Nyíregyháza: Szeretném folytatni az elkezdett munkát – Tímár Krisztián

CSERHÁTI ANDRÁSCSERHÁTI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2024.06.08. 10:47
Tímár Krisztián az élvonalbeli mérkőzéseken is megfelelően feltüzeli a nyíregyházi játékosokat (Fotó: Kovács Péter)
Bár csábították Újpestről, Tímár Krisztián, az élvonalba jutó Szpari vezetőedzője Nyíregyházán képzeli el a jövőjét. A szakember beszélt lapunknak a terveiről és a keretről is.

Kipihente magát Tímár Krisztián, a Nyíregyháza Spartacus vezetőedzője, aki nagy meglepetésre, de összességében teljesen megérdemelten nyert bajnoki címet együttesével az NB II-ben, amely így kilenc év után szerepelhet újra az élvonalban.

„Jól telt a nyaralás. A bajnokság közben sajnos kevesebb idő jut a családra, de ezt most valamennyire pótoltuk – mondta lapunknak a Nyíregyháza Spartacus 44 éves vezetőedzője. – Sikerült feltöltődni, erre szükségem is volt, hiszen az idény hosszú volt, s június tizenhetedikén már munkába állunk.”

A Szpari eleinte hazai környezetben dolgozik, június 30-ig két felkészülési mérkőzés vár rá Nyíregyházán, előbb a Cigánd, majd a szlovákiai Nagymihály ellen. Ezután Ausztriába utazik a csapat, ahol további négy edzőmeccs következik, de hogy pontosan kik ellen, egyelőre nem tudni. Tímár Krisztián együttese július 10-én visszatér Magyarországra, s a július végi NB I-es rajt előtt még egy felkészülési összecsapást játszik.

Ami a keretet illeti: eddig hivatalosan még senki sem érkezett. A klub szeretné megtartani Farkas Bendegúzt és Dala Martint is, előbbi a Puskás Akadémia 19 éves védője, utóbbi pedig a Fehérvár FC húszéves kapusa, mindketten kölcsönben szerepeltek a Szparinál, de mindkettejük ügyében sok a kérdőjel. Egyelőre egy futballista távozik biztosan, a középpályás Vida Kristopher kölcsönből visszatér Kisvárdára.

„Lehetőség szerint magyar játékosokat keresünk, de légiós érkezését sem zárjuk ki. Fontos feladat és cél, hogy a csapat magját együtt tartsuk, a kulcsembereknek maradniuk kell. Alapvető, hogy megőrizzük a jó támadójátékunkat az NB I-ben is, óriási lökést adhat, hogy végre a saját vadonatúj, csodaszép stadionunkban játszhatunk! Felfokozott a hangulat a városban, kilenc év után szerepel újra a Szpari az élvonalban, bízom benne, hogy rendre szép számú közönség előtt léphetünk pályára.”

Tímár Krisztiánnal kapcsolatban felröppent a hír, hogy az Újpest FC kivásárolná szerződéséből, de Fekete Tivadar, a Szpari sportigazgatója a napokban elmondta, továbbra is vele tervezik a jövőt.

„Szerződésem van a Nyíregyházával, s szeretném folytatni az itt elkezdett munkát” – tette hozzá a szakember.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik