„Fő célunk a következő idényben is a bennmaradás lesz...” – Bognár György az MK-győzelem után

Sári RolandSári Roland
Vágólapra másolva!
2024.05.15. 22:56
Bognár György kijelentette, ezzel a győzelemmel történelmet írtak (Fotó: Szabó Miklós)
Mint ismert, a Paks hatalmas küzdelemben, hosszabbítás után győzte le a Ferencvárost 2–0-ra a Magyar Kupa döntőjében. A mérkőzés után a gárdák vezetőedzői eltérő hangnemben nyilatkoztak.

 

„Ez a stadion még üresen is csodálatos, hát még így, hogy ennyi mosolygós embert látni. Sokan örültek velünk, de tudom, az ország másik fele szomorú, mert a Ferencvárosnak drukkolt. A paksi futball történetében ezek a srácok történelmet írtak, ezt a sikert méltóképpen megünnepeljük. De nincs vége az idénynek, aztán pedig következik az újabb évad, reális célokat kell ismét a csapat elé kitűzni. Bajnoki cím, kupagyőzelem, ezek butaságok. Fő célunk a következő idényben is a bennmaradás lesz. Erős közösség a miénk, ezúttal is bizonyítottunk, tíz emberrel csúsztunk-másztunk. A kiállítás után próbáltuk húzni az időt, hogy maradjon minél tovább döntetlen, és a végén majd kitalálunk valamit. Megérte változtatni a játékunkon, a profi futballban az eredmény számít, de ha a régebbi és a mostani stílusunk között kellene választani, a régebbit választanám” – értékelt tréfásan Bognár György az M4 Sportnak.

A Ferencváros mestere, Dejan Sztankovics már sokkal szűkszavúbban nyilatkozott: „Az én felelősségem a vereség. Minden lehetőségünket kihagytuk, így nem lehetett más a vége. A Paks nagyot küzdött, megérdemelten nyert. Ez a kudarc óriási motiváció számunkra a következő idényre. Lisztes Krisztián nem edzett velünk kedden, beteg volt, és sokszor elveszítette a labdát, nem mutatott semmit a pályán, ezért cseréltem le.”

MAGYAR KUPA
DÖNTŐ
Paks–Ferencváros 2–0 (0–0, 0–0, 1–0) – hosszabbítás után
Budapest, Puskás Aréna, 51 900 néző. Vezette: Berke
Paks: Szappanos – Vas, Kinyik, Lenzsér – Osváth, Papp, Vécsei, Windecker (Szabó II Bálint, 86.; Mezei, 118.),  Szabó J. – Hahn (Böde, 72.), Könyves (Balogh B., a szünetben; Haraszti, 120+1.). Vezetőedző: Bognár György
Ferencváros: Varga Á. – Botka, I. Cissé, Abena, Civic (C. Ramírez, 90+1.) – Maiga (Loncar, 59.), Ben Romdan (Kodro, 55.) – A. Traoré, Abu Fani, Marquinhos (Zachariassen, 82.) – Varga B. (Lisztes, 82.; Szevikjan, 100.). Vezetőedző: Dejan Sztankovics
Gólszerző: Papp (98.), Haraszti (120+2.)
Kiállítva: Vécsei (38.), ill. Abena (75.)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik