Kettős jubileumot ünnepeltek Békéscsabán

Vágólapra másolva!
2024.05.28. 11:17
A hétvégén ünnepeltek a békéscsabaiak
A hétvégén kettős jubileumot ünnepelt a békéscsabai labdarúgás: a csapat 1974-ben, ötven évvel ezelőtt jutott fel az élvonalba, az utódok pedig 1994-ben szereztek bronzérmet ugyanott.

Ha az összes sztorit végighallgatta volna az ember, talán még most is az étteremben üldögélne… A hétvégén kettős jubileumot ünnepelt a békéscsabai labdarúgás: a csapat 1974-ben, ötven évvel ezelőtt jutott fel az élvonalba, az utódok pedig 1994-ben szereztek bronzérmet ott.

A jeles alkalomra a város vezetősége különleges találkozóval emlékezett, mindkét legendás együttes tagjait közös nosztalgiázásra hívta. Szarvas Péter polgármester a CsabaPark Étteremben köszöntötte az egykori labdarúgókat, sajnálatos módon az 1974-ben az NB I-be jutó csapat tagjai közül sokan már nem lehettek ott a találkozón. Az egykori kiváló kapus, Tóth Márton, valamint a mezőnyjátékosok közül többek között Dávid Imre, Kerekes Attila, Királyvári Károly, Schneider István és a többiek közül néhányan könnyes szemmel borultak egymás nyakába, míg az 1994-ben Pásztor József vezetésével bronzéremig menetelő együttesből olyan kiválóságok emlékeztek a régi szép időkre, mint a Békéscsaba jelenlegi vezetőedzője, Csató Sándor, az azóta is a városban élő, egykor az élvonal legjobb futballistájának választott Árgyelán János, a villámgyors balszélső, Kasik Zsolt, a 11-szeres válogatott Mracskó Mihály, a csapatkapitány, Szenti Zoltán, a találkozó kedvéért Dániából hazautazó Udvarácz Milán, vagy éppen az egykori fenegyerek, edzésidőben olykor horgászni induló Váczi Zoltán is.

Fotók: Somogyi Martin

Szarvas Péter polgármester a következőket mondta: „Tisztelettel adózunk azoknak a labdarúgóknak, akik éppen ötven esztendővel ezelőtt, az 1973–1974-es idény végén feljutottak az élvonalba. Kis megszakításokkal majd' három évtizeden keresztül járhatott a csabai publikum NB I-es mérkőzésekre, és aki ott volt, életre szóló élményekkel gazdagodott.”

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik