FTC: Besicet, Mmaeét és Wingót is elbúcsúztatták – mindhárman távoznak

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2024.05.19. 20:56
null
A derbi előtt négy játékostól is elköszönt a Ferencváros (Fotó: Árvai Károly)
A vasárnap esti Ferencváros–Újpest derbi előtt az FTC négy távozó játékost búcsúztatott. A Frankfurthoz igazoló Lisztes Krisztián mellett a lejáró szerződésű bosnyák Muhamed Besic, az amerikai Henry Wingo és a marokkói válogatott Samy Mmaee is biztosan távozik a Ferencvárostól.

 

A Nemzeti Sport már egy hónappal ezelőtt jelezte, hogy a marokkói válogatott védő, Samy Mmaee a szerződése lejártával, három év után távozik az FTC-től, és ezt az Újpest elleni derbit megelőző búcsúztatással a Ferencváros is megerősítette. Mmaee 103 meccset játszott a Fradiban, hat gólt és négy gólpasszt jegyzett, négyszeres magyar bajnok, egyszeres Magyar Kupa-győztes.

Szintén a mai búcsúztatással vált hivatalossá, hogy az amerikai jobbhátvéd, Henry Wingo sem hosszabbít, és távozik, vele kapcsolatban korábban négy MLS-klub érdeklődéséről számoltunk be. Wingo is három év után int búcsút, szintén négy bajnoki cím és egy kupagyőzelem, illetve 101 tétmeccs, két gól és nyolc gólpassz után.

Muhamed Besicnek a második ferencvárosi időszaka fejeződött be, a bosnyák középpályás 2021 szeptemberében tért vissza a klubhoz, azóta háromszor lett bajnok, egyszer kupagyőztes, 59 tétmeccsen két gólt és három gólpasszt jegyzőkönyvezett.

A három lejáró szerződésű légiós mellett Lisztes Krisztiánt is elbúcsúztatták, akit már korábban kivásárolt ferencvárosi szerződéséből a német Eintracht Frankfurt, amelyhez a nyáron kell csatlakoznia a csatárnak. Kubatov Gábor, a klub elnöke adott át egy-egy emléket a játékosoknak.

A búcsúzók közül az Újpest ellen Wingo a kezdőcsapatban kapott helyet, Besic és Lisztes a kispadon, Mmaee viszont nem került be a keretbe.

A Ferencváros–Újpest mérkőzés élő tudósítása itt olvasható!

 

A FERENCVÁROSNÁL JELENLEG VÁRHATÓ NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁSOK
Kölcsönből visszatér: Gruber Zsombor (Zalaegerszegi TE FC)
Kiszemeltek: Chico Banza (angolai, Anorthoszisz – Ciprus), Horváth Krisztofer (Kecskeméti TE – kölcsönben az olasz Torinótól)
Távozik: Lisztes Krisztián (Eintracht Frankfurt – Németország), Samy Mmaee (marokkói, lejár a szerződése), Muhamed Besic (bosnyák, szabadon igazolható), Henry Wingo (amerikai, lejár a szerződése, érdeklődik iránta: Austin FC, Minnesota United – Egyesült Államok; Toronto FC, Vancouver Whitecaps – Kanada)
Távozhatnak: Anderson Esiti (nigériai, kikerült az első keretből), Amer Gojak (bosnyák, kikerült az első keretből), Owusu Kwabena (ghánai, kikerült az első keretből), Marquinhos (brazil, érdeklődnek iránta: Pumas – Mexikó, Al-Fateh – Szaúd-Arábia), Alekszandar Pesics (szerb, kikerült az első keretből)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik