Így vélekednek a játékvezetőkről, a VAR-ról és egymásról az NB I-es labdarúgók

DOMONKOS BÁLINTDOMONKOS BÁLINT
Vágólapra másolva!
2024.06.12. 13:40
Az NB I-es játékosok többsége legszívesebben Varga Barnabást tudná csapatában, és ő a legkellemetlenebb ellenfél (Fotó: Árvai Károly)
Az m4sport.hu a Hivatásos Labdarúgók Szervezetén (HLSZ) keresztül egy 11 kérdésből álló, névtelenül kitölthető kérdőív megválaszolására kérte a labdarúgó NB I játékosait. A 64 válaszadó többek között a játékvezetőkről, a videobíróról, a többi labdarúgóról, a stadionokról és az edzőkről is kifejtette a véleményét.

A lap azzal a céllal kérte a kérdőív kitöltésére az NB I-es labdarúgókat, hogy képet kapjunk véleményükről, gondolataikról olyan kérdésekben, amire nevüket vállalva nem biztos, hogy válaszolnának.

A válaszok közül tízből nyolcan szeretnék magukat kipróbálni egy magyarnál magasabban rangsorolt bajnokságban – de a válaszokban közrejátszhat az is, hogy a válaszadók közül hánynak reális az esélye a külföldre szerződésre.

A kérdőívet kitöltők egyértelmű állást foglaltak, és ha bármelyik játékost megszerezhetnék csapatukba, leginkább a legutóbbi két idény gólkirályát, Varga Barnabást választanák, hiszen a válaszadók 40.6 százaléka választotta a válogatott csatárt – a második helyen 6.2 százalékkal végzett Bognár István és Dibusz Dénes.

Varga egy másik kérdésben is az élen végzett, ugyanis őt tartják a legkellemetlenebb ellenfélnek az NB I-ben: a válaszadók 18.7 százaléka választotta őt, míg a második helyen Ibrahim Cissé (FTC), Böde Dániel (Paks) és Kinyik Ákos (Paks) végzett szintén 6.2 százalékkal.

A válaszadók többsége szerint Papp Kristóf az NB I legalulértékeltebb játékosa (Fotó: Török Attila)

A 64 NB I-es labdarúgó úgy véli, a magyar élvonal legalulértékeltebb játékosa a paksi középpályás, Papp Kristóf (17.1 százalék), aki két csapattársát, Windecker Józsefet és Szappanos Pétert, illetve a kecskeméti Varga Bencét, valamint Bognár Istvánt előzte meg – utóbbi négyes egyaránt 4.6 százalékkal végzett, de a tolnaiak közül még Balogh Balázst és Kinyik Ákost is többen jelölték, sőt, a 64 leadott szavazatból 23-at kapott paksi játékos.

Nemcsak a pályán volt kiemelkedő idénye az NB I-ben ezüstérmes, a Magyar Kupában győztes tolnaiaknak, hiszen az előbb említett nevek mellett a legtöbb válaszadó legszívesebben a Paks mesterével, Bognár Györggyel dolgozna együtt – ő 23.4 százalékkal végzett az élen megelőzve a kecskeméti Szabó Istvánt (15.6 százalék), de a korábbi FTC-edzőt, Szerhij Rebrovot, illetve a magyar válogatott szövetségi kapitányát, Marco Rossit is többen jelölték.

A kérdőívben a játékvezetőkről és a videobíróról is kérdezték a labdarúgókat, akik Berke Balázst látták a legjobb játékvezetőnek Bognár Tamás előtt, s a játékosok háromnegyede szerint jó, hogy létezik a VAR.

A labdarúgók Berke Balázst látják a legjobb játékvezetőnek (Fotó: Török Attila)

A labdarúgók közel harmada (31.2 százalék) legkevésbé a kecskeméti Széktói Stadionban szeret a pályára lépni, míg leginkább az FTC otthonát, a Groupama Arénát preferálják (41 százalék), amely a Puskás Arénát (14 százalék), a Szusza Ferenc Stadiont, illetve a Nagyerdei Stadiont (egyaránt 8 százalék) előzte meg.

Megosztó eredményt hozott az a kérdés, ki tudja letaszítani a trónról a Ferencvárost. Egy hajszállal a Fehérvárt hozták ki legesélyesebbnek 17.2 százalékkal, de mögötte hármas holtversenyben végzett a Paks, az Újpest és a Puskás Akadémia (egyaránt 15.6 százalék), utánuk a „senki” opció 14 százalékkal zárt, a DVSC pedig 9.3 százalékkal.

Végezetül arról kérdezték a labdarúgókat, szokták-e követni a többi NB I-es mérkőzést, s a válaszadók több mint negyede (26 százalék) mindig nézi a meccseket, 41 százalék „amikor csak teheti”, s a kérdőívet kitöltők harmada jelölte meg a „néha” lehetőséget.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik