Baranyai Nimród: Csoboth Kevin példája követendő lehet Újpesten

VARGA BALÁZSVARGA BALÁZS
Vágólapra másolva!
2024.06.27. 19:19
Baranyai Nimród azért is dolgozik, hogy egyszer válogatott lehessen (Fotó: ujpestfc.hu)
A labdarúgó NB I-ben érdekelt Újpest nemrég igazolt védője, Baranyai Nimród a klubtársa, Csoboth Kevin példáját követné, mert szeretne eljutni a felnőttválogatottságig.

 

A lila-fehérek két héttel ezelőtt jelentették be a 20 éves védő érkezését, aki a klub honlapján beszélt arról, hogy utánpótlásszinten már szerepelt a válogatottban, de egyszer szeretne a felnőttek között is bemutatkozni a nemzeti csapatban, és ezen a téren csapattársa lehet a követendő példa.

„Hatalmas vágyam teljesült, hogy debütálhattam, mindegy, hogy U14-es vagy U21-es válogatottról van szó, a nemzeti csapatban megtiszteltetés pályára lépni – nyilatkozta Baranyai Nimród. – Természetesen hosszú távon az A-válogatott lebeg a szemem előtt, ehhez viszont még rengeteg munkát kell elvégeznem, és szeretném, ha minél sikeresebbek lennénk a csapattal. Csoboth Kevin példája követendő lehet Újpesten, habár személyesen még nem ismerem, de tudom, hogy neki is voltak nehéz időszakai. Biztos vagyok benne, hogy az Eb-n való szerepléssel és a góljával most úgy érzi, hogy beérett a kemény munka gyümölcse.”

Emellett többek között új edzőjéről, Bartosz Grzelakról is szót ejtett, és elmondta, korábban már elemezte a taktikáját, csak épp a „másik” oldalról, így ez most különös érzés a számára.

„Az első egy-két videózáson megmutatta, hogy milyen rendszerben szeretne játszani, mit vár majd a csapattól. Párszor ellenfélként már találkoztam vele, így nem ismeretlen, amit mutat nekünk, ez viszont most elég különös érzés, hogy akkor még ellenfélként elemeztük a játékát, most pedig egy célért küzdünk. A taktikai dolgokról értelemszerűen nem beszélek, viszont nagyon tetszik a felfogása, és egy határozott, egyenes embert ismertek meg személyében. Edzésen azonnal elmondja, hogy mi volt rossz, min kell javítani. Kemény munkát, egymásért küzdést és elszántságot vár el tőlünk, ez eddig az edzéseken megvalósul szerintem, de ugyebár mérkőzésen még nem látott minket együtt játszani, így komolyabb konklúziókat majd a felkészülési találkozók után tud levonni. Szerintem ő az a szakember, aki meg tudja adni ennek a csapatnak, amire szüksége van, és ha minden megvalósul, amit elvár, akkor nagy dolgokat érhetünk el” – mondta el a Debrecenből szerződtetett játékos.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik