Kilenc év után győzelemmel kezdte NB I-es szereplését a Nyíregyháza

Vágólapra másolva!
2024.07.26. 22:15
A Nyíregyháza magabiztos meccset produkált a feljutást követően (Fotó: Kovács Péter)
A két újonc találkozóján a Szpari még nem tudta Nyíregyházán fogadni a Győrt, Mezőkövesden játszották a meccset, s a Nyíregyháza Spartacus 2–1-re legyőzte az ETO FC Győrt.

 

LABDARÚGÓ NB I
1. FORDULÓ
Nyíregyháza Spartacus FC–ETO FC Győr 2–1 (1–0) 
Mezőkövesd, Városi Stadion. Vezette: Erdős József
Gólszerző: Kovácsréti (28. – 11-esből), Beke (55.), ill. Krivokapics (78.)

ONLINE KÖZVETÍTÉS ITT! 

Nagyot tévedtek azok a győriek, akik azt gondolták, elég lesz, ha az ebéd utáni szusszanást követően elindulnak Mezőkövesdre, az esti Nyíregyháza Spartacus–ETO FC Győr bajnokira. Úgymond normális viszonyok között érthető a győri kényelmesség, ám hiába köti össze pompás autópálya a 250 kilométernyi távolságra fekvő két települést, bizony az útviszonyok – balesetek, felújítások – akadályt jelentettek, így aki nem kapcsolt időben, az lemaradt a két újonc összecsapásának első perceiről. Az ETO vezetői számíthattak a dugókra, ezért már vasárnap délelőtt útnak indult a csapat és a zsórifürdői ebéd, majd a rövid délutáni szieszta után érkeztek meg a játékosok a városi stadionba. Mint arról beszámoltunk, továbbra is késik a nyíregyházi stadion átadása, ezért a csapat kénytelen albérletben játszani hazai meccseit. Eddig Balmazújvárosban bérelt pályát a klub, most az NB I-es követelményeknek megfelelő mezőkövesdi létesítmény használatáért fizetnek, nem is keveset. Csupán száztíz kilométer a két település közti távolság, így aztán több százan kísérték el a kilenc év után újra az élvonalban futballozó csapatot.

Izgalmas találkozónak indult a meccs, a 29. percben már örülhettek is a nyírségiek, majd felrobbant a lelátó Kovácsréti Márk gólja után, amely láthatóan megfogta a vendégeket (ahogyan azt a játékvezetői értékelésben is leírjuk: a kísértetiesen hasonló szituáció, Marc Cucurella kezezése során az Európa-bajnokságon a Spanyolország–Németország negyeddöntőben a VAR és Anthony Taylor játékvezető nem ítélt tizenegyest, úgyhogy él a gyanú, a videóbíró egész világra érvényes szabályai nem túl egységesek…). A Nyíregyháza gyorsabban, valamint meglőtt és mélységi passzokkal operálva futballozott, míg a győri labdarúgók, inkább a technikai tudásukra építettek, ám a „hazai” lendület elsöpörte a kissé pipiskedve játszó vendégeket. A Szpari többet birtokolta a labdát, ám nem a saját térfélen, hanem a támadóharmadban járatva, mi több, a letámadás, a labda megszerzése is remekül bejött az első félidőben, főleg a vezető gól megszerzését követően. A hosszabbítás perceiben valamivel veszélyesebbé vált ez ETO is, ám Nenad Lukics lövése után a labda centiméterekkel elkerülte a kaput. 

 

A folytatásban feladta a kényelmes futballt, s nagyobb sebességre kapcsolt az ETO, ám ezzel együtt pontatlanabbá is váltak a győriek, de leginkább a csereként beálló új igazolás, az albán Bitri Eneo volt zavarban, el is veszítette a labdát a tizenhatos közelében az 55. percben, Beke Péter pedig nem hibázott és az első NB I-es gólját ünnepelhette a nyíregyházi B-közép előtt. Ezután megtört az ETO lendülete, tíz perc kellett, hogy újra magukhoz térjenek a győriek, s bár fölénybe kerültek, előbb a balhátvéd Nagy Bence állta útját a kapuba tartó labdának, majd Fejér Csongor kétszer is bizonyította, hogy Tímár Krisztián vezetőedző nem véletlenül állította a kapuba. A 78. percben már nem segített semmi és senki: a frissen igazolt Matija Krivokapics 20 méterről a nyíregyházi kapuba küldte a labdát (amúgy a 21 éves montenegrói csatár korábban ugyan már futballozott Győrben). Érthető módon az ETO még inkább rákapcsolt, már a biztonságra sem nagyon figyelt, inkább az egyenlítésre koncentrált, ám későinek bizonyult az ébredés. A Nyíregyháza egy év leforgása alatt háromszor győzte le az ETO-t – és tegyük hozzá, egyszer sem érdemtelenül.



LABDARÚGÓ NB I
 1. FORDULÓ
Július 26., péntek
Zalaegerszegi TE–MTK Budapest 0–1 (0–0)
Zalaegerszeg, ZTE Aréna, 2867 néző. Vezette: Káprály Mihály
Nyíregyháza Spartacus–ETO FC Győr 2–1 (1–0)
Mezőkövesd, Városi Stadion. Vezette: Erdős József

Július 28., vasárnap
18.50: Újpest FC–Puskás Akadémia FC
Budapest, Szusza Ferenc Stadion (Tv: Duna)
18.50: Diósgyőri VTK–Paksi FC
Miskolc, DVTK Stadion (Tv: m4sport.hu)
18.50: Kecskeméti TE–Fehérvár FC
Kecskemét, Széktói Stadion (Tv: m4sport.hu)

December 4., szerda
19.00: Debreceni VSC–Ferencvárosi TC

AZ NB I-ES CSAPATOK FELKÉSZÜLÉSI PROGRAMJÁT ITT LEHET MEGTALÁLNI

AZ NB I-ES CSAPATOK NYÁRI ÁTIGAZOLÁSAIRÓL ITT LEHET OLVASNI

 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik