A kezdőkörből adott kapufás gólpasszt az Újpest fiatal támadója

DOMONKOS BÁLINTDOMONKOS BÁLINT
Vágólapra másolva!
2024.07.13. 13:24
Dékei Márk a kezdőkörből adott kapufás gólpasszt (Fotó: Újpest FC)
Ritkán látható góllal szerzett vezetést a német harmadosztályú Waldhof Mannheim elleni ausztriai felkészülési mérkőzésen a labdarúgó NB I-ben szereplő Újpest FC. A felnőttekhez nemrég felkerült Dékei Márknak a lila-fehérek előző, Vasas elleni találkozóján már volt egy saját térfeléről szerzett gólja, ám most a keresztlécnek és Matija Ljujicsnak köszönhetően gólpassz lett a távoli lövésből.

A Mannheim elleni mérkőzés 12. percében Matija Ljujics próbálta volna kiugratni Dékei Márkot, a támadót megelőző védőről az Újpest játékosához pattant a labda a kezdőkörben, s mivel látta, hogy az ellenfél kapusa kijött a kapujából, távolról próbált meg gólt szerezni, de a labda ezúttal „csak” a keresztlécen csattant, ahonnan épp az addigra felérő Matija Ljujics elé került, aki a ziccert értékesítve szerzett vezetést.

A második félidőt a német csapat kezdte jobban, és egy gyors ellentámadás után egyenlített, a hátralévő időben pedig mindkét csapatnak voltak lehetőségei, de újabb gól már nem született.

Az Újpest nemrég kinevezett vezetőedzője, Bartosz Grzelak ezúttal csak egy helyen változtatott csapatán meccs közben, ugyanis a lila-fehérek 16 órától az osztrák Sankt Pöltennel is összecsapnak.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS, AUSZTRIA
Újpest FC–Waldhof Mannheim (német III. o.) 1–1 (1–0)
Újpest FC: Piscitelli – Bese, Fehér, Gergényi – Simon K., Tajti (Simon B., 85.), Geiger, Tamás K. – Ljujics, Radosevics – Dékei
Gólszerző: Ljujics (12.), ill. Boyd (53.)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik