Az MLSZ fegyelmi eljárást indított a ZTE tulajdonosával szemben

DOMONKOS BÁLINTDOMONKOS BÁLINT
Vágólapra másolva!
2024.09.05. 13:14
A ZTE-t vezető Végh Gáborral szemben fegyelmi eljárást indított az MLSZ (Fotó: Koncz Márton)
Mint beszámoltunk róla, a labdarúgó NB I 6. fordulójában lejátszott Debreceni VSC–Zalaegerszegi TE FC (3–1) meccs után a zalaegerszegiek tulajdonosa, Végh Gábor éles kritikával illette a mérkőzés játékvezetőjét, Rúsz Mártont. A Magyar Labdarúgó-szövetség most arról számolt be, hogy Végh Gáborral szemben fegyelmi eljárást indítottak.

Megírtuk, hogy a ZTE debreceni veresége után Végh Gábor úgy fogalmazott: „Régóta dolgozom a magyar futballban, érdeklődéssel nézem fiatal játékvezetőinket. Megdöbbentett a bajnokin Rúsz Márton ténykedése, aki az első perctől kezdve tudatosította, ezen a mérkőzésen a ZTE nem nyerhet.”

A Magyar Labdarúgó-szövetség Fegyelmi Bizottsága szeptember 4-i ülésén úgy határozott, hogy: „A FEB fegyelmi eljárást indított a ZTE FC vezetőjével, Végh Gáborral szemben a DVSC–ZTE mérkőzés után tett, a játékvezetéssel kapcsolatos nyilatkozata miatt.”

A FEB két mérkőzésre tiltotta el a diósgyőri Elton-Ofoi Acolatsét, míg a DVTK kapusedzője, Tuska János nem állhat rendelkezésre csapata következő három mérkőzésén.

„A FEB összevont eljárás alapján a DVSC-t, a DVTK elleni hazai és az ETO FC elleni idegenbeli mérkőzésein a rend megzavarásával kapcsolatos szurkolói cselekményeiért (megbotránkoztató, obszcén kifejezések bekiabálása és pirotechnikai eszközök használata) pénzbüntetés megfizetésére kötelezi” – közölték.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik