Újpest: fiatal magyar edzők a klub látókörében – NS-infó

PÓR KÁROLYPÓR KÁROLY
Vágólapra másolva!
2024.05.28. 12:10
Pető Tamás és Tímár Krisztián is az újpesti edzőjelöltek között lehet (Fotó: vehir.hu, NS-archív/NSO-montázs)
A Nemzeti Sport információi szerint két fiatal magyar edző is szerepel az Újpest FC jelöltjei között, azok után, hogy a futballklub hétfőn megköszönte a lejáró szerződésű vezetőedző, Mészöly Géza munkáját.

 

A Nemzeti Sport információi szerint elsősorban magyar edzőben gondolkodnak és két fiatal tréner is a szóba került.

Az egyikük a 49 éves Pető Tamás, aki tagja volt az Újpest FC legutóbbi, 1998-as bajnokcsapatának, 14-szer szerepelt a magyar válogatottban. Ő már télen is ott volt a jelöltek a között, de azóta két fontos változás is történt az életében. Egyrészt távozott az NB III-as Veszprémtől, melyet 2018-tól irányított és a Veszprém megyei I. osztályban, majd az NB III-ban is bajnok lett a csapattal (a feljutás nem sikerült, mert kikaptak a Nyíregyházától az osztályozón). Másrészt a tavasszal felvételt nyert a pro licences edzői tanfolyamra, ami az NB I-es vezetőedzői munka feltétele (akinek még nincs pro licence, de már jár a tanfolyamra, lehet edző az élvonalban). Pető az NB I-ben korábban pályaedző volt a Videotonban 2015-ben, illetve nyolc meccsre, ideiglenesen megbízott szakvezetőként irányíthatta is a csapatot.

A korábban négyszeres válogatott labdarúgó, ma már pro licences tréner, Tímár Krisztián is dolgozott korábban Fehérváron, az NB III-as gárda vezetőedzőjeként, majd az MLSZ-nél lett szövetségi edző a korosztályos válogatottak mellett. A 2022–2023-as idényben az ETO FC Győrnél dolgozott, a most befejeződött évadban pedig bajnoki címet nyert az NB II-ben a Nyíregyházával.

Azt egyelőre nem tudni, melyik szakemberrel hogyan állnak az egyeztetések, de jelen pillanatban mindkettejük esélyesnek tűnik arra, hogy az Újpest FC új vezetőedzője legyen, miután hétfőn eldőlt, hogy Mészöly Géza távozik a klubtól.


 


 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik