Az élvonalban is nagyot alkotnának a kispesti lányok

Z. A.Z. A.
Vágólapra másolva!
2024.06.02. 12:24
Parádés teljesítményt nyújtva nyerte meg a másodosztályú bajnokságot a Honvéd női futballcsapata (FOTÓ: HONVÉDFC.HU)
Megtérült a sok munka, a Budapest Honvéd női labdarúgói a nyártól már az élvonalban, a Simple Női Ligában bizonyíthatnak.


HOSSZÚ UTAT JÁRT BE a Budapest Honvéd női labdarúgócsapata, május 18-án pedig biztossá vált: a következő idényt a legjobbak között kezdheti el!

Egy évvel korábban még az volt a hír, hogy az együttes az NB II Keleti csoportjában egyetlen bajnokit sem tudott megnyerni, ám a klubban mertek nagyot álmodni: építkezésbe kezdtek, a játékoskeret szinte teljesen átalakult, és amikor a csapat május 18-án 2–0-ra győzött a harmadik helyen álló Eger SE vendégeként (a gólokat a brazil Thalita Silva és Nádudvari Anna szerezte), azt is tudni lehetett, az aranyéremért folyó versenyfutásban rivális Újpest FC nem érheti utol a piros-feketéket.

„Amikor kétezerhuszonhárom januárjában Kispestre kerültem, a női csapat hihetetlenül gyengén szerepelt, ezért az első fél évben Vass László szakmai vezetővel – aki korábban az NB I-es labdarúgócsapat pályaedzője is volt – felmértük a lehetőségeket – mondta el Korozmán Krisztián, a női szekció vezetője. – Fontosnak tartottuk, hogy a klubban egyenrangúként kezeljék a női futballt a férfival, és persze azonnal láttuk, jelentős átalakításra van szükség. Tizennyolc új labdarúgót igazoltunk, sikerült összehozni egy nagyon jó szakmai stábot, amelynek Martin Masaryk a vezetője, aki korábban a Sparta Praha női csapatával BL-nyolcaddöntőben szerepelt. A cél a feljutás volt, sorra jöttek a győzelmek, az egri sikerrel pedig biztossá vált a bajnoki cím. A lányoknak és a stábnak jár az elismerés, rengeteget dolgoztak a feljutásért, és köszönet a klub dolgozóinak is – ez az egész Honvéd sikere. Természetesen az NB I-ben is jól akarunk szerepelni, ugyanakkor tudjuk, hatalmas a különbség a két osztály között. A cél nem az, hogy csak kerüljük el a kiesést, legalább a középmezőnyhöz akarunk tartozni, sőt ha sikerül megfelelően megerősíteni a keretet, az első négy hely valamelyikének elérése sem lehetetlen.”

Az ünneplésből amúgy már az idény befejezése előtt kijutott az aranyérmes csapatnak, hiszen május 19-én a Budapest Honvéd–Gyirmót FC Győr elleni 2–2-es NB II-es bajnoki szünetében a Bozsik Aréna játékterére vonultak, a szurkolók pedig óriási tapssal honorálták a teljesítményüket. A Hatvan ellen 5–0-ra megnyert hazai bajnokival hivatalosan is véget ért az idény, lehet szusszanni kicsit, aztán kezdődhet a munka az álmok valóra váltásáért.
 

A Nemzeti Sport segítségével most akár 50 000 forint bónuszhoz juthat – a tippmixpro.hu-n ugyanis az új játékosok első befizetett összege megduplázódik. Ehhez mindössze arra van szüksége, hogy regisztráljon, majd az NSO50 kódot használva töltsön fel egy bizonyos összeget. Regisztráció és részletek itt!


 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik