Orbán, Sallai és Szoboszlai is az Év Külföldi Labdarúgója lehet a HLSZ-nél

CSERHÁTI ANDRÁSCSERHÁTI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2024.06.07. 10:11
A Hivatásos Labdarúgók Szervezete (HLSZ) szeptemberben adja át a 2023–2024-es idény legjobbjainak járó díjakat (Fotó: Dömötör Csaba)
A HLSZ már kiadta az első három helyezettet a különböző kategóriákban, szeptember másodikán kiderül, kik a legjobbak.

Immáron harmincnegyedik alkalommal kérdezte meg a játékosok véleményét az előző bajnoki idény legjobbjairól a Hivatásos Labdarúgók Szervezete (HLSZ). Idén hat kategóriában adhatták le szavazataikat az NB I-ben és az NB II-ben szereplő férfi játékosok, valamint az év csapatát is megválasztották, míg a női labdarúgók két kategóriában voksolhattak.

„Az Európa-bajnokság előtt különösen érdekes, hogyan látják a futballisták a mezőny teljesítményét – mondta lapunknak Horváth Gábor, a HLSZ főtitkára. – Majdnem az összes futballista visszaküldte a szavazatát, s első lépésként már kiadtuk a dobogósok listáját, nem helyezés, hanem ábécésorrend szerint. Szeptember másodikán pedig a HLSZ-díjátadón, ünnepélyes keretek között ismertetjük a pontos helyezéseket, illetve a legjobbaknak járó díjakat is átadjuk. Az idény legjobb csapatát is ekkor ismertetjük. Nyugodtan mondhatom, nagy a presztízse ennek a szavazásnak, ez lett a szakmai díj.”

A névsor e pillanatban a következőképpen fest. A legjobb kapus: Dibusz Dénes (Ferencváros), Szappanos Péter (Paksi FC), Tóth Balázs (Fehérvár FC). A legjobb mezőnyjátékos: Mohammed Abu Fani (Ferencváros), Bognár István (MTK Budapest), Varga Barnabás (Ferencváros). A legjobb 21 éven aluli játékos: Gruber Zsombor (Puskás Akadémia, ZTE FC), Lisztes Krisztián (Ferencváros), Vajda Botond (Debreceni VSC). A legjobb edző: Bognár György (Paksi FC), Dejan Sztankovics (Ferencváros), Tímár Krisztián (Nyíregyháza Spartacus). A legjobb külföldön játszó játékos: Willi Orbán (RB Leipzig), Sallai Roland (Freiburg), Szoboszlai Dominik (Liverpool). A legjobb, NB II-ben szereplő játékos: Kirchner Krisztián (Kozármisleny), Nagy Dominik (Nyíregyháza Spartacus), Tóth Milán (Vasas FC). A női kategória legjobb kapusa lehet Borók Dorina (ETO FC Győr), Erős Evelin (MTK Budapest), vagy Milica Kosztics (FTC). A legjobb mezőnyjátékos pedig Fenyvesi Evelin (FTC), Sinka Napsugár (Puskás Akadémia FC), Vachter Fanni (ETO FC Győr) közül kerül ki.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik