pálya előnyét. S persze van egy elmaradt mérkőzésünk, ám ez és a válogatott Nemzetek Ligája-mérkőzések miatti szünet is kibillentett bennünket a ritmusból, s akkor nem beszéltem még arról, hogy a csapat fele vírusos megbetegedéssel küszködött. A hódmezővásárhelyi kupameccs jó alkalom volt arra, hogy újra rátaláljunk az optimális ritmusra, hogy újraépítsük magunkat.”

A szakember, aki egykor a Ferencvárosban futballozott, elmondta, a pénteki meccs esélyese egyértelműen az FTC.

„Nyilván figyeljük, ki lehet a kezdő a vendégeknél, de   olyan erős kerete van a csapatnak, hogy nincs értelme rotációról beszélni, a zöld-fehérek nyugodtan kiállíthatnak két hasonló erősségű együttest   – mondta még az MTK vezetőedzője.  – Inkább arra figyelünk, hogy a teljesítményünk kifogástalan legyen, s remélem, ez elég lesz a bravúrhoz. Csakúgy, mint az előző bajnokságban, most is háromszor csapunk össze a Fradival, ám ami legutóbb nem sikerült, most megvalósulhatna: egyszer győzzünk mi. Ami biztos, félelem nélkül várjuk az örökrangadót.”

A Ferencváros vezetőedzője, Pascal Jansen a fradi.hu-nak nyilatkozott az örökrangadó kapcsán.

„Nagyon vártuk már ezt a találkozót, a srácok is izgatottak, hiszen újra a bajnokságban bizonyíthatnak. A Budafok elleni kupamérkőzéssel együtt hat meccset fogunk játszani 22 nap alatt. Érdekes lesz az MTK elleni meccs, hiszen itt ismét megmutathatjuk, hogy mi vagyunk Budapesten a legjobbak. Nagyon jó dolog, hogy egyszerre három sorozatban is versenyben vagyunk, szerencsések vagyunk, hogy az Európa-liga szintjén is megmutathatjuk, mire vagyunk képesek. Bízunk benne, hogy tovább tudjuk őrizni bajnoki veretlenségünket” – fogalmazott a Ferencváros vezetőedzője. 

Pascal Jansen (Fotó: Micheller Szilvia)

 

JANSEN: ISMÉT MEGMUTATJUK, MI VAGYUNK BUDAPESTEN A LEGJOBBAK

 

LABDARÚGÓ NB I 
7. FORDULÓ 
Péntek
20.00: MTK Budapest–Ferencvárosi TC (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
Vezeti: Karakó
Szombat
14.30: Zalaegerszegi TE FC–Kecskeméti TE (Tv: M4 Sport+) – élőben az NSO-n!
17.00: Újpest FC–Diósgyőri VTK (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n! 
19.30: Nyíregyháza Spartacus FC–Debreceni VSC (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
Vasárnap
16.30: Puskás Akadémia FC–Fehérvár FC (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
19.00: ETO FC Győr–Paksi FC (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!

AZ ÁLLÁS       
  1. Ferencváros446–1+512
  2. Puskás AFC5419–5+412
  3. Paksi FC53119–8+110
  4. Újpest FC63312–7+59
  5. MTK Budapest5326–3+39
  6. Fehérvár FC62319–909
  7. Diósgyőri VTK62225–7–28
  8. Debreceni VSC52127–6+17
  9. Kecskeméti TE61234–7–35
10. Zalaegerszeg51136–8–24
11. Nyíregyháza 61148–14–64
12. ETO FC Győr5143–9–61


 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik