DVSC: Erősebben térek vissza! – Kusnyír Erik

CSERHÁTI ANDRÁSCSERHÁTI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2024.06.05. 13:43
Kusnyír Erik reméli, legkésőbb októberben ismét tétmeccsen játszhat a Lokiban (Fotó: Kovács Péter)
Kusnyír Erik, a DVSC jobb oldali védője négy hónapja sérült meg súlyosan, elszakadt az elülső keresztszalagja, de jól halad a felépülése, és kétszer-háromszor annyit dolgozik, mint egészségesen.

Négy hónapja lesz csütörtökön, hogy megtört Kusnyír Erik pályafutása. Emlékezhetünk, a Debreceni VSC jobb oldali védője az Újpest FC elleni (2–1) Megyeri úti bajnokin sérült meg február 6-án, egy ártalmatlan mozdulat után elszakadt az elülső keresztszalagja a bal lábában. Hogy milyen az élet: egy nappal később, hetedikén töltötte be 24. életévét…

„A legfontosabb, hogy minden a terv szerint alakul. A jól sikerült műtét és az eddigi rehabilitációs munka után nem érzek fájdalmat a lábamban, olyannyira, hogy egy hónapja elkezdhettem az egyenes irányú futásokat – mondta lapunknak a Loki futballistája. – A testem jól reagált a kezelésekre, a gyógytornára, legközelebb három hét múlva megyek ki Münchenbe kontrollra, oda, ahol műtöttek. Természetesen a rehabilitációs edzőm és a kinti orvos tartja a kapcsolatot egymással, napi szinten kell beszámolni az állapotomról. Nem véletlenül mondják a térdsérülést szenvedők, hogy sokkal többet, akár kétszer-háromszor annyit kell dolgozni sérülten, mint egészségesen, tényleg így van, de tudom, ennek meglesz a gyümölcse. Ezért is bízom abban, hogy erősebben térek vissza! Pihenésre, nyaralásra nincs idő, minden másodpercben a visszatérésen dolgozom.”

Kusnyír Erik még februárban, az Újpest elleni bajnoki mérkőzésen szenvedett súlyos sérülést (Fotó: Földi Imre)

Kusnyír elmondta, türelmesnek kell lennie, nem szabad túlerőltetnie a lábát csak azért, mert rendben halad a rehabilitációja.

„Észnél kell lennünk, de ezzel nincs és nem is lehet baj, tudjuk, még idő, amíg tökéletes állapotba kerülök. A következő lépcsőfok lesz, hogy csatlakozok a többiekhez, de még tilos ütköznöm. Lehet majd kitámasztani, jobban terhelni a lábamat, ez még mintegy két hónap. Bár az orvosok nem mondanak időpontot, körülbelül hét-nyolc hónap elteltével lehet újra futballozni, vagyis reálisan szeptember-október körül számíthat rám újra a szakmai stáb.”

A játékos hozzátette, mélypontot nem érzett az eltelt négy hónapban, inkább az okozott nehézséget, hogy sokszor monoton munkát kellett végeznie, de ilyenkor a felesége, a családja jobb kedvre derítette.

„A társak, a srácok sokszor érdeklődnek, hogy mi a helyzet velem, ez rendkívül jólesik. Az ötödik helyen végeztünk a tabellán, ez nem rossz, de ha nem botlottunk volna meg néhányszor, még előrébb fejezhettük volna be a bajnokságot. Bízom benne, a következő idényben jobban szerepelünk, amiből én is kivenném a részem.”

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik