A Fehérvár felnőttcsapatában csatárként, az NB I-ben kapusként debütált Dala Martin

N-P. T.N-P. T.
Vágólapra másolva!
2024.08.31. 08:32
Dala Martin kapott gól nélkül debütált az NB I-ben (Fotó: Dömötör Csaba)
A labdarúgó NB I 6. fordulójának nyitó mérkőzésén a Fehérvár taktikus játékkal 1–0-ra legyőzte az MTK Budapestet. A fehérváriak kapujában remek teljesítménnyel mutatkozott be a Tóth Balázs helyére lépő 20 esztendős kapus, Dala Martin – vele beszélgettünk a mérkőzés után.

Dala Martintól először azt kérdeztük: mikor tudta meg, hogy miután Tóth Balázs eligazol, ő fogja védeni a Fehérvár kapuját – NB I-es mérkőzésen pályafutása során először.

„Két napja tudtam meg. Ugye napról napra történtek az események. Az, hogy a Balázs eligazolt, órák leforgása alatt ment végbe. De úgy kezdtük a felkészülést, hogy mindig készen kell állni, ha jön a lehetőség, ehhez próbáltam tartani magam.”

Videónkban beszélgetünk arról, mekkora nyomás egy ihletett formában védő válogatott kapust pótolni, akinek 13 kapott gól nélküli meccse volt az előző évadban. Szóba kerül, hogy 3 évvel ezelőtt egy kényszer szülte helyzetben csatárként debütált edzőmérkőzésen a Fehérvár felnőttcsapatában, de megtudjuk azt is, mivel lóg a csapattársainak a debütálása miatt.

LABDARÚGÓ NB I 
 6. FORDULÓ
FEHÉRVÁR FC–MTK BUDAPEST 1–0 (1–0)
Székesfehérvár, Sóstói Stadion, 3014 néző. Vezette: Kovács Imre
Gólszerző: Gradisar (45+1.)

ONLINE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik