Az utolsó pillanatban úszott el az FTC győzelme a West Ham ellen

Vágólapra másolva!
2024.07.15. 17:56
(Fotó: Getty Images)
A Ferencváros ausztriai edzőtáborának záró mérkőzésén a zöld-fehérek Kitzbühelben 2–2-es döntetlent játszottak az angol élvonal 9. helyén végző West Ham ellen.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
FTC–West Ham United (angol) 2–2 (2–0)
Kitzbühel (Ausztria)
Ferencváros: Varga Á. – Makreckis, Cissé, Raul Gustavo, C. Ramírez (Civic, 58.) – Maiga (Kady, 76.), Abu Fani (Rommens, 58.) – A. Traoré (Bassey, 76.), Owusu (Ben Romdan, 58.), Kehinde (Gruber, 83.) – Pesics (Tóth A., 76.). Vezetőedző: Pascal Jansen
Gólszerző: Owusu (25.), Pesics (41.), ill. Ings (48.), Agerd (90.)

Premier League-csapat ellen játszotta utolsó felkészülési mérkőzését a Ferencváros. A magyar bajnok hétfő délután csodálatos környezetben a 2022–2023-as idényben Konferencialigát nyerő West Ham ellen lépett pályára Ausztriában. Julen Lopetegui a nyáron érkezett a londoni együtteshez, így a Real Madrid és a spanyol válogatott korábbi szakvezetője először irányította csapatát. Nem meglepő módon sok fiatal kapott lehetőséget a West Hamben, ám ott volt a kezdőben a nagyágyúk közül Lukas Fabianski, Kosztantinosz Mavropanosz, Aaron Cresswell, Mohammed Kudus, Maxwel Cornet és James Ward-Prowse is, akiknek összesen 1142 Premier League-mérkőzés van a hátuk mögött.

Tosin Kehinde próbálkozásával kezdődött a mérkőzés, a Ferencváros támadója nem találta el a kaput. Utána Alekszandar Pesics került a középpontba és az angol védők „célkeresztjébe”. A szerb csatárt előbb fejbe rúgták, majd egészen rosszul kinéző térdsérülést szenvedett (ápolás után tudta folytatni a játékot), nem sokkal később pedig egy szabadrúgás után lőtték ki a sorfalból…

A harmadik csapást már Fradi-előnyben szenvedte el Pesics, ugyanis az ivószünetet követően, a 25. percben Owusu Kwabena nagyszerűen emelt a West Ham kapujába (1–0). Maxwel Cornet kiegyenlíthetett volna, lövése után azonban a kapu mögött felállított rendezvénysátor tetejére hullott a labda.

A Ferencváros jól játszott, igyekezett rövid passzokkal támadásokat építeni, labdavesztések után pedig gyorsan visszaszerezni a labdát. Az első félidő végén Cebrails Makreckis kiváló kiugratása után az „ütött-vágott” Alekszandar Pesics szépen gurított a jobb alsó sarokba (2–0). A szünetben megérdemelten vezetett a Fradi nagynevű ellenfele ellen.

A félidőben a Ferencváros nem cserélt, a West Ham viszont kilencet is (többek között beállt az Európa-bajnok olasz Emerson és a 11-szeres francia válogatott, Bajnokok Ligája-győztes Kurt Zouma is), ami meglátszott a pályán. Az angolok feljebb kapcsoltak, átvették az irányítást, és a szünetben beálló Danny Ings nem sokkal a fordulás után szépen tekert szabadrúgásból a magyar kapuba (2–1).

Pascal Jansen, az FTC vezetőedzője is frissített csapatán, beállt többek között két új szerzemény, Philippe Rommens és Kady Borges is. A 26 éves belga a védekező, míg a 28 esztendős brazil a támadó középpályás posztra érkezett, utóbbi néhány perc után nagyszerűen ugratta ki Kehindét, de nem tudta növelni előnyét a Ferencváros. Gruber Zsombor éles szögből a lécre lőtt, majd a végén a 47-szeres marokkói válogatott Najef Agerd kiegyenlített (2–2).

A gól után már a középkezdésre sem volt idő, a játékvezető lefújta a mérkőzést, a Fradi hiába vezetett már 2–0-ra is, döntetlen lett a végeredmény. Azonban a Ferencváros büszke lehet a teljesítményére, jól játszott, így a felkészülés végeztével bizakodva várhatja a Bajnokok Ligája-selejtező második körének jövő kedden esedékes első mérkőzését a Groupama Arénában.

„Jól játszottunk az utolsó felkészülési meccsünkön, készen állunk az idényre és a jövő heti Bajnokok Ligája-selejtezőre – mondta Cristian Ramírez a FradiMédiának a lefújás után. – Elvégeztük a kemény munkát, sikerült azt játszanunk, amit gyakoroltunk. Természetesen kár az utolsó pillanatokban kapott góltért, de ne felejtsük el, hogy Premier League-csapat ellen játszottunk. Jó volt ilyen erős ellenféllel összemérni a tudásunkat.”

A FERENCVÁROS NYÁRI FELKÉSZÜLÉSI PROGRAMJA
Edzőtábor: Ausztria, június 20–27. és július 4–16. (az edzőmérkőzéseket is az edzőtáborozások alatt játssza a csapat Ausztriában)
FTC–NK Nafta (szlovén) 1–0 (Gojak)
FTC–Sepsi OSK (romániai) 4–4 (Loncar, Bassey, Kehinde 2)
FTC–CSZKA 1948 Szófia 1–1 (Pászka) 
FTC–NK Istra 1961 (horvát) 3–1 (Pesics 2, Bassey)
FTC–West Ham United (angol) 2–2 (Owusu, Pesics)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik