NB I: 50 éves lett a DVSC legendája, Sándor Tamás – videó

T. Z.T. Z.
Vágólapra másolva!
2024.06.20. 11:02
Betöltötte ötvenedik életévét Sándor Tamás, a labdarúgó NB I-ben szereplő DVSC legendás labdarúgója, aki 1990 és 1997 valamint 2002 és 2009 között 275 hivatalos mérkőzésen lépett pályára a Loki színeiben, s ezek alatt 88-szor volt eredményes.

Sándor Tamás születésnapjáról a klub hivatalos Facebook-csatornája is megemlékezett csütörtökön:

A debreceniek hivatalos honlapja így írt a klub legendás labdarúgójáról: „A grundon nevelkedett, ott érett labdarúgóvá. Tízévesen vették fel a DMVSC előkészítő csoportjába, addig a suliban loholt a labda után. Az általános iskolában Égerházi Péter volt a testnevelő tanára, később Gócz Lajos hívta a Lokiba, aki tulajdonképpen egy toborzón választotta ki 1984 nyarán. A futballnak szentelte az életét. Az olimpiai válogatottal az atlantai ötkarikás játékokon is részt vett. Tizenegyszer húzta magára a felnőtt nemzeti csapat szerelését, 1994. április 20-án debütált a válogatottban, amely 3–1-re kikapott a Laudrup fivérek irányította dánoktól. A 42. percben cserélte le Verebes József, Pisont állt be a helyére.”

Sándor Tamás légiósként megjárta Olaszországot, ahol a Torino játékosa volt, ám itt nem járt szerencsével, csupán egyetlen találkozón lépett pályára. Később fél évre a török bajnokságban szereplő Genclerbirligihez került kölcsönben, s itt már 15 mérkőzésen is lehetőséget kapott, és két gólt szerzett. A szerződés lejárta után Izraelbe, a Beitar Jerusalem együtteséhez szerződött. 2002-ben tért haza véglegesen, két bajnoki címhez és két Szuperkupa-elsőséghez vezette a DVSC-t.

2008. december 12-én bejelentette, hogy visszavonul a profi labdarúgástól. Szima Gábor klubelnök a klub addigi történetének legnagyobb játékosának nevezte. A DVSC vezetősége 2011-ben felkérte, hogy legyen a Lokinál pályaedző. Először a cseh Zdenek Scasny, majd Kondás Elemér mellett dolgozott.

Két évvel ezelőtt a debreceni szurkolók is a klub történelmének legjobb játékosának választották. Ebből az alkalomból a Loki TV akkor kisfilmet is forgatott Sándor Tamásról, egykori sikerek helyszínén, az Oláh Gábor utcai stadionban:

 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik