Nem megy az MTK-nak a Vidi ellen: sorozatban negyedszer is rúgott gól nélkül kaptak ki Bognárék

Vágólapra másolva!
2024.08.30. 19:41
Győzött otthon a Vidi! (Fotó: Dömötör Csaba)
A labdarúgó NB I 6. fordulójának nyitó mérkőzésén a Fehérvár taktikus játékkal 1–0-ra legyőzte az MTK Budapestet. A fehérváriak kapujában remek teljesítménnyel mutatkozott be a Tóth Balázs helyére lépő 20 esztendős kapus, Dala Martin.

 

LABDARÚGÓ NB I 
 6. FORDULÓ
FEHÉRVÁR FC–MTK BUDAPEST 1–0 (1–0)
Székesfehérvár, Sóstói Stadion, 3014 néző. Vezette: Kovács Imre
Gólszerző: Gradisar (45+1.)

ONLINE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

HIVATALOSSÁ VÁLT péntek délelőtt, amiről már napokkal korábban beszámoltunk: Tóth Balázs, a Fehérvár FC kapusa az angol második ligás (Championship) Blackburn Roversben folytatja pályafutását. Egy éve érkezett kölcsönbe Felcsútról a Vidibe, rendre kiemelkedően védett, nyugodtan írhatjuk, nélküle szinte biztosan gyengébb helyen végzett volna a csapat az előző idényben. Idén nyáron a fehérváriak megvásárolták a játékjogát, s bár az Újpest már hetek óta érdeklődött a válogatott keretbe is meghívott kapus után, a játékos Angliába került. Úgy tudjuk, van esély arra, hogy szombaton be is mutatkozik új együttesében, a Blackburn – amely három forduló után a harmadik helyen áll a tabellán – a Burnleyhez utazik. A Vidi-szurkolók vizslatták is, hogy az MTK Budapest ellen ki áll majd a gólvonalon, de nagy meglepetés nem érte őket: a várakozásoknak megfelelően Dala Martin kapott esélyt a bizonyításra, a húszéves labdarúgó az MTK ellen mutatkozhatott be az élvonalban.

Dala kapott gól nélkül hozta le az első NB I-es meccsét

Az események azonban nem az ő kapuja előtt zajlottak, hanem az MTK kényszerült védekezésre – negyedóra elteltével a hazaiak meg is szerezhették volna a vezetést, de Kovács Mátyás óriási helyzetben ziccert rontott, a labda csak centikkel suhant el a jobb oldali kapufa mellett. A 21 éves középpályás épp a pénteki lapszámunkban mondta el, hogy miután rengeteget köszönhet az MTK-nak – hat éve tartozik a kék-fehérekhez, jelenleg is a klub játékosa, Fehérvárra egy évre került kölcsönbe –, egészen biztos, hogy ha gólt szerez, biztosan nem ünnepel majd. Nos, ez ekkor nem derülhetett ki…

Azért az MTK is próbálkozott, a megsérülő Hej Viktor helyére beszálló Horváth Artúr lőtt, Spandler Csaba nagyot mentett, Dala Martin nem is győzte tapsolni a védőt, lehet, a labda utat talált volna a kapujába. Lehetett érzékelni, hogy a lelátóról és pályán is segítették és biztatták a fiatalt, aki egyáltalán nem mozgott megilletődötten a gólvonalon és előterében, bátran lépett ki és ütötte el a labdát, ha arra volt szükség. Az első félidő hosszabbításában pedig örülhetett, hiszen a Vidi előnyhöz jutott: Nejc Gradisar szép gólt fejelt, igaz, a másik oldalról figyelve az egyik legjobban fejelő védő, Ilja Beriasvili nagyot hibázott, lekésett a csatárról. 

 

A fordulás után csak néhány perc telt el, amikor Horváth Dávid, az MTK Budapest vezetőedzője cserére szánta el magát: a szakember érezte, nincs mire várni, az együttes támadójátéka passzív. Érkezett Marin Jurina, aki a ZTE ellen az első fordulóban eldöntötte a mérkőzést – Németh Krisztián továbbra is sérüléssel bajlódik, a csapat megérzi a 37-szeres válogatott hiányát. Nos, Marin Jurina helyzetbe is került a 76. percben, de ballábas lövése után a labda jócskán elkerülte a kaput.

A hajrában az MTK Budapest egyre jobban kinyílt, a Vidi több veszélyes akciót is vezetett, ennek ellenére a hosszabbításban egyenlíthettek volna a fővárosiak, Kocsis Gergő fejelt, ám a labda a bal oldali kapufán csattant, sőt Róbert Polievka is gólt szerezhetett volna, de Dala Martin újra a helyén volt. Az eredmény már nem változott, a hazaiak három nyeretlen bajnoki után győztek újra, míg a kék-fehérek az utóbbi két bajnokijukat úgy veszítették el, hogy gólt sem szereztek.

A 6. FORDULÓ TOVÁBBI PROGRAMJA
Augusztus 31., szombat
17.45: Debreceni VSC–Zalaegerszegi TE FC (Tv: M4 Sport)
20.00: Diósgyőri VTK–ETO FC Győr (Tv: M4 Sport)
Szeptember 1., vasárnap
15.00: Kecskeméti TE–Újpest FC (Tv: M4 Sport+)
17.30: Paksi FC–Puskás Akadémia (Tv: M4 Sport)
19.45: Ferencvárosi TC–Nyíregyháza Spartacus FC (Tv: M4 Sport)

1. Puskás Akadémia

4

4

8–3

+5 

12 

2. Ferencvárosi TC

3

3

4–0

+4 

3. MTK Budapest

5

3

2

6–3

+3 

4. Fehérvár FC

6

2

3

1

9–9

5. Paksi FC

4

2

1

1

7–7

6. Diósgyőri VTK

5

2

1

2

5–7

–2 

7. Újpest FC

5

2

3

9–6

+3 

8. Kecskeméti TE

5

1

2

2

3–4

–1 

9. Zalaegerszegi TE

4

1

1

2

5–5

10. Debreceni VSC

4

1

1

2

4–5

–1 

11. Nyíregyháza Spartacus

5

1

1

3

7–12

–5 

12. ETO FC Győr

4

4

3–9

–6 

AZ ÁLLÁS

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik