Ferencváros: az izraeli klubjával szakító Robbie Keane lehet a magyar bajnok új edzője?

0 00 0
Vágólapra másolva!
2024.06.08. 15:34
Hírbe hozták a Ferencvárossal (Fotó: AFP)
Az izraeli www.sport5.co.il értesülései szerint a Ferencváros vezetőedzője lehet az egykori kiváló ír támadó, Robbie Keane, aki a napokban szakított saját kérésére az izraeli Maccabi Tel Aviv együttesével.

Nem ismeretlen Magyarországon sem a 43 éves Robbie Keane, aki játékosként a Wolverhamptont, a Coventryt, az Internazionalét, a Leeds Unitedet, Tottenhamet, a Liverpoolt, a Celticet, a West Hamet, a Los Angeles Galaxyt és az Aston Villát is szolgálta, összesen 300-nál is több góllal.

A válogatottban 146 mérkőzésen 68 találatig jutott, mindkettő rekord, egy világbajnokságon és két Európa-bajnokságon játszott. 

Edzőként első klubja az indiai ATK, a korábbi Atlético de Kolkata volt, ide 2017-ben igazolt, még játékosként, de egy évre rá, Teddy Sheringham távozása után játékos-edző lett.

A Maccabi Tel Avivnál egyetlen, ám igen sikeres idényt töltött, hétpontos előnnyel bajnok lett a csapata a Maccabi Haifa előtt, és megnyerte a Totó-kupát is. Az Európa-konferencialigában a csoportkörben megverték a Gentet is, a továbbjutás után az első körben idegenben 4–1-re nyertek az Olympiakosz ellen, de a visszavágón, Topolyán hosszabbítás után 6–1-re kikaptak.

A BBC arról ír, hogy Keane két évre írt alá az izraeli klubhoz, egy év után most a saját kérésére távozik. 

A Nemzeti Sport értesülései szerint Keane valóban a jelöltek között van a Fradi kispadjára – de nem ő a legesélyesebb.

A hír kapcsán kerestük a Ferencvárost, a klub azonban továbbra sem kommentál sajtóhíreket.
 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik