Peter Ambrose távozik az Újpesttől – hivatalos

BALOGH ANDRÁSBALOGH ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2024.06.14. 16:32
Peter Ambrose az Újpesttől Skóciába igazol (Fotó: ujpestfc.hu)
A labdarúgó NB I-ben szereplő Újpest bejelentette, hogy a nigériai Peter Ambrose távozik a csapattól, és a skót Aberdeenhez szerződik.

 

Az Újpest a klub hivatalos oldalán jelentette be, hogy Peter Ambrose a skót Aberdeenhez igazolt.

A nigériai játékos 2022-ben igazolt Újpestre a török Balikespirsportól. Összesen 57 meccsen játszott az Újpest színeiben, 11 gólt szerzett. A legutóbbi idényben a házi góllövőlista második helyén zárt. Ambrose a skót élvonalban szereplő Aberdeenhez igazolt, amelyet többek között Sir Alex Ferguson is irányított pályája kezdetén. 

„A Budapesten töltött idő gyönyörű élményekkel gazdagított. Csapattársaim, edzőim és a szurkolók iránti szeretetem mély és őszinte. Nagyon megszerettem a negyedik kerületet, amely mindig különleges helyet foglal majd el a szívemben. Örökké lila maradok, mindent köszönök” – búcsúzott a klubtól a játékos.

Az Újpest pénteken jelentette be azt is, hogy Banai Dávid hosszabbít a csapattal. Az újpesti nevelésű kapus 2012-ben került az első csapathoz, a lila-fehér csapat színeiben kétszer nyert Magyar Kupát. A 30 éves kapus 13. idényét kezdi meg az Újpestnél.

Banai így nyilatkozott a klub honlapjának: „Nagyon örülök, hogy részese lehetek az Újpest újjászületésének. Ahogy az elmúlt több mint 15 évben mindig, úgy most is mindent meg fogok tenni annak érdekében, hogy a lehető legsikeresebb legyen a klub!”

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS AZ ÚJPEST FC-NÉL
Érkezők: Babós Levente (Puskás Akadémia FC, legutóbb kölcsönben: Csákvár, szabadon igazolhatóként), Baranyai Nimród (Debreceni VSC), Bese Barnabás (Fehérvár FC), Dénes Adrián (Fiorentina – Olaszország), Riccardo Piscitelli (olasz, Mezőköved, szabadon igazolhatóként)
Kölcsönbe érkezők: 
Kölcsönből visszatérhet: Yohan Croizet (francia, Zalaegerszegi TE FC), Eckl Patrick (Komáromi FC), Mucsányi Márk (BVSC)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek: Dékei Márk, Simon Balázs
Kiszemeltek: 
Távozók: Jorgosz Andzulasz (görög, szabadon igazolható), Dzenan Burekovic (bosnyák, szabadon igazolható), Albi Doka (albán, szabadon igazolható), Sztefan Jevtovszki (északmacedón), Kiss Tamás (szabadon igazolható), Luca Mack (német, szabadon igazolható), Heinz Mörschel (dominikai-német, szabadon igazolható), Branko Pauljevics (szerb-magyar, szabadon igazolható), Franklin Sasere (nigériai, szabadon igazolható), Peter Ambrose (nigériai, Aberdeen – skót)
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatér klubjához: Huszti András (Zalaegerszegi TE FC)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik