Bognár György: Ha egy nyilvánvaló passzt elhibázunk, tulajdonképpen mindig ideges vagyok

Vágólapra másolva!
2024.08.19. 09:29
Bognár György elárulta, mi húzza fel a kispadon (Fotó: Török Attila)
Mint arról beszámoltunk, a Paks a Nyíregyházát, míg a Puskás Akadémia az MTK győzte le a labdarúgó NB I negyedik fordulójában. Mutatjuk, hogy értékeltek a vezetőedzők a mérkőzések után.

PUSKÁS AKADÉMIA–MTK

HORNYÁK Zsolt     
A Puskás Akadémia vezetőedzője
– Négy meccs, négy győzelem – ezt nem kell megmagyarázni…
– Tudtuk, milyen fontos a mérkőzés ez, hiszen mindkét csapat kilenc pontot szerzett az első három fordulóban. Nagyon jó kezdtünk, s már az elején eldönthettük volna a mérkőzést, de a befejezéseknél nem voltunk elég türelmesek. Hat helyen változott a kezdőcsapat, hiszen nagyon erős sorozatban vagyunk a nemzetközi kupamérkőzésekkel, és nem mindennapi feladat vár ránk: utazunk Firenzébe.
– Mi kellett a győzelemhez?
– Talán a türelem, de úgy gondolom, egy góllal feltétlenül jobbak voltunk. Arra nem számítottam, hogy Jonathan Levi fejjel lesz eredményes, de ezek szerint érnek még meglepetések.
– Pedig nem ma kezdte: ez volt a kétszázadik tétmérkőzése a Puskás Akadémia kispadján. Mit jelent ez önnek?
– Az fontosabb, hogy mit jelent a kollégáimnak, szegényeknek el kell viselniük engem… Komolyra fordítva: a bizalom a legfontosabb, a vezetőktől és a játékosainktól egyaránt, de a szurkolókkal és a médiával is el kell fogadtatnod magad, és sikerült olyan környezetet kiépíteni, amelyben mindenki jó szívvel dolgozik.

HORVÁTH Dávid     
az MTK Budapest vezetőedzője
– Hogyan értékeli a mérkőzést?
– Az első tizenöt-húsz percben úgy éreztem, benne van a csapatban az előző év emléke. Akkor nagy gólkülönbséggel szenvedtünk vereséget a Puskás Akadémiától, nagyon nem sikerült a legutóbbi felcsúti fellépésünk. Visszafogottan, lassan kezdtük a mérkőzést, emiatt nagy nyomás alá kerültünk, de átvészeltük ezt az időszakot, és feljebb tudtunk jönni, eljutottunk a támadóharmadba, rúgtunk egy kapufát, és már jobban is játszottunk.
– A második félidő elején viszont gólt kaptak…
– Ráadásul kényszerből cserélni is kellett. El kell ismerni, hogy a Puskás Akadémia dominált a mérkőzésen, de az utolsó periódusban meg voltak a lehetőségeink, és pontot szerezhettünk volna. Ha az előző idénybeli súlyos vereségekre gondolok, játékban és az eredményben is közelítettünk az ellenfélhez, de még tovább kell fejlődnünk.
– Leginkább miben?
– A tempó, az intenzitás, a döntéshozatal sebessége, ebben ellenfelünk továbbra is előttünk jár. Az utolsó pillanatban megszerezhettük volna az egyik pontot, de ilyen a futball: Zalaegerszegen gólt szereztünk a lefújás előtt, most nem sikerült. Annak viszont örülök, hogy mérkőzés közben tudott váltani a csapat, jó védekeztünk, és nagy helyzetet nem engedtünk az ellenfélnek.

LABDARÚGÓ NB I
4. FORDULÓ
Puskás Akadémia FC–MTK Budapest 1–0 (Levi 53.)
Felcsút, Pancho Aréna, 1218 néző. Vezette: Karakó


PAKS–NYÍREGYHÁZA

BOGNÁR György
a Paks vezetőedzője
– Nem adta könnyen magát a Nyíregyháza, de csak otthon tartották a három pontot, az idény során másodszor.
– Az első játékrészben frissebben mozogtunk, mint az előző héten, a fordulás után azonban visszaestünk. Kevés helyzetet alakítottunk ki, igaz, az ellenfélnek sem akadt sok.
– Mit érez az edző, amikor az ellenfél egyenlítő gólját olyan labdarúgó szerzi, aki nála lett stabil NB I-es játékos?
– Tamás Olivérre gondol? Jó játékos, remek teljesítményt nyújtott nálunk, aztán átalakult a csapatunk, ráadásul sokszor volt sérült. Mindig örülök, ha olyan labdarúgó sikeres, aki megfordult nálunk, de azért nem baj, hogy ezúttal mi győztünk.
– Tudjuk, nem izgulós, de mennyire tud nyugodt maradni, amikor csapata szűk előnnyel várja a hajrát?
– A vérnyomásom nem azért emelkedik meg esetleg, mert szűken vezetünk, hanem, mondjuk, azért, ha egy nyilvánvaló passzt elhibázunk. Akkor tulajdonképpen mindig ideges vagyok.

TÍMÁR Krisztián
a Nyíregyháza vezetőedzője
– Nagy küzdelemre késztették a nemzetközi porondon is jól teljesítő Paksot, de a pontszerzés nem sikerült.
– Pedig közel álltunk hozzá, a szebbik arcunkat mutattuk. Sajnos megint korai gólt kaptunk, nem először az idényben. Kiegyenlített volt a játék, próbáltuk átszervezni a futballunkat, és bár előfordult, hogy beszorultunk, nagyon küzdöttünk, jelentős erőkifejtésre kényszerítettük a Paksot.
– Valóban nem volt nagy különbség a két csapat között. Mit sikerült a legkevésbé megvalósítani abból, amit elterveztek?
– A korai gólt nem tudtuk elkerülni. A Paks köztudottan jó pontrúgásokban, a teljes meccset nézve tulajdonképpen jól hatástalanítottuk a játékát, de ott volt az a gól. Vannak pozitívumok, jönnek vissza a sérültjeink, Eppel Márton jól szállt be, stabilak vagyunk, de a könnyű gólokat mindenképpen el kell kerülnünk.
– A hazai mérkőzésüket Mezőkövesden játszották, majd háromszor idegenben léptek pályára. Legközelebb hosszú idő után Nyíregyházán lesznek otthon. Mennyire várják azt a mérkőzést?
– Mi minden meccset várunk, szeretnénk pontot, pontokat szerezni. Nehéz volt ez az időszak, de sohasem hivatkoztunk rá, nyilván várjuk, hogy tényleg hazai pályán játsszunk. Szenvedélyesek a szurkolóink, nagyon számítunk rájuk, akár húsz-harminc százalékot is hozzáadhatnak a teljesítményünkhöz.

LABDARÚGÓ NB I
4. FORDULÓ
Paksi FC–Nyíregyháza Spartacus FC 2–1 (Kinyik 5., Silye 44., ill. Tamás O. 16.)
Paks, Paksi FC Stadion, 2219 néző. Vezette: Zierkelbach

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik